Ραβασάκια κυρώσεων για τους ανυπάκουους της αυτοαξιολόγησης

ΣΤΟΝ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΟ ΛΑΘΟΣ ΟΙ ΔΥΟ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ - ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΗ ΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ - ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΙΣ 2 ΜΑΡΤΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ

Δημοσίευση: 20 Φεβ 2022 21:05 | Τελευταία ενημέρωση: 02 Μαρ 2022 16:27

Στα τέλη της εβδομάδας άρχισαν να φτάνουν τα «ραβασάκια» των κυρώσεων του Υπουργείου Παιδείας στους ανυπάκουους της αυτοαξιολόγησης. Το Υπουργείο, με εντολή της υπουργού Ν. Κεραμέως, άρχισε την αποστολή των αποφάσεων με τις οποίες επιβάλλονται κυρώσεις στους Διευθυντές Σχολείων, οι οποίοι δεν ανήρτησαν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΙΕΠ την Ετήσια Έκθεση Εσωτερικής Αξιολόγησης εκπαιδευτικού έργου για το έτος 2020-2021, ως είχαν υποχρέωση σύμφωνα με τον νόμο για την αξιολόγηση. Με τα έγγραφα αποφάσεων επιβάλλονται ονομαστικά σε 114 Διευθυντές Σχολείων (στη λίστα δεν περιλαμβάνονται τα σχολεία που έστειλαν «φασόν» κείμενα), οι εξής κυρώσεις:


-αναστέλλεται οιαδήποτε διαδικασία εξέλιξης, συμπεριλαμβανομένης της αυτόματης μισθολογικής εξέλιξης.
Όσον αφορά τον νομό Λάρισας είχε δημιουργηθεί θέμα με δύο νηπιαγωγεία, όπου σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Δημήτρη Παπαποστόλου, επρόκειτο για τεχνικό λάθος. «Κανένας διευθυντής σχολείου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Λάρισας δεν απείχε από τη διαδικασία της αυτοαξιολόγησης. Το θέμα που δημιουργήθηκε με τα δύο νηπιαγωγεία ήταν τεχνικό λάθος και όχι άρνηση συμμετοχής. Μάλιστα χθες πληροφορήθηκα ότι οι εκθέσεις των δύο σχολείων είναι κανονικά ανεβασμένες. Επίσης, θα πρέπει να τονίσουμε ότι ελάχιστοι ήταν οι διευθυντές των σχολείων που ακολούθησαν τις οδηγίες για υποβολή «φασόν» κειμένων, οι περισσότεροι υπέβαλαν κανονικές εκθέσεις και απομένει η Γ’ Φάση που θα ξεκινήσει τον Απρίλιο-Μάιο» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Πάντως, οι 114 Διευθυντές Σχολείων σε όλη την Ελλάδα, παραλήπτες των αποφάσεων με τις κυρώσεις, μπορούν να καταθέσουν ένσταση στον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας εντός αποκλειστικής προθεσμίας 12 ημερών. Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν την επιβολή των κυρώσεων, είχε σταλεί προειδοποίηση σε 210 διευθυντές σχολικών μονάδων, αρκετοί εκ των οποίων φαίνεται ότι αναθεώρησαν και τελικά υπέβαλαν έκθεση, αφού οι κυρώσεις αφορούν τελικά 114 διευθυντές.
ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ
Στο μέτωπο του κορονοϊού, ο κ. Παπαποστόλου τονίζει ότι η κατάσταση είναι αισθητά βελτιωμένη αφού τα κρούσματα έχουν μειωθεί πολύ. Την Παρασκευή καταγράφηκαν 45 κρούσματα κορονοϊού σε μαθητές, αριθμός πολύ μικρός συγκριτικά με τις προηγούμενες εβδομάδες που ήταν τριψήφιος και μάλιστα μετά από τον δεύτερο αυτοδιαγνωστικό έλεγχο. Πολύ μικρός είναι και ο αριθμός των κρουσμάτων σε εκπαιδευτικούς, ενώ όσοι έχουν νοσήσει, όπως λέει, επιστρέφουν πολύ γρήγορα στις τάξεις, αφού είναι είτε ασυμπτωματικοί, είτε με ελαφριά νόσηση λόγω του εμβολιασμού τους.
ΣΤΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Εν τω μεταξύ, οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες οργανώνουν σειρά πανελλαδικών δράσεων για την Παιδεία, για την ανάδειξη των τεράστιων προβλημάτων του χώρου. Στη Θεσσαλία η δράση έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 2 Μαρτίου στην Καρδίτσα στη 1 το μεσημέρι και ήδη η ΑΔΕΔΥ κήρυξε διευκολυντικές στάσεις εργασίας. Τα θέματα που θα απασχολήσουν τη δράση αφορούν τη λειτουργία των σχολείων με ελλιπή υγειονομικά μέτρα, την προσπάθεια επιβολής της αξιολόγησης, τις εργασιακές σχέσεις και ακόμα μία σειρά θεμάτων που απασχολούν τους εκπαιδευτικούς. Στο κάλεσμά της για μαζική συμμετοχή, η ΔΟΕ περιγράφει το πλαίσιο σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι: «Την τελευταία, ιδιαίτερα, διετία η κατάσταση που διαμορφώνεται στον ευαίσθητο χώρο της Εκπαίδευσης είναι εκρηκτική. Η λειτουργία των σχολείων δίχως τη στοιχειώδη, έστω, μέριμνα του Υ.ΠΑΙ.Θ. για την τήρηση όρων υγιεινής και ασφάλειας για μαθητές και εκπαιδευτικούς, η προσπάθεια επιβολής της αντιεκπαιδευτικής αξιολόγησης των νόμων 4692/20 και 4823/21, η μισθολογική υποβάθμιση (με αυξήσεις μόνο στις τιμές των αγαθών), η ένταση της ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων (τρίμηνες συμβάσεις), η δραματική υποβάθμιση των υποστηρικτικών δομών (Τμήματα Ένταξης, Παράλληλη Στήριξη), οι κλειστοί πίνακες διορισμών με ένα σύστημα που ο κλάδος έχει απορρίψει, οι επικοινωνιακές μεθοδεύσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ. (voucher 200 ευρώ) τη στιγμή που τα σχολεία σε επίπεδο υλικοτεχνικής και κτιριακής στήριξης, στην πραγματικότητα, έχουν εγκαταλειφθεί, ο αυταρχισμός και η αποψίλωση συνδικαλιστικών κατακτήσεων (θεσμός αιρετών στα Υ.Σ., άδειες για πραγματοποίηση Γ.Σ., επιχείρηση παρεμπόδισης της λειτουργίας των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών και των επιστημονικών τους ινστιτούτων), είναι μερικοί από τους παράγοντες που διαμορφώνουν μια δυστοπική πραγματικότητα».

ΝΑΤΑΣΑ ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass