Σήμερα οι εκλογές στην ΕΛΜΕ Λάρισας

ΟΙ ΚΑΛΠΕΣ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΣΤΙΣ 2 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ * ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΩΝ 4 ΣΧΗΜΑΤΩΝ

Δημοσίευση: 09 Φεβ 2022 12:33

Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα οι καθηγητές των σχολείων του νομού Λάρισας για να εκλέξουν το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της τοπικής ΕΛΜΕ Λάρισας αλλά και την Εξελεγκτική Επιτροπή (ΕΕ). Οι εκλογές θα διεξαχθούν από τις 2 το μεσημέρι έως τις 7:30 το απόγευμα στο 1ο Πειραματικό Λύκειο Λάρισας (πρώην 1ο ΓΕΛ) με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα κατά της Covid-19. Εγγεγραμμένοι στο σωματείο είναι 2.200 καθηγητές, ενώ οι αρχαιρεσίες διενεργούνται χωρίς να είναι σε ισχύ η συνδικαλιστική άδεια και τα σχολεία λειτουργούν κανονικά. Την ψήφο των καθηγητών διεκδικούν τέσσερα υποψήφια σχήματα, η ΔΑΚΕ, η Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών, οι ΣΥΝΕΚ και η ΠΕΚ. Οι ΑΔΗΚ δεν κατεβάζουν υποψήφιους.


Οι υποψήφιοι του κάθε σχήματος είναι:
*Με τη ΔΑΚΕ
Αγγελακοπούλου Χριστίνα, Γιακοβής Δημήτριος, Γιαννακός Παναγιώτης, Γκαδρής Αθανάσιος, Γλιούμπα Ελένη, Γραββάνης Στέφανος, Ζαφείρης Ευάγγελος, Ζμπήτας Ανδρέας, Θωμάς Χρήστος, Καραΐσκος Δημήτριος, Κατσιώτης Ευάγγελος, Κατσούρας Χρήστος, Κουτσοπούλου Φωτεινή, Κυπαρίση-Λίταινα Θεοδώρα (Ρίτα), Κυρίτσης Δημήτριος, Κωτούλας Γεώργιος, Μάγγου Χριστίνα, Μακαριάδης Στέφανος, Μαλάκος Σταμάτης, Μανδραβέλης Ιωάννης, Ματθαίου Ιωάννα, Μίζιος Αθανάσιος, Μπακαρού Σταυρούλα, Μπατσίλα Δάφνη, Οικονόμου Δημήτριος, Παντελίδου Μαρία, Παπαευθυμίου Μαρία, Παπαϊωάννου Βασιλική, Παπακωνσταντίνου Αικατερίνη, Ράπτου Ευαγγελία, Σαμαντζής Γεώργιος, Σταυρόπουλος Βασίλειος, Τζηκούλης Δημήτριος, Φακή Ευαγγελία, Φιλανδριανός Γεώργιος, Φλέγγας Γεώργιος, Φούντας Αθανάσιος. Για την Ε.Ε. Γκαραγκούνη Αργυρώ, Καρκαλής Νικόλαος, Τζιατζιάς Μιχαήλ.
*Με την Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών
Αποστόλου Αντώνης, Γιαννακόπουλου Ιωάννα, Διβράμης Ανδρέας, Θεοχάρη Ιωάννα (Γιάννα), Ιασωνίδου Ευγενία, Καζαντζής Κώστας, Κακαγιάννη Βασιλική, Καλαϊτζίδου Σοφία, Καλογήρου Βάσω, Καράνης Γιώργος, Κατσαντάμης Κωνσταντίνος, Κοντελές Δημήτρης, Κοντογιάννης Γρηγόρης, Λιάπη Ελισάβετ (Έλσα), Μιχαλάκης Κωνσταντίνος, Μουστάκας Χρήστος, Μπίκα Δήμητρα, Ντάκος Γιάννης, Ντριγκόγιας Χρήστος, Παπαδόπουλος Δημήτρης, Ρεμπάπης Παναγιώτης, Σπυροπούλου Ευαγγελία, Στογιάννη Ευαγγελία, Ταζέ Βασιλική (Βάσω), Τσιμπόλη Κική, Χαρχαρίδου Αναστασία, Ψαρρού Ευαγγελία.
*Με τους ΣΥΝΕΚ (Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις)
Δημόκας Αναστάσιος, Ζαχαράκης Βαγγέλης, Ζέρβας Κώστας, Καζής Δημήτρης, Καπλάνη Ελένη, Καραγιάννης Ισίδωρος, Καρυώτης Θεόδωρος, Κοσμουόγλου Χριστίνα, Λυπημένου Ελένη, Μαγαλιού Ερμίνα, Μπαντραλέξης Μανώλης, Μπιζέλη Βάσω, Νικολαΐδης Γιώργος, Παπαμανώλης Βασίλης, Σούρλας Ναπολέων, Στεργίου Αναστασία, Τσακνάκης Γιάννης. Για την εξελεγκτική επιτροπή: Χρήστος Τσιόπας
*Με την ΠΕΚ (Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών)
Γιουρούκης Αργύρης, Γκουνέλας Χρήστος, Δημητρίου Γιάννης, Καλτάσης Δημήτρης, Λίταινα Μίνα, Μποζίδου Σταυρούλα, Νταφούλης Θεόδωρος, Παλαιομίχα Ρούλα, Παπαγιάννης Βασίλειος, Παπαγιάννης Ευθύμιος και Τασιοπούλου Βίκυ.
ΑΔΗΚ: ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΕ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
«Δεν συμμετέχουμε σε παράνομες εκλογές» διατείνεται το μέλος των ΑΔΗΚ Ν. Παναγιώτου, σε ανακοίνωση που εξέδωσε αργά χθες στο βράδυ και στην οποία επισημαίνει τα εξής αναφορικά με την απόφαση του Πρωτοδικείου για το θέμα των εκλογών στην ΕΛΜΕ Λάρισας: «Τολμήσαμε απέναντι στο συνδικαλιστικό κατεστημένο να προσφύγουμε στη δικαιοσύνη για να εφαρμοστεί η νομιμότητα.
Η απόφαση του Πρωτοδικείου Λάρισας για ορισμό δικάσιμου στις 8/3/2022 μετά από κύρια παρέμβαση έξι πρώην μελών του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ και της ΟΛΜΕ για να οριστούν οι ίδιοι ως προσωρινή διοίκηση, καθιστά νομικά άκυρη την εκλογική διαδικασία που έχει προκηρυχθεί για αύριο 9/2/2022.
Δεν συμμετέχουμε σ’ αυτές τις εκλογές γιατί είναι παράνομες και δηλώνουμε ότι:
1) Θα χρησιμοποιήσουμε κάθε νόμιμο μέσο για την αποκατάσταση της τάξης.
2) Θα υπερασπιστούμε το νόμιμο δικαίωμα των συνάδελφων να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία είτε δια ζώσης είτε εξ αποστάσεως.
3) Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια στο αρτηριοσκληρωτικό συνδικαλιστικό κατεστημένο, Ακηδεμόνευτα και Δημοκρατικά.
4) Θα υπερασπιζόμαστε την ασφάλεια και τα δικαιώματα των συναδέλφων (8/2/2022 651 νέα κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας και 108 νέοι θάνατοι πανελλαδικά).
Δεν υποκύπτουμε».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass