Γνωριμία με μνημεία της Ευρώπης

ΣΤΙΣ 16 ΜΑΪΟΥ ΣΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Δημοσίευση: 09 Μαϊ 2019 16:01

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Περιφέρειας Θεσσαλίας, στο πλαίσιο των δράσεων του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – «Europe Direct» Περιφέρειας Θεσσαλίας και σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Artfools», το δίκτυο των Teachers4Europe Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας και το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών ν. Λάρισας, γιορτάζει την Ημέρα της Ευρώπης, την Πέμπτη 16 Μαΐου, στις αίθουσες του Γαλλικού Ινστιτούτου, με τη δράση: «Γνωριμία με μνημεία της Ευρώπης», με ελεύθερη είσοδο (τηλέφωνο κρατήσεων: 2410-287508, για ομάδες μαθητών 10:30 π.μ. - 11:30 και 11:30 - 12:30 μ.μ.).

Στόχος της εκδήλωσης είναι οι μαθητές των σχολείων της Α΄θμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Θεσσαλίας να έρθουν σε επαφή με την Ευρωπαϊκή Ένωση, γνωρίζοντας μερικά από τα ιστορικά και μοναδικά μνημεία της Ευρώπης. Πιο συγκεκριμένα, μια 1η ομάδα θα γνωρίσει αρκετά από τα σημαντικά μνημεία της Ευρώπης, βλέποντας φωτογραφίες και μαθαίνοντας αρκετές πληροφορίες γι’ αυτά. Όπως για παράδειγμα για τη Γαλλία (Πύργος του Άιφελ, Αψίδα του θριάμβου, Μουσείο του Λούβρου), για την Ιταλία (Κολοσσαίο), για τη Γερμανία (Πύλες του Βρανδεμβούργου), για την Ελλάδα (Παρθενώνας) κ.ά. (διάρκεια προγράμματος 1 ώρα). Μια 2η ομάδα μικρών μαθητών θα ταξιδέψει με τον Αστερίξ και τον Οβελίξ στις γαλλόφωνες χώρες της Ευρώπης (Γαλλία, Ελβετία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο) γνωρίζοντας τα σημαντικότερα μνημεία αυτών των χωρών και την κουλτούρα τους (διάρκεια προγράμματος 1 ώρα). Στο τέλος όλα τα παιδιά θα πάρουν μαζί τους κι αναμνηστικά δωράκια (διαβατήρια της Ευρώπης, βιβλία, φυλλάδιο, Cd κ.λπ.).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass