Πυξίδα ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

ΤΜΗΜΑ ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

Δημοσίευση: 10 Μαρ 2019 16:30

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το τμήμα Βιοϊατρικών Επιστημώντης Σχολής Επιστημών Υγείας και Πρόνοιας, του Πανεπιστήμιου Δυτικής Αττικής, δημιουργήθηκε από τη συνεργία των πρώην Τμημάτων Αισθητικής και Κοσμητολογίας, Ακτινολογίας και Ακτινοθεραπείας, Ιατρικών Εργαστηρίων, Οδοντικής Τεχνολογίας και Οπτικής και Οπτομετρίας του ΤΕΙ Αθήνας.

Σκοπός του τμήματος είναι η παροχή υψηλής ποιότητας σπουδών για την εκπαίδευση επιστημόνων, οι οποίοι θα διαθέτουν υψηλού επίπεδου γνώσεις, ικανότητες και δεξιότητες στην επιστήμη και στην τεχνολογία του ευρύτερου επιστημονικού πεδίου των Βιοϊατρικών Επιστημών.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ

Τα επαγγελματικά δικαιώματα του αποφοίτου της Κατεύθυνσης Αισθητικής και Κοσμητολογίας καθορίζονται με το Προεδρικό διάταγμα αριθμ.83 ΦΕΚ 3717-2-1989 άρθρο 1, καθώς και με την Εγκύκλιο 1517/19-4-2017, ΑΔΑ 7ΤΩΧ465ΦΥΟ-ΑΤΗ/ του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας. Οι απόφοιτοι της κατεύθυνσης λοιπόν:

Τα επαγγελματικά δικαιώματα του αποφοίτου της Ακτινολογίας και Ακτινοθεραπείας καθορίζονται από το Π.Δ. 164/1996 (Φ.Ε.Κ. 118/Α/14-6-1996). Οι πτυχιούχοι της κατεύθυνσης με βάση τις εξειδικευμένες επιστημονικές και τεχνικές γνώσεις τους, έχουν δικαίωμα απασχόλησης, σε φορείς που παρέχουν υπηρεσίες σχετικές με το γνωστικό τους αντικείμενο είτε στο Δημόσιο ή στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, είτε στον ιδιωτικό τομέα. Οι παραπάνω πτυχιούχοι εκτελούν όλες τις απεικονιστικές, ραδιοϊσοτοπικές και ακτινοθεραπευτικές πράξεις, κατόπιν εντολής των Ακτινοδιαγνωστών, Πυρηνικών Ιατρών, Ακτινοθεραπευτών Ογκολόγων Ιατρών και αξιολογούν το ποιοτικό αποτέλεσμα αυτών.

Ειδικότερα οι παραπάνω πτυχιούχοι έχουν τα εξής καθήκοντα και αρμοδιότητες κατά τομέα:

* Στα Τμήματα Ιατρικής Απεικόνισης

* Στα Τμήματα Πυρηνικής Ιατρικής

* Στα τμήματα Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας

Τέλος, οι πτυχιούχοι για να ασκήσουν το επάγγελμά τους πρέπει να λάβουν σχετική άδεια που χορηγείται από το Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας (ΦΕΚ 242/7-11-2014 Προεδρικό Διάταγμα Υπ' Αριθμ. 160/2014 με τίτλο «Καθορισμός των προϋποθέσεων άσκησης επαγγέλματος Τεχνολόγων Ραδιολόγων – Ακτινολόγων»).

Οι πτυχιούχοι του της Κατεύθυνσης Ιατρικών Εργαστηρίων μπορούν να απασχοληθούν σε φορείς που παρέχουν υπηρεσίες σχετικές με το γνωστικό τους αντικείμενο, είτε στο Δημόσιο ή στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα, είτε στον Ιδιωτικό τομέα στα εξής εργαστήρια: 1. Αιματολογίας, 2. Αιμοδοσίας (Τράπεζας Αίματος), 3. Ανοσολογίας, Ιστοσυμβατότητας, 4. Βιοχημείας, Κλινικής Χημείας, 5. Γενετικής, 6. Εγκληματολογίας, 7.Ενδοκρινολογίας (Ορμονολογικά), 8.Ιστοπαθολογίας (Παθολογοανατομίας, Ογκολογίας), 9.Κυτταρολογίας, 10.Μικροβιολογίας, Ιολογίας, Μυκητολογίας, Παρασιτολογίας, Θρεπτικών Υποστρωμάτων, 11.Μοριακής Βιολογίας, 12.Ομφάλιου Αίματος, 13.Ζώων Εργαστηρίου, 14. Πυρηνικής Ιατρικής (ραδιοανασολογία, ακτινοβόληση αίματος και παραγώγων του κλπ), 15. Τοξικολογίας, 16. Φαρμακολογίας, και σε οποιαδήποτε άλλα, που έχουν σχέση με το γνωστικό τους αντικείμενο.

Οι απόφοιτοι της Κατεύθυνσης Οδοντικής Τεχνολογίας, με βάση τις εξειδικευμένες επιστημονικές και τεχνικές γνώσεις τους, απασχολούνται στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα όπως αυτός ορίζεται από τις διατάξεις που κάθε φορά ισχύουν, σε όλο το φάσμα των οδοντοτεχνικών και ορθοδοντικών κατασκευών καθώς και προσθετικών κατασκευών για αποκατάσταση ανωμαλιών της στοματικής κοιλότητας.

Το οδοντοτεχνικό επάγγελμα ασκείται ύστερα από άδεια που χορηγείται από τον Υπουργό Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και σύμφωνα με τις διαδικασίες που ορίζονται στον Ν. 1666/1986 (ΦΕΚ 200 Α ́), όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 24 του Ν. 3868/2010 (ΦΕΚ 129 Α ́) και συμπληρώθηκε με το άρθρο 37 του Ν.4058/2012 (ΦΕΚ 63 Α ́). Όσοι, σύμφωνα με τον νόμο αποκτούν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος οδοντοτεχνίτη, μπορούν να αποκτήσουν και άδεια ίδρυσης και λειτουργίας οδοντοτεχνικού εργαστηρίου, με τις προδιαγραφές εγκατάστασης και λειτουργίας που προβλέπονται από τον νόμο.

Οι απόφοιτοι της Κατεύθυνσης Οπτικής και Οπτομετρίας κατέχουν τις απαραίτητες επιστημονικές και τεχνολογικές γνώσεις και διαθέτουν δεξιότητες, ως Οπτικοί - Οπτομέτρες και Εφαρμοστές Φακών Επαφής, για να μπορούν να απασχολούνται σε όλους τους τομείς του γνωστικού τους αντικειμένου, είτε ως αυτοαπασχολούμενοι, είτε ως υπεύθυνοι ή στελέχη ανάλογων κλινικών, επιχειρήσεων και βιομηχανιών Οπτικών Ειδών, Οργανισμών και Υπηρεσιών.

Ολόκληρη την ανάλυση του τμήματος μπορείτε να τη βρείτε στη σελίδα535 του βιβλίου «Πάμε… Πανεπιστήμιο 2019»

Σπύρος Μιχαλούλης, σύμβουλος Σταδιοδρομίας

Τηλ. 210-6778777

URL: www.orientum.gr

e-mail: info@orientum.gr

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass