Νέες προσεγγίσεις στα Μαθηματικά της Γ' Λυκείου

ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Δημοσίευση: 03 Μαρ 2019 15:28

Τα Μαθηματικά Προσανατολισμού της Γ’ Λυκείου βρέθηκαν στο επίκεντρο του προβληματισμού εκπαιδευτικών και μαθητών στην ενδιαφέρουσα ημερίδα που διοργάνωσε χθες στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Λάρισας η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία.

Δύο διακεκριμένοι εισηγητές, οι κ. Γεώργιος Πολύζος και Γεώργιος Μαυρίδης, κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού που συμμετείχε με παρεμβάσεις και ερωτήσεις πάνω σε σημαντικά θέματα της ύλης των Μαθηματικών της Γ Λυκείου.

Ο κ. Γ. Μαυρίδης, μαθηματικός και γνωστός συγγραφέας μαθηματικών βοηθημάτων εξαιρετικά δημοφιλών και διαδεδομένων, καθηγητής στο «Ανατόλια» της Θεσσαλονίκης, αναφέρθηκε στα σύμβολα ως δομικά υλικά της σκέψης. Στάθηκε ιδιαίτερα στη μέθοδο ανάλυσης-σύνθεσης και σ’ αυτήν της ανακάλυψης-επιβεβαίωσης.

Ο κ. Γ. Πολύζος, Δρ. Διδακτικής της Ανάλυσης, επίτιμος πάρεδρος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, εκ των συγγραφέων του σχολικού βιβλίου της Γ’ Λυκείου και άλλων 5 σχολικών εγχειριδίων, με πλούσιο διδακτικό και ερευνητικό έργο σε Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και συμμετοχές στην ΚΕΓΕ παρουσίασε μια πρωτότυπη εισήγηση με θέμα «Είναι έτσι αν έτσι νομίζετε;», παραφράζοντας τον γνωστό τίτλο του Λ. Πιραντέλλο.

Ο κ. Πολύζος σχολίασε ψευδείς προτάσεις της Ανάλυσης που είναι αληθοφανείς, ενώ παρουσίασε και ενδεικτικά αντιπαραδείγματα σε γνωστά θέματα της ύλης, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά λανθασμένες πεποιθήσεις μαθητών που ερμηνεύουν το γράφημα ως εικόνα.

« Ανεξάντλητο θέμα γεμάτο νέες ανακαλύψεις και επιστημονικές προσεγγίσεις» χαρακτήρισε το αντικείμενο των Μαθηματικών στη Γ’ Λυκείου, ο πρόεδρος της ΕΜΕ κ. Κ. Καραμπάτσας, σε σύντομο χαιρετισμό του. Την εκδήλωση παρουσίασαν τα στελέχη της ΕΜΕ κ. Ν. Ζέρβας, Σ. Κοφίνας και Ε. Στεργίου, οι οποίοι και συντόνισαν τόσο τις εισηγήσεις όσο και τον διάλογο που ακολούθησε.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass