Σύγχρονες μέθοδοι προσέγγισης των Μαθηματικών

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ

Δημοσίευση: 02 Μαρ 2019 15:36

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη, πριν από λίγες ημέρες ημερίδα για τους Μαθηματικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, στο αμφιθέατρο του Μουσικού Γυμνασίου Λάρισας.

Αρχικά απηύθυνε χαιρετισμό ο οργανωτικός συντονιστής του ΠΕΚΕΣ Θεσσαλίας κ. Γεώργιος Δοδοντσάκης, ο οποίος εξήρε τη σπουδαιότητα τέτοιων δράσεων και αναφέρθηκε στο επιστημονικό και παιδαγωγικό έργο που επιτελούν οι Συντονιστές Ε.Ε. Στη συνέχεια ο διευθυντής του σχολείου κ. Σωτήριος Αναγνωστόπουλος απηύθυνε χαιρετισμό και τόνισε τις πολύπλευρες προσπάθειες και επιτυχίες των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Λάρισας. Ακολούθως πήρε τον λόγο ο κ. Κ. Μπουραζάνας, ανέπτυξε την εισήγησή του με θέμα: «Βελτιστοποίηση της διδασκαλίας των Μαθηματικών», παρουσιάζοντας σύγχρονες μεθόδους προσέγγισης μαθηματικών θεωριών που και με τη συνδρομή εποπτικών μέσων, προσελκύουν το ενδιαφέρον τόσο των διδασκόντων, όσο και των διδασκομένων και παρακινούν τους μαθητές στη δημιουργία κριτικής σκέψης .

Εν συνεχεία ο διακεκριμένος συγγραφέας των Μαθηματικών κ. Αθανάσιος Ξένος, αποσαφήνισε ιδιάζουσες περιπτώσεις στην περιοχή της Ανάλυσης .

Η ημερίδα συνεχίστηκε με την παρουσίαση δύο θεατρικών δρώμενων.

Τα θεατρικά δρώμενα επιμελήθηκαν οι Μαθηματικοί του Μουσικού Γυμνασίου κ. Νίκος Κουτσιούλης, κ. Χρυσαυγή Σκαμπαρδώνη, κ. Αλεξία Τουρναβίτη και ο κ. Βασίλης Νιτσοτόλης. Οι παρευρεθέντες εντυπωσιάστηκαν από την πολύπλευρη προσέγγιση και οργάνωση της ημερίδας.

Στο τέλος της εκδήλωσης έγινε βράβευση εννέα μαθητών του Μουσικού Σχολείου, που διακρίθηκαν στους διαγωνισμούς της Μαθηματικής Εταιρείας κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά. Στην ημερίδα συμμετείχε και το παράρτημα της Μαθηματικής Εταιρείας της Λάρισας, ο πρόεδρος του παραρτήματος κ. Κ. Καραμπάτσας απηύθυνε χαιρετισμό και αναφέρθηκε στις εξαιρετικές επιτυχίες των Λαρισαίων μαθητών στους διαγωνισμούς της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass