Μαθητές του Λυκείου Νίκαιας στις Βρυξέλλες

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Δημοσίευση: 24 Φεβ 2019 17:08

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Λέμε την αλήθεια στην εξουσία» που αφορά στα ανθρώπινα δικαιώματα, η Β’ Τάξη του Γενικού Λυκείου Νίκαιας πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το οποίο βρίσκεται στις Βρυξέλλες. Το πρόγραμμα γίνεται σε συνεργασία με τα ιδρύματα ‘Μαρίνα Βαρδινογιάννη’ και ‘J.F.Kennedy’ και μέσω αυτού οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το Βέλγιο όπου και ενημερώθηκαν για την Πολιτική, για την Ε.Ε., για τη λειτουργία της και φυσικά, για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τον σεβασμό τους μέσα στο πλαίσιο της Ε.Ε.

Το ταξίδι οργανώθηκε από τους εκπαιδευτικούς Σοφία Καστανίδου, Αδάμο Αδάμου και Παναγιώτα Βαδόλα και υποστηρίχτηκε από όλους τους μαθητές που συμμετείχαν με διάφορες δράσεις όπως έκδοση ημερολογίου, μπαζάρ κ.ά., τους γονείς των μαθητών, τη Διεύθυνση και τους εκπαιδευτικούς του Σχολείου και τον Δήμο Κιλελέρ.

Η επίσκεψη διήρκεσε πέντε ημέρες κατά τις οποίες γνώρισαν την Ευρωπαϊκή Ένωση σε βάθος, ήρθαν σε επαφή με έναν εντελώς διαφορετικό πολιτισμό από τον ελληνικό και διεύρυναν τους ορίζοντές τους. Οι μαθητές επισκέφτηκαν κεντρικά σημεία των Βρυξελλών, όπως την Grand Place, το άγαλμα Manneken Pis και το Βελγικό Κέντρο Κινουμένων Σχεδίων. Επόμενο προορισμό τους αποτέλεσε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπου και ξεναγήθηκαν στο κτίριο και ενημερώθηκαν για τους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ευρώπη. Επίσης επισκέφτηκαν το Parlamentarium. Ακόμη κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο Βέλγιο επισκεφτήκαν το Μουσείο Φυσικών Επιστημών και έπειτα το Parcdu Cinquantenaire όπου βρισκόταν το Βασιλικό Μουσείο Ένοπλων Δυνάμεων και Στρατιωτικής Ιστορίας, την Ελληνική Κοινότητα των Βρυξελλών όπου ο πρόεδρος της κοινότητας τους μίλησε για τις πρωτοβουλίες του συλλόγου, τη βοήθεια που προσφέρει σε Έλληνες μετανάστες, αλλά και πώς καταφέρνει να διατηρηθεί το ελληνικό στοιχείο διαχρονικά στα νοικοκυριά Ελλήνων του εξωτερικού. Έπειτα ταξίδεψαν στη γραφική πόλη της Brugge όπου και παρακολούθησαν την Εσπερινή λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, η οποία ήταν μια ιδιαιτέρως χαρακτηριστική εμπειρία καθώς η λειτουργία γινόταν σε πολλές γλώσσες. Την τελευταία ημέρα παρευρέθηκαν στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Βρυξελλών και συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία. «Η εκπαιδευτική επίσκεψη στο Βέλγιο που πραγματοποιήσαμε ήτανε μια μοναδική εμπειρία, ξεχωριστή και αξέχαστη για όλους. Αποτέλεσε μια καταπληκτική ευκαιρία να έρθουν τα παιδιά του σχολείου μας σε επαφή με έναν διαφορετικό πολιτισμό από τον Ελληνικό, να ανοίξουν οι ορίζοντές τους. Η ενημέρωση που λάβαμε όσον αφορά την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους μηχανισμούς της θα μας ωφελήσουν να κατανοήσουμε πρώτον τον θεσμό μέσα στον οποίο ζούμε και μεγαλώνουμε και δεύτερον τον θεσμό για τον οποίο θα μας ζητηθεί σε λίγα χρόνια να ψηφίσουμε. Συλλέξαμε πολλές πληροφορίες για το πρόγραμμά μας και ενημερωθήκαμε για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο πλαίσιο της Ε.Ε.» γράφει η μαθήτρια της Β’ τάξης του ΓΕΛ Νίκαιας Κατερίνα Μπούγαλη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass