Πυξίδα

ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Δημοσίευση: 24 Φεβ 2019 17:07

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το τμήμα έχει σκοπό να καλλιεργεί και να προάγει τις κοινωνικές επιστήμες στους τομείς της κοινωνικής και εκπαιδευτικής πολιτικής με την ακαδημαϊκή διδασκαλία και την εφαρμοσμένη έρευνα και να παρέχει στους φοιτητές και τις φοιτήτριες τα απαραίτητα εφόδια, τα οποία θα τους εξασφαλίσουν την άρτια κατάρτισή τους για επιστημονική και επαγγελματική σταδιοδρομία. Στόχος του προγράμματος σπουδών είναι να προάγει την επιστήμη και την έρευνα ιδιαίτερα στους τομείς της προστασίας των κοινωνικών δικαιωμάτων των πολιτών όπως αυτά διαμορφώνονται στο πλαίσιο της Ε.Ε., της εμβάθυνσης των δομών του κοινωνικού κράτους, της πρόληψης και της ασφάλειας σε συνδυασμό με την κοινωνική ανάπτυξη, της συνεχούς εκπαίδευσης, της εκπαίδευσης ενηλίκων και του σχεδιασμού νέων κοινωνικών και εκπαιδευτικών πολιτικών και θεσμών.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Το τμήμα χωρίζει το πρόγραμμά του σε δύο ομώνυμες κατευθύνσεις:.

1. Κοινωνικής Πολιτικής

2. Εκπαιδευτικής Πολιτικής

ΒΑΣΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ:

Μαθήματα Κορμού: Εισαγωγή στην Κοινωνιολογία, Εισαγωγή στο Δίκαιο, Εισαγωγή στην Πολιτική Επιστήμη, Εισαγωγή στην Οικονομική Επιστήμη, Κράτος και Δημόσια Πολιτική κ.ά.

Μαθήματα Κατεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής: Σχεδιασμός και Αξιολόγηση Κοινωνικής Πολιτικής, Κοινωνική Ανθρωπολογία της Εργασίας, Οικονομικές Ανισότητες και Κοινωνική πολιτική, Πολιτική της Υγείας, Management Των Κοινωνικών Υπηρεσιών, Συγκριτική Κοινωνική πολιτική κ.ά.

Μαθήματα Κατεύθυνσης Εκπαιδευτικής Πολιτικής: Αξιολόγηση της Επίδοσης των Μαθητών: Μίκρο και Μάκρο-Κοινωνιολογικές Προσεγγίσεις, Ανάλυση και Ανάπτυξη Εκπαιδευτικού Υλικού, Αξιολόγηση Σχολικών Μονάδων και Εκπαιδευτικών Συστημάτων κ.ά.

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ

Το τμήμα προσφέρει τα ακόλουθα Μ.Π.Σ.:

1. Εκπαιδευτική Πολιτική: Σχεδιασμός, Ανάπτυξη και Διοίκηση με ειδικεύσεις: α) Εκπαιδευτική Πολιτική και Διοίκηση και β) Εκπαιδευτικά Προγράμματα και Υλικό (Συμβατικές και e−Μορφές): Πολιτικές και Πρακτικές

2. Κοινωνική Πολιτική με κατευθύνσεις: α) Πολιτικές για τη Μετανάστευση, τις Κοινωνικές Διακρίσεις και την Ιδιότητα του Πολίτη, β) Οικονομία, Διοίκηση και Πολιτική Υγείας και γ) Ευρωπαϊκή Κοινωνική Πολιτική.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ

Οι απόφοιτοι της κατεύθυνσης Εκπαιδευτικής Πολιτικής μπορούν να απασχοληθούν:

* Ως εκπαιδευτές ενηλίκων ή ως διοικητικά στελέχη σε όλες τις δομές διά βίου μάθησης.

* Ως εκπαιδευτές Εκπαιδευτών Ενηλίκων εντασσόμενοι στο αντίστοιχο Υπομητρώο του ΕΟΠΠΕΠ.

* Ως στελέχη σε μια σειρά χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων της Ε.Ε. τα οποία υλοποιούν οι ανωτέρω φορείς.

* Ως διοικητικά στελέχη σε δομές των ΑΕΙ, των ΙΕΚ, και των άλλων δημόσιων δομών Διά Βίου Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.

* Ως διοικητικά ή εκπαιδευτικά στελέχη των Κέντρων Διά Βίου Μάθησης των Δήμων και των Περιφερειών, δηλαδή στις δομές που υλοποιούν τις νέες αρμοδιότητες της Τ.Α. για τη διά βίου μάθηση.

Οι απόφοιτοι της κατεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής μπορούν να απασχοληθούν:

* Ως επιστημονικά και διοικητικά στελέχη σε φορείς της κοινωνίας των πολιτών που δραστηριοποιούνται σε επιμέρους τομείς της κοινωνικής πολιτικής.

* Ως Επιστημονικά και διοικητικά στελέχη σε φορείς του ιδιωτικού τομέα στον τομέα της Υγείας σε Διεθνείς Οργανισμούς

* Σε Ευρωπαϊκούς Θεσμούς και Προγράμματα κ.ά..

* Σε Διεθνείς Οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών. Στην Περιφέρεια και την Τοπική Αυτοδιοίκηση ως επιστημονικά και διοικητικά στελέχη στους τομείς της Πολιτικής Υγείας, της Κοινωνικής Πρόνοιας, της Μεταναστευτικής Πολιτικής, της Πολιτικής Φύλου κ.ά.

Τέλος, σύμφωνα με τον νόμο 3699/08 (Φ.Ε.Κ. 199, 2/10/2008) για την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση ατόμων με αναπηρία ή με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, οι απόφοιτοι του τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής που έχουν κάποια μεταπτυχιακή ειδίκευση στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (ΕΑΕ) εντάσσονται στο Π.Ε. 72 (Εκπαιδευτικών Ενηλίκων) και μπορούν να διοριστούν στα νεοσυσταθέντα Κέντρα Διαφοροδιάγνωσης, Διάγνωσης και Υποστήριξης Ειδικών Εκπαιδευτικών Αναγκών (ΚΕΔΔΥ) και στις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ).

Στο φύλλο της προηγούμενης Κυριακής 17 Φεβρουαρίου 2019 της Εφημερίδας "Ελευθερία" ο δαίμων του τυπογραφείου χτύπησε γράφοντας: "ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ: Τα τμήματα Αισθητικής και Κοσμητολογίας Αθήνας και Θεσσαλονίκης δέχονται και στέλνουν φοιτητές μόνο μεταξύ τους".

Το ορθό είναι: Πλέον δεν γίνονται μετεγγραφές μεταξύ των τμημάτων διότι το τμήμα Αισθητικής της Αθήνας συγχωνεύτηκε στο τμήμα Βιοϊατρικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και αποτελεί πανεπιστημιακό τμήμα.

Ολόκληρη την ανάλυση του τμήματος μπορείτε να τη βρείτε στη σελίδα 197 του βιβλίου «Πάμε… Πανεπιστήμιο 2019»

 

Σπύρος Μιχαλούλης, Σύμβουλος Σταδιοδρομίας

Τηλ. 210-6778777

URL: www.orientum.gr

e-mail: info@orientum.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass