"Οι εκπαιδευτικοί δεν είναι αναλώσιμοι"

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΧΘΕΣ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Δημοσίευση: 31 Ιαν 2019 15:36

Οι εξελίξεις στην Παιδεία, στον κλάδο των εκπαιδευτικών και οι θέσεις του ΚΚΕ απασχόλησαν την εκδήλωση της Κομματικής Οργάνωσης Εκπαιδευτικών Λάρισας του ΚΚΕ, χθες σε καφετέρια της πόλης.

Το μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ Μαρία Γαβαλά αναφέρθηκε στην πρόσφατη τροπολογία της κυβέρνησης για το νέο σύστημα διορισμού, επαναλαμβάνοντας ότι η θέση του ΚΚΕ για 30 χιλιάδες μόνιμους διορισμούς αναπληρωτών εκπαιδευτικών είναι όχι μονάχα ρεαλιστικά, αλλά και δίκαια και αναγκαία. «Οι διορισμοί πρέπει να γίνουν εδώ και τώρα γιατί τα κενά είναι πάγια και σταθερά εδώ και χρόνια. Πρέπει επιτέλους να αντιληφθούμε τι είδους εκπαιδευτικούς χρειαζόμαστε για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών του σχολείου. Οι εκπαιδευτικοί δεν είναι αναλώσιμοι, είναι εκείνοι που στηρίζουν τα σχολεία, γιατί τα σχολεία δεν είναι άψυχα κτίρια» σημείωσε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, επισήμανε την ανάγκη για ικανοποίηση των αιτημάτων των εκπαιδευτικών για συνεχή και δωρεάν επιμόρφωση και ζητημάτων που έχουν να κάνουν με τους ίδιους τους μαθητές π.χ. σχολικά γεύματα. «Το σχολείο δεν είναι αποκομμένο από την κοινωνία» τόνισε και πρόσθεσε ότι τόσο η στάση της κυβέρνησης όσο και της ΝΔ είναι προκλητική και επικίνδυνη στο θέμα των διορισμών εκπαιδευτικών αλλά και γενικότερα στον τρόπο χειρισμού ζητημάτων της παιδείας. Τέλος, η Μαρία Γαβαλά στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα των σχολικών επιτροπών και στις περικοπές των προϋπολογισμών, κάνοντας σύνδεση με τη στάση δημάρχων και περιφερειαρχών ενόψει και των εκλογών του Μαΐου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass