ΤΜΗΜΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ

Δημοσίευση: 01 Ιουλ 2018 16:07

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το περιεχόμενο σπουδών του Τμήματος Εμπορίας και Διαφήμισης είναι δομημένο κατά τρόπο ώστε να καλύπτει τη διαδικασία σχεδιασμού, δημιουργίας, υλοποίησης, τιμολόγησης, διανομής, προώθησης, διαφήμισης και διάθεσης για την ικανοποίηση των στόχων, ατόμων και συνόλου, σε ιδέες, προϊόντα και υπηρεσίες.

Όπως αναφέρεται και στην ιστοσελίδα του τμήματος, η αποστολή του είναι η εκπαίδευση και κατάρτιση των φοιτητών στην επιστήμη του Μάρκετινγκ και στα επιμέρους πεδία αυτού, όπως η Διοίκηση Μάρκετινγκ, η Διαφήμιση, η Έρευνα Αγοράς, οι Δημόσιες Σχέσεις, οι Πωλήσεις κλπ.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Το Τμήμα συγκροτείται από τρεις Τομείς Μαθημάτων : α) Marketing και Επικοινωνίας, β) Διοίκησης Marketing και Έρευνας Αγοράς και γ) Οικονομικών και Νομικών Μαθημάτων. Μερικά από τα βασικά μαθήματα που διδάσκονται στο τμήμα είναι τα ακόλουθα:

Eισαγωγή στο Μάρκετινγκ, Εισαγωγή στη ∆ιοίκηση επιχειρήσεων, Εισαγωγή στη Στατιστικη, Μαθηµατικά για Οικονοµολόγους , Μικροοικονοµική Ανάλυση , Εισαγωγή στην Πληροφορική, Συµπεριφορά Καταναλωτή, Πολιτική Προϊόντος & Διοίκηση Επωνυµίας, Μακροοικονοµική Ανάλυση, Στατιστική Επιχειρήσεων 5. Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναµικού, Νέες Τεχνολογίες Πληροφορικής & Επικοινωνιών, Τεχνικές Διαπραγµατεύσεων, Χρήµα Τράπεζες & Χρηµατοοικονοµικές Αγορές, Αγγλική Ορολογία Μάρκετινγκ, Αρχές Επικοινωνίας & Διαφήµισης, Επιχειρηµατική Ηθική & Υπευθυνότητα, Διοικητική Λογιστική, Επιχειρηµατικότητα & Καινοτοµία, Χρηµατοοικονοµική Διοίκηση, Πολιτικές Τιµολόγησης & Διανοµής, Βιοµηχανικό Μάρκετινγκ, Έρευνα Μάρκετινγκ, κ.ά.

Ο ολοκληρωμένος οδηγός σπουδών του τμήματος υπάρχει σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα του τμήματος.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ

Με την ολοκλήρωση των σπουδών του, ο απόφοιτος του Τμήματος ανακηρύσσεται Πτυχιούχος Εμπορίας και Διαφήμισης-Μάρκετινγκ, διαθέτει δε τις απαραίτητες επιστημονικές και τεχνολογικές γνώσεις και δεξιότητες, ώστε να μπορεί να δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά σε όλους τους τομείς του γνωστικού αντικειμένου του Τμήματος, είτε ως στέλεχος επιχειρήσεων, οργανισμών και υπηρεσιών του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, είτε ως αυτοαπασχολούμενος. Τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων καθορίζονται στο Π.Δ. 78/1989 (Φ.Ε.Κ.36/7.2.89/τ.Α).

Επίσης οι πτυχιούχοι έχουν δικαίωμα απασχόλησης ως στελέχη μονάδων στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα όπως αυτός προσδιορίζεται από τις διατάξεις που ισχύουν κάθε φορά.

Στα πλαίσια της άσκησης του επαγγέλματός τους ασχολούνται με τα παρακάτω αντικείμενα και δραστηριότητες:

* Προγραμματισμό της έρευνας αγοράς: μορφοποίηση του προβλήματος, καθορισμό πηγών πληροφοριών, έλεγχο αξιοπιστίας πηγών πληροφοριών, σχεδιασμό δείγματος, συλλογή πληροφοριών, επεξεργασία και ανάλυση στοιχείων, παρουσίαση στοιχείων, σύνταξη έκθεσης.

* Έρευνα Αγοράς: διερεύνηση ανταγωνιστικής θέσης προϊόντων, επιχείρησης στην αγορά, ανάλυση μεγέθους αγοράς, εκτίμηση ζήτησης νέων προϊόντων, πρόβλεψη πωλήσεων, μελέτη συμπεριφοράς καταναλωτών, έλεγχος αγοράς .

* Έρευνα μεθόδων πωλήσεων : ανάλυση δραστηριοτήτων πωλητών, μέτρηση αποτελεσματικότητας πωλητών, αξιολόγηση μεθόδων πωλήσεων, έλεγχος αποτελεσματικότητας μέσων προώθησης πωλήσεων, σύγκριση τιμών και μεθόδων τιμολόγησης, ανάλυση κόστους διανομής.

* Παραγωγή διαφήμισης: σχεδιασμός διαφημιστικού μηνύματος, εκλογή διαφημιστικών μέσων, προσδιορισμός στόχων διαφήμισης, μέτρηση αποτελεσματικότητας διαφήμισης.

* Σχεδίαση και οργάνωση διαφημιστικής εκστρατείας: προγραμματισμός διαφημιστικής εκστρατείας, προϋπολογισμός δαπανών διαφημιστικής εκστρατείας, συντονισμός διαφημιστικής εκστρατείας, έλεγχος και αξιολόγηση αποτελεσμάτων διαφημιστικής εκστρατείας, οργάνωση εκθέσεων.

Οι πτυχιούχοι του Τμήματος, απασχολούνται σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και εξελίσσονται σε όλο το φάσμα της διοικητικής ιεραρχίας της σχετικής με τους τομείς της ειδικότητάς τους. Επίσης, μπορούν να απασχοληθούν με την έρευνα θεμάτων της ειδικότητάς τους. Επιπλέον, οι πτυχιούχοι του Τμήματος με την απόκτηση του πτυχίου τους ασκούν το επάγγελμα είτε σαν στελέχη μονάδων, είτε σαν αυτοαπασχολούμενοι στο πλαίσιο των παραπάνω επαγγελματικών δικαιωμάτων.

Τέλος, οι πτυχιούχοι του τμήματος είναι γνώστες των σύγχρονων τεχνολογικών εφαρμογών των Η/Υ στη Διοίκηση, Διαφήμιση-Μάρκετινγκ και Ηλεκτρονικού Εμπορίου.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

* Το τμήμα είχε σταματήσει να δέχεται φοιτητές από το ακαδημαϊκό έτος 2013 και επανεντάχθηκε στο μηχανογραφικό δελτίο το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 κατόπιν προεδρικού διατάγματος.

* Το Τμήμα λειτουργεί Ερευνητικό Εργαστήριο Έρευνας Μάρκετινγκ και Διαφήμισης.

* Ένωση Εταιριών Διαφήμισης & Επικοινωνίας Ελλάδος - ΕΕΔΕ, Υπερείδου 7, 105 58 Αθήνα, Τηλ: 210-3246.215, E-mail: edee@edee.gr, Ηλ. Διεύθυνση: www.edee.gr

* ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ: Το τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας δε δέχεται φοιτητές από άλλα τμήματα. Επίσης, δε στέλνει φοιτητές σε άλλα τμήματα.

Ολόκληρη την ανάλυση του τμήματος μπορείτε να τη βρείτε στη σελίδα 675 του βιβλίου «Πάμε… Πανεπιστήμιο 2018»

Σπύρος Μιχαλούλης, Σύμβουλος Σταδιοδρομίας

Τηλ. 210-6778777

URL: www.orientum.gr

e-mail: info@orientum.gr

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass