«Μ’ ένα ρωµέικο παγκόσμιο σφυροδρέπανο»

Ο ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΣΙΜΟΣ, ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΝΕ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΟ ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 23 Ιουν 2018 15:40

«Γιατί επιλέξαμε τον τίτλο «Στιγμές από τη ζωή και τη δράση της ΚΝΕ στην παρανομία… Το φοιτητικό κίνημα από το χτες και σήμερα» για τη σημερινή εκδήλωση;

Γιατί θέλουμε να αξιοποιήσουμε την ιστορική παρακαταθήκη της οργάνωσής μας, τη συμβολή της στην ανάπτυξη του φοιτητικού κινήματος διαχρονικά στη χώρα μας ως οδηγό στις μάχες που δίνουν σήμερα οι ΚΝίτες και οι ΚΝίτισες μαζί με άλλους αγωνιστές στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ για μόρφωση, δουλειά και ζωή με δικαιώματα». Έτσι ξεκίνησε την ομιλία του ο Αχιλλέας Σίμος, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και γραμματέας Περιοχής Θεσσαλίας της Οργάνωσης, στην εκδήλωση του Φεστιβάλ ΤΕΙ-ΑΕΙ στις Εστίες του ΤΕΙ στη Λάρισα. Για να καταλήξει: «Συνεχίζουμε µε απαίτηση από τον εαυτό µας, την Ιστορία που παραλαµβάνουµε να την ολοκληρώσουμε ως πέρα στον σκοπό της. Και να την υπογράψουμε όλοι μαζί, ακόμα περισσότεροι, πιο ικανοί, «µ’ ένα ρωµέικο παγκόσμιο σφυροδρέπανο».

«Συνεχίζουμε µε σιγουριά», είπε ο ομιλητής, «γιατί τα όπλα µας είναι ανώτερα από αυτά του εχθρού, µε πρώτο τη «γνώση της πραγματικότητας που µας δείχνει πώς την πραγματικότητα ν’ αλλάξουμε». Το σίγουρο είναι ότι από όλη την πορεία της η ΚΝΕ έχει αποκτήσει σημαντική πείρα για να αντιμετωπίζει τις παγίδες, τα εργαλεία της αστικής τάξης, η οποία θέλει να ελέγχει και τη συνείδηση των νέων ανθρώπων. Επιδιώκει η δράση της να πάρει χαρακτήρα αγωνιστικής μορφωτικής – πολιτιστικής αντεπίθεσης, διαμορφώνοντας αντίστοιχο ρεύμα στις γραμμές της και ευρύτερα στη νεολαία.

Στα 50 χρόνια από την ίδρυσή µας, συνεχίζουμε µε περηφάνια. Γιατί ο Δρήρος µας χαράχτηκε από ανυπότακτους ΟΚΝίτες και ΟΚΝίτισσες, ήρωες ΕΠΟΝίτες και ΕΠΟΝίτισσες, τους µαχητές και µαχήτριες της Δηµοκρατικής Νεολαίας Ελλάδας. Γιατί τα χνάρια της Οργάνωσής µας είναι τα βήµατα µελών και στελεχών µας στο σκοτάδι της παρανοµίας, στα κρατητήρια της Ασφάλειας και στις φυλακές, στα ξερονήσια».

*Εν συνεχεία στην εκδήλωση προβλήθηκε βίντεο από τη δράση της ΚΝΕ ενώ ακολούθησε πρόγραμμα με ζωντανή μουσική από νέους δημιουργούς και πάρτι. Επίσης υπήρξε ενημέρωση για το Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο - Κατασκήνωση της ΚΝΕ στην Πάτρα 6-7-8 Ιουλίου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass