Εργασίες και οργανικές τοποθετήσεις καθηγητών

Η ΕΝΣΤΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΟΥ ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΤΟ ΠΥΣΔΕ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 01 Ιουν 2018 15:30

Την ένσταση – αναφορά του προς το ΠΥΣΔΕ Λάρισας δημοσιοποιεί ο εκπαιδευτικός (ΠΕ11) Διονύσης Διονυσίου για να μεταφέρει, όπως σημειώνει, την εμπειρία του «από αυτά που έζησα στο ΠΥΣΔΕ Λάρισας όταν κλήθηκα να διευκρινίσω σημεία μιας αίτησης- ένστασής μου. Η εξέλιξη των πραγμάτων, με τη δημοσίευση των νέων οργανικών τοποθετήσεων, αποδεικνύει ότι η πλειοψηφία του ΠΥΣΔΕ απέρριψε την αίτηση μου.

Επιβεβαιώθηκε έτσι η «περιφρόνηση» που δείχνει η πλειοψηφία του σε έναν εκπαιδευτικό – πολίτη, που το μόνο που ζητά είναι τήρηση της διαφάνειας και πλήρη ενημέρωση, πριν υποβάλει την αίτησή του, πράγμα αναμενόμενο βέβαια, που καθόλου δεν με εξέπληξε, όταν αποδεικνύεται ότι ακόμα και αιρετό μέλος του ΠΥΣΔΕ δεν είχε τη δυνατότητα πρόσβασης σε όλα τα στοιχεία. Ακούει κανείς αρμόδιος;

Το τραγελαφικό όμως της υπόθεσης είναι ότι την αίτησή μου απέρριψε, διαμορφώνοντας την πλειοψηφία, και μέλος που δεν δίστασε να παραδεχθεί δημόσια ότι ο υπολογισμός και των ωρών του πρότζεκτ θα δημιουργούσε άλλες 21 οργανικές τοποθετήσεις. Έχει να πει κάτι στους συναδέλφους που δυνητικά θα μπορούσαν να τοποθετηθούν σε αυτές;».

ΕΝΣΤΑΣΗ – ΑΝΑΦΟΡΑ

Αναλυτικότερα στην ένστασή του ο κ. Διονυσίου σημειώνει πως «σύμφωνα με τη φετινή εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας αριθμ. πρωτ. 27069/Ε2/15-2-2018 το μάθημα των ερευνητικών εργασιών (πρότζεκτ), μάθημα Α ανάθεσης για όλες τις ειδικότητες, προσμετράται κατά τον προσδιορισμό οργανικών θέσεων όλων των επιμέρους κλάδων και ειδικοτήτων εκπαιδευτικών.

Σε ένα μέσο σχολείο οι ώρες του μαθήματος αυτού ξεπερνούν τις 15 και είναι πρόδηλο ότι η κατανομή τους στις επιμέρους ειδικότητες, μπορούν να δημιουργήσουν ή να αποκρύψουν νέες οργανικές θέσεις (τροφοδοτώντας συντεχνιακές αντιλήψεις και εκτρέφοντας πελατειακές λογικές).

Αποτελούν, επομένως, κρίσιμες πληροφορίες, αφενός εξυπηρέτησης της διαφάνειας και αφετέρου πλήρους και ορθής ενημέρωσης, προκειμένου να υποβάλω την δήλωση προτίμησής μου, μετά την κρίση μου ως υπεράριθμου στην οργανική μου θέση τα παρακάτω:

-Η δημοσιοποίηση όλων των σχετικών πινάκων όλων των σχολείων στους οποίους το όργανό σας στηρίχθηκε για την ανακοίνωση των κενών (πρόσθετος προβληματισμός δημιουργείται και από πρόσφατο ενημερωτικό σημείωμα μέλους του οργάνου σας που ούτε λίγο ούτε πολύ καταγγέλλει ότι η διοίκηση και η πλειοψηφία του οργάνου αρνείται την πρόσβασή του στα στοιχεία αυτά).

- Τα κριτήρια με τα οποία οι ώρες των πρότζεκτ κατανεμήθηκαν στις επιμέρους ειδικότητες και ιδίως αν στην κατανομή αυτή είχαν εμπλοκή και ενημέρωση οι σύλλογοι εκπαιδευτικών των σχολείων, αρμοδίων για την κατανομή του εκπαιδευτικού έργου ή αν αυτό έγινε με δική σας απόφαση (να θυμίσω ότι πέρυσι οι σύλλογοι εκπαιδευτικών είχαν εγκρίνει τους σχετικούς πίνακες, πόσο μάλλον φέτος που αυτό είναι απαραίτητο, όταν υπάρχει και το ζήτημα αυτό).

-Ποιες από τις οργανικές που ανακοινώσατε εμπεριέχουν και πόσες ώρες πρότζεκτ. Έκδηλη είναι η υποχρέωση του συμβουλίου σας συνολικά, αλλά και η ατομική ευθύνη κάθε μέλους του, να ικανοποιηθούν όλες οι παραπάνω απαιτήσεις, δεδομένου ότι ακόμη και αν δεν μπορεί να δημιουργηθεί οργανική θέση στο σχολεία που άμεσα με ενδιαφέρουν, θα μπορούσαν να δημιουργηθούν έμμεσα (με ‘καραμπόλες’) αν οι θέσεις που προσφέρονται για την ειδικότητά μου δεν ήταν μόνο μία, αλλά περισσότερες.

- Επιφυλασσόμενος για κάθε νόμιμο δικαίωμα μου, σας επισημαίνω ακόμα ότι η οργανική τοποθέτηση ενός εκπαιδευτικού είναι κρίσιμο ζήτημα για την υπηρεσιακή του εξέλιξη και την εξυπηρέτηση των οικογενειακών του υποχρεώσεων και σας ζητώ, πριν προβείτε στις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών, να ικανοποιήσετε τα αιτήματα μου, που κατά βάση εξυπηρετούν το σύνολο των εκπαιδευτικών».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass