Η ΚΝΕ ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ ΕΝΟΨΕΙ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ:

«Τα ψίχουλα των μεταμνημονιακών αφηγημάτων τους»

Δημοσίευση: 12 Μαϊ 2018 15:34

«Όση σκόνη και αν σηκώνεται από τους διαγκωνισμούς μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, και όσο κοντοζυγώνουν εκλογές η σκόνη αυτή γίνεται ολοένα και περισσότερη, το κοινό στοιχείο στα διαφορετικά αφηγήματα που προβάλλουν για τη "μεταμνημονιακή εποχή", είναι ότι το μόνο που έχει να κερδίσει η εργατική τάξη, ο λαός, από τη δήθεν δίκαιη ανάπτυξη, είναι κάποια ψίχουλα που θα πέφτουν πού και πού από το τραπέζι της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου».

Αυτό τόνισε ο Δημήτρης Κοιλάκος, μέλος του τμήματος Παιδείας και Έρευνας της ΚΕ του ΚΚΕ, σε εκδήλωση με θέμα: «Οι εξελίξεις στα ΤΕΙ και η θέση του ΚΚΕ» διοργάνωσε η ΚΝΕ ΤΕΙ Λάρισας, στο πλαίσιο στήριξης του ψηφοδελτίου της «Πανσπουδαστικής ΚΣ», ενόψει των φοιτητικών εκλογών.

Και συνέχισε στην ομιλία του: «Λέγοντας "επάνοδο στην κανονικότητα και την ανάπτυξη", εννοούν τη διασφάλιση της καπιταλιστικής κερδοφορίας για τους λίγους σφετεριστές του πλούτου του λαού και της χώρας. Χωρίς εργατικά δικαιώματα και κατακτήσεις για τα λαϊκά στρώματα, αφού στα χρόνια της κρίσης αυτά βαφτίστηκαν "παθογένειες και στρεβλώσεις". Όλα αυτά δεν είναι άσχετα με τις εξελίξεις στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, γιατί δίνουν το πλαίσιο για να δούμε το "γιατί τώρα" και το "γιατί έτσι"…

Αυτό στο οποίο, όμως, πράγματι αξίζει να σταθούμε, είναι το πώς προδιαγράφεται η επόμενη ημέρα, με βάση και τη συζήτηση για την αλλαγή του χάρτη της Ανώτατης Εκπαίδευσης και τα σχέδια για το μέλλον του ΤΕΙ Λάρισας. Εξελίξεις που βέβαια δεν θα γίνουν σε μια γυάλα, αλλά στο έδαφος των ευρύτερων εξελίξεων που αφορούν την οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας.

Η σημερινή κυβέρνηση δε, το έχει δηλώσει καθαρά: Οι αλλαγές που προωθούνται δεν είναι ενιαίες σε όλη τη χώρα. Θα γίνουν με βάση το περιφερειακό αναπτυξιακό σχέδιο και τον ρόλο των ιδρυμάτων σε αυτά τα πλαίσια. Όσο για το ουσιαστικό περιεχόμενο των περιφερειακών αναπτυξιακών σχεδίων, τα είδατε πολύ καλά και πρόσφατα στη Θεσσαλία, που η κυβέρνηση διοργάνωσε το Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο. Οι τοποθετήσεις του ΚΚΕ, οι παρεμβάσεις του ΠΑΜΕ, του ΜΑΣ, οι κινητοποιήσεις που οργανώθηκαν, δίνουν καθαρά το στίγμα του αντιλαϊκού του χαρακτήρα.

Το ζήτημα της δήθεν "αναβάθμισης" των ΤΕΙ είναι ένα ακόμα από αυτά στα οποία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ πασχίζει να παρουσιάσει τη νύχτα-μέρα, όπως εξάλλου συνηθίζει να κάνει. Εκμεταλλεύεται τις αγωνίες των σπουδαστών για τις σπουδές και το μέλλον τους και ξεδιάντροπα πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Όμως αυτά τα πράγματα, η ζωή, οι αγωνίες και τα όνειρα των σπουδαστών για το μέλλον τους δεν είναι για να παίζουμε. Η άμεση ανάγκη για ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών, για δουλειά με δικαιώματα στο αντικείμενο σπουδών είναι απαραίτητο να βρεθούν στο επίκεντρο των αγώνων των σπουδαστών, στο επίκεντρο της προσπάθειας οργάνωσης και πάλης του σπουδαστικού κινήματος».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass