ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΛΑΡΙΣΑΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΔΕΚΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΟΥ ΥΠΕΒΑΛΑΝ 4 -ΑΠΟ ΤΟΥΣ 6- ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΑΝΑΚΛΗΘΗΚΕ Ο ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ

Συμπαράσταση, αλλά με τον δικό μας τρόπο…

Δημοσίευση: 10 Μαϊ 2018 22:06
Το κείμενο των 4 διευθυντών, το οποίο δεν υιοθέτησε «ως έχει» η ΕΛΜΕ Το κείμενο των 4 διευθυντών, το οποίο δεν υιοθέτησε «ως έχει» η ΕΛΜΕ

Εν αναμονή του πορίσματος της ΕΔΕ και της δίκης στις 6 Ιουνίου για τους έξι διευθυντές της Λάρισας των οποίων ο διορισμός ανακλήθηκε από την περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης, νέα ζητήματα προέκυψαν.

Τέσσερις εκ των έξι διευθυντών στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση της ΕΛΜΕ ν. Λάρισας, προσήλθαν ζητώντας τη στήριξη των παρατάξεων και καταθέτοντας ένα κείμενο συμπαράστασης προς υπογραφή. Αφού τοποθετήθηκαν όλες οι παρατάξεις, η ΕΛΜΕ Λάρισας αποφάσισε να μην υιοθετήσει το κείμενο των διευθυντών και να επανέλθει στο θέμα με ένα άλλο κείμενο.

Ο γραμματέας κ. Π. Ρεμπάπης και ο ταμίας του ΔΣ της ΕΛΜΕ κ. Δ. Παπαδόπουλος σχολιάζοντας τα όσα ελέχθησαν στη συνεδρίαση, τόνισαν ότι σε καμία περίπτωση η ΕΛΜΕ δεν θα μπορούσε να συμφωνήσει να ανακοινώσει το συγκεκριμένο κείμενο χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν στηρίζει τους συναδέλφους τους. «Το ΔΣ της ΕΛΜΕ δεν είναι δικαστήριο. Η συμπαράστασή μας είναι δεδομένη όχι μόνο για τους 6 διευθυντές αλλά για όλους τους συναδέλφους μας. Διαφωνούμε όμως με το κείμενο των διευθυντών. Δεν το υιοθετούμε. Η πρότασή μας είναι να βγει ένα κείμενο για το ζήτημα που θα έχει να κάνει με τη διαφάνεια και μέσω του οποίου θα ζητάμε όλα τα στοιχεία να βγουν στο φως», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδόπουλος.

Όπως ήταν λογικό, η απόφαση αυτή προκάλεσε αναταράξεις και ήδη μέλη της ΔΑΚΕ προχώρησαν σε διευκρινιστική ανακοίνωση.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ

Σε ό,τι αφορά στη στάση των εκλεγμένων μελών με το ψηφοδέλτιο της Δ.Α.Κ.Ε., στο Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. ν. Λάρισας κατά τη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση για το θέμα των διευθυντών, που η Π.Δ.Ε. Θεσσαλίας ανακάλεσε την απόφαση διορισμού τους τα μέλη της Δ.Α.Κ.Ε. στο Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. ν. Λάρισας (Δουκάκης Αντώνης, Παναγιώτου Νίκος και Φούντας Αθανάσιος), με ανακοίνωσή τους διευκρινίζουν τα εξής: «Η Δ.Α.Κ.Ε. ως πλειοψηφούσα παράταξη τοποθετήθηκε πρώτη και δήλωσε ότι στηρίζει, όχι μόνο τους έξι (6) Διευθυντές που προσέφυγαν στα δικαστήρια, αλλά και όλους τους υπόλοιπους, που περιλαμβάνονται στην ανάκληση της απόφασης της Π.Δ.Ε. με αρ. πρωτ: 8143/28-7-2017 -ΑΔΑ:Ψ3ΕΛ4653ΠΣ-2ΣΝ. Οι υπόλοιπες παρατάξεις (Παρεμβάσεις, ΣΥΝΕΚ, ΠΕΚ) εκτός της ΑΣΕ (ΠΑΜΕ), που o εκπρόσωπός της δήλωσε παρών, εξέφρασαν και αυτές τη συμπαράστασή τους στους έξι Διευθυντές, με την παράταξη των Παρεμβάσεων να δηλώνει ότι θα αποφασίσει τον τρόπο με τον οποίο θα εκφράσει τη συμπαράστασή της. Δήλωσε επίσης, ότι το κείμενο που κατατέθηκε, θα πρέπει να τεθεί στην ολομέλεια της παράταξης και ως εκ τούτου δεσμεύτηκε να καταθέσει τροποποιημένο κείμενο μέχρι το επόμενο Δ.Σ. Στο πλαίσιο της ευρύτερης συναίνεσης, η οποία αποτελεί πάγια τακτική του Δ.Σ., όταν μια παράταξη συμφωνεί σε κάτι, αλλά ζητά χρόνο, για να καταθέσει τις απόψεις της, το αίτημά της γίνεται δεκτό για λόγους δεοντολογίας. Αυτό ακριβώς συνέβη και τίποτε παραπάνω. Αν τώρα κάποιοι προσπαθούν μέσω της κωλυσιεργίας και των διαρροών να δημιουργήσουν ζητήματα και εντυπώσεις, για να ψαρέψουν σε θολά νερά, είναι γελασμένοι. Αποδείχθηκε, ότι ο σκοπός τους τελικά, δεν ήταν η έμπρακτη συμπαράσταση και η διαβούλευση, αλλά μόνον η έγκαιρη ενημέρωση των συμπορευτών τους. Συνάδελφοι, το άσπρο μαύρο, όσο και να το προσπαθείτε, δεν γίνεται. Το μόνο μαύρο που θα πετύχετε, είναι αυτό των συναδέλφων".

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ

Το κείμενο που κατέθεσαν οι 4 διευθυντές που προσήλθαν στη συνεδρίαση ανέφερε τα εξής: «Συμπαραστεκόμαστε στους έξι συναδέλφους και μέλη της ΕΛΜΕ Λάρισας, που υπηρετούν σε θέσεις ευθύνης ως διευθυντές σχολικών μονάδων του νομού μας στον δίκαιο αγώνα που δίνουν για να παραμείνουν στις θέσεις που υπηρετούν. Οι συνάδελφοι είναι γνωστοί στην τοπική κοινωνία για το ήθος, την ακεραιότητά τους και την προσφορά τους στην εκπαίδευση και είναι αδιανόητο, ενώ έχουν ολοκληρώσει εμπρόθεσμα όλα τα προαπαιτούμενα του νόμου, όπως η υποβολή του φακέλου υποψηφιότητας, η συγκατάθεση του Συλλόγου Διδασκόντων, η συνέντευξη και η δήλωση προτίμησης σχολικών μονάδων, να πετιούνται από την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης με διαδικαστικά τερτίπια. Ζητάμε από την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης να άρει την άδικη απόφαση με την οποία ανακάλεσε τους συναδέλφους, καθώς η απόφασή της λήφθηκε χωρίς τη νόμιμη διαδικασία της προηγούμενης ακρόασης, χωρίς διερεύνηση των στοιχείων της υπόθεσης και χωρίς αρμοδιότητα. Σε μια δημοκρατική και ευνομούμενη χώρα δεν νοείται να λαμβάνονται αποφάσεις χωρίς έρευνα και ερήμην των ενδιαφερομένων, που υποτίθεται ότι είναι και συνεργάτες στο δύσκολο έργο που επιτελούν. Ιδιαίτερα μετά και την προσωρινή αναστολή της απόφασης από το Διοικητικό Δικαστήριο Λάρισας, ζητάμε και από τον υπουργό να πράξει το ίδιο για να σταματήσει η ταλαιπωρία των συναδέλφων και να επέλθει η ηρεμία στην εκπαιδευτική μας κοινότητα».

ΝΑΤΑΣΑ ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass