ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ

Το παιδικό βιβλίο γιορτάζει

Δημοσίευση: 28 Μαρ 2018 15:42

Ξεκίνησαν στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο Λάρισας και στις Λέσχες Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων οι εκδηλώσεις της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λάρισας για την «Εβδομάδα Παιδικής Λογοτεχνίας».

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών Ν. Λάρισας, τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά, την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας. Σκοπός των εκδηλώσεων είναι να φέρουν τους μαθητές κοντά στο βιβλίο και στη βιβλιοθήκη και να τους εξοικειώσει με τη λογοτεχνία ως πηγή ευχαρίστησης και εσωτερικής εμπειρίας. Προσκαλεσμένοι αναγνωρισμένοι και βραβευμένοι συγγραφείς παιδικής λογοτεχνίας από όλη την Ελλάδα δίνουν το «παρών» σε μια μεγάλη γιορτή για το παιδικό βιβλίο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου που γιορτάζεται στις 2 Απριλίου.

Την πρώτη μέρα των εκδηλώσεων φιλοξενήθηκε στο νέο Παιδικό τμήμα της Βιβλιοθήκης, στο «Χατζηγιάννειο», η συγγραφέας Ιωάννα Κυρίτση-Τζιώτη σε μια παρουσίαση των βιβλίων της «Δράκος Καλοκάρδιος» εκδ. «Κόκκινη Κλωστή» και «Η Πασχαλίτσα της Αγάπης» εκδόσεις «Παρρησία». Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων συνεχίζεται σήμερα ως εξής:

ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ “ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ”

 - «ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΕΙΟ» ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Συνάντηση με την εκπαιδευτικό-συγγραφέα Κατερίνα Τζαβάρα και παρουσίαση των βιβλίων της “Εγώ, εγώ, εγώ κι ένα χωνάκι παγωτό”, εκδόσεις «Διάπλους» (για μαθητές Νηπιαγωγείου) και “Η παπαρούνα της καρδιάς”, εκδόσεις «Διάπλους» (για μαθητές Α’ Δημοτικού). Ώρες: 9 π.μ.– 10 π.μ., 10.15 π.μ.–11.15 π.μ. και 11.30 π.μ.–12.30 μ.μ.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Η συγγραφέας-εκπαιδευτικός Λητώ Τσακίρη-Παπαθανασίου παρουσιάζει στους μαθητές το μουσικό της παραμύθι “Η περιπέτεια της Αδριανής”, εκδόσεις Διάπλους (για μαθητές Νηπιαγωγείου, Α’-Γ’ Δημοτικού). Στον χώρο της βιβλιοθήκης. Ώρες 10 π.μ.-11 π.μ. και 11.15 π.μ.–12.15 π.μ.

ΚΔΑΠ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Πολιτιστικό Κέντρο Αγ. Κωνσταντίνου (Ηρ. Πολυτεχνείου και 23ης Οκτωβρίου)

Η συγγραφέας Ευδοκία Ποιμενίδου-Χατζηδημητρίου αφηγείται στους μαθητές του ΚΔΑΠ του 33ου Νηπιαγωγείου παραδοσιακές πασχαλινές ιστορίες από το βιβλίο της “Παραμύθια, μύθια αλήθεια”, εκδόσεις «Περίπλους». Ώρα: 6.30-7.30.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass