ΠΥΞΙΔΑ για το μέλλον

* Πανεπιστήμιο Πειραιά

ΤΜΗΜΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Δημοσίευση: 21 Ιουν 2015 8:30

 

 

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το Τμήμα Βιομηχανικής Διοίκησης & Τεχνολογίας έχει σκοπό την εκπαίδευση, την επιμόρφωση και την ανάδειξη στελεχών στην επιστήμη της Διοίκησης της Παραγωγής, με έμφαση στις εφαρμογές των νέων τεχνολογιών στα συστήματα παραγωγής.

... συνέχεια στο «Πάμε... Πανεπιστήμιο 2015

ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Ενδεικτικά, μερικά από τα μαθήματα που διδάσκονται στο τμήμα είναι τα εξής:

Μαθηματικά, Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές, Οικονομική, Κοινωνιολογία, Εμπορικό Δίκαιο, Φυσικές Επιστήμες, Ξένη Γλώσσα, Διαχείριση Δεδομένων και Γλώσσες Προγραμματισμού, Στατιστική, Διοικητική Βιομηχανικών Επιχειρήσεων, Στοιχεία Τεχνικής Μηχανικής, Στοιχεία Μηχανών και Τεχνικές Κατεργασίες, Βιομηχανικές Φυσικές και Χημικές Διεργασίες, Διοικητική Βιομηχανικών Επιχειρήσεων, κ.ά.

... συνέχεια στο «Πάμε... Πανεπιστήμιο 2015

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα του τμήματος, οι απόφοιτοι του τμήματος μπορεί να απασχοληθούν, κατ’ αρχάς, σε οποιοδήποτε τομέα της επιχείρησης και ιδιαίτερα στον τομέα της παραγωγής. Πέρα από αυτό, μπορούν να απασχοληθούν σε ένα μεγάλο φάσμα επιχειρήσεων όλων των κλάδων και τομέων της οικονομίας. Μπορούν επίσης να απασχοληθούν στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ως στελέχη παραγωγικών μονάδων και επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς της παραγωγής προϊόντων και της παροχής υπηρεσιών.

Δεν υπάρχει συγκεκριμένος δεοντολογικός κώδικας ή νομοθετική ρύθμιση για τους πτυχιούχους του Τμήματος Βιομηχανικής Διοίκησης και Τεχνολογίας, ούτε για το επάγγελμα του διοικητικού στελέχους, που μπορούν να εξασκήσουν, όμως τα διάφορα επαγγελματικά επιμελητήρια οριοθετούν κανόνες, δικαιώματα και προϋποθέσεις κατά περίπτωση.

Πρέπει να διευκρινίσουμε ότι για την άσκηση του επαγγέλματος του διοικητικού στελέχους απαιτείται η λήψη πτυχίου Πανεπιστημίου οικονομικής κυρίως κατεύθυνσης (από τμήμα οικονομικής επιστήμης, διοίκησης επιχειρήσεων ή χρηματο-οικονομικών σπουδών). Για ορισμένες επιχειρήσεις ή τμήματα οργανισμών, το πτυχίο πολυτεχνικής σχολής, η απόκτηση μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών ή η προϋπηρεσία σε ανάλογη θέση θεωρούνται πιο σημαντικά προσόντα.

Οι απόφοιτοι του τμήματος έχουν το δικαίωμα εγγραφής στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος και μπορούν να ασκήσουν το επάγγελμα του οικονομολόγου ή του λογιστή, αν επιθυμούν.

... συνέχεια στο «Πάμε... Πανεπιστήμιο 2015

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

* Στο τμήμα λειτουργούν και τρία εργαστήρια: α) Σύγχρονων Τεχνολογιών Παραγωγής και Ελέγχου, β) Προσομοίωσης Βιομηχανικών Διεργασιών και γ) Πληροφοριακών Συστημάτων Παραγωγής

* Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας (Economic Chamber of Greece), Μητροπόλεως 12-14, Τ.Κ. 10563, Αθήνα, Τηλ.: 210 52.02.250-260-270, Φαξ: 210 52.29.167, Ηλ. Διεύθυνση: http://www.oe-e.gr/, e-mail: oee@oe-e.gr

... συνέχεια στο «Πάμε... Πανεπιστήμιο 2015

Ολόκληρη την ανάλυση του τμήματος μπορείτε να τη βρείτε στη σελίδα 579 του βιβλίου «Πάμε... Πανεπιστήμιο 2015»

Σπύρος Μιχαλούλης, Σύμβουλος Σταδιοδρομίας

Τηλ. 210-6778777

URL: www.orientum.gr

e-mail: info@orientum.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass