ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙ ΧΩΡΩΝ ΣΤΟ 26ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Εργαστήριο εικαστικών σε… κοντέινερ!

* «Μεγάλη βοήθεια στην παροχή του εκπαιδευτικού μας έργου», υποστήριξε η διευθύντρια κ. Κατερίνα Σταγιάννη

Δημοσίευση: 15 Μαρ 2018 22:10

Η σταδιακή αύξηση του μαθητικού πληθυσμού τα τελευταία χρόνια στο 26ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, δημιούργησε νέες ανάγκες σε σχολικές αίθουσες.

Με μεγάλες προσπάθειες της διεύθυνσης του σχολείου, αξιοποιήθηκε κάθε πιθαμή του κτιρίου, κάθε διαθέσιμος χώρος του, ο οποίος θα μπορούσε να μετατραπεί σε σχολική αίθουσα.

Το χημείο και οι αίθουσες για αποθήκευση εξοπλισμού, μετατράπηκαν σε τάξεις, για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες και κάθε χρόνο το ίδιο πρόβλημα οδηγούσε στην ίδια κατεύθυνση, μέχρι που τα περιθώρια εξαντλήθηκαν.

Η διευθύντρια κ. Κατερίνα Σταγιάννη, βρισκόταν συνεχώς στο ίδιο αδιέξοδο, και ο μόνος χώρος που τελικά είχε απομείνει για αξιοποίηση, ήταν η σχολική αυλή! Έτσι απευθύνθηκε σε ιδιωτική εταιρία, ζητώντας τη χορήγηση κοντέινερ στη σχολική μονάδα, προκειμένου να καλύψει τις πάγιες κτιριακές της ανάγκες και να λύσει οριστικά μεγάλα προβλήματα στέγασης των μαθητών.

Με την άδεια του Δήμου Λαρισαίων, το αίτημα ικανοποιήθηκε και πρόσφατα τοποθετήθηκαν στην αυλή του 26ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, δύο μεγάλα κοντέινερ, το ένα εκ των οποίων ήδη έχει μετατραπεί σε εργαστήριο εικαστικών!

Η εταιρία που πρόσφερε τα κοντέινερ είναι η «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.», η οποία μάλιστα ανέλαβε και το κόστος της μεταφοράς τους, την εγκατάστασή τους, τις εργασίες εγκατάστασης του ηλεκτρολογικού εξοπλισμού και το κόστος του, την τοποθέτηση κλιματιστικών για ψύξη και θέρμανση του χώρου και κάθε λεπτομέρεια στην ομαλή λειτουργία των χώρων τους για την ασφάλεια των μαθητών. Όλες αυτές οι εργασίες έγιναν με την επίβλεψη μηχανικών του Δήμου Λαρισαίων.

Όπως ανάφερε στην «Ε», η κ. Σταγιάννη: «Στο ένα κοντέινερ, έχει δημιουργηθεί εργαστήρι εικαστικών, με όλα τα απαραίτητα υλικά.

Οι μαθητές έχουν ενθουσιαστεί που βρίσκουν πλέον έναν τέτοιο ιδιαίτερο χώρο δημιουργίας στο σχολείο τους και αγωνιούν σε κάθε μάθημα να καθίσουν στα θρανία του και να φιλοτεχνήσουν.

Το άλλο κοντέινερ, είναι μεγαλύτερο και αποτελείται από δύο αίθουσες, τις οποίες μέχρι σήμερα τις χρησιμοποιούμε για βοηθητικούς αποθηκευτικούς χώρους, σχολικών υλικών.

Τη νέα σχολική χρονιά, προγραμματίζουμε να τις αξιοποιήσουμε κι αυτές, είτε ως εργαστήρια, είτε ως σχολικές αίθουσες για μικρές ομάδες μαθητών, είτε για τις ανάγκες της παράλληλης στήριξης.

Αναμφίβολα αυτοί οι νέοι χώροι στο σχολείο βοηθούν ώστε να παρέχεται στα παιδιά καλύτερο εκπαιδευτικό έργο. Μας δίνεται έτσι η δυνατότητα να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο τρόπο οι δυνατότητες που δίνονται στο δημόσιο σχολείο.

Το 26ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, ευχαριστεί θερμά την «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.» για την ευγενική της ανταπόκριση στο αίτημα για χορήγηση κοντέινερ στη σχολική μας μονάδα. Η υπεύθυνη επικοινωνίας κ. Ζαβρίδου με τους συνεργάτες της ανέλαβαν εξ ολοκλήρου τη μεταφορά και την πλήρη τοποθέτηση και εξοπλισμό των κοντέινερ στο σχολείο μας».  

Να σημειωθεί ότι στο 26ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας λειτουργούν σήμερα δεκαπέντε τμήματα με 280 μαθητές.

Συστεγάζεται με το 29ο Νηπιαγωγείο, το οποίο είναι αυτόνομο κτίσμα και έχει δικό του αύλειο χώρο.

Για την προσφορά των κοντέινερ στο 26ο Δημοτικό, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας κ. Σωτήρης Βούλγαρης, δηλώνει: «Όποια βελτίωση γίνεται σε σχολική μονάδα, για την ενίσχυση του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου και τη βελτίωση των συνθηκών υποδομών της, καλοδεχούμενη. Ευχαριστούμε πολύ όσους συνέβαλαν σε αυτό. Είμαστε ανοιχτοί σε κάθε είδους τέτοια βοήθεια».

Της Λένας Κισσάβου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass