ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+

Ελληνες από την «Ανοιχτή Γωνιά Νέων» στην Αρμενία

* Μεταξύ τους η Τυρναβίτισσα Ευτυχία Απ. Ρίζου

Δημοσίευση: 07 Μαρ 2018 22:12
Η ομάδα που συμμετείχε στο πρόγραμμα Η ομάδα που συμμετείχε στο πρόγραμμα

Στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα κατάρτισης Erasmus+ στην Αρμενία «In Land We Trust», με τίτλο «Η γη μας: άτομα, χώρος, ζωή, συναίσθημα, επάγγελμα – η γη της καρδιά μας», συμμετείχε ομάδα νέων από την «Ανοιχτή Γωνιά Νέων» της χώρας μας.

Συγκεκριμένα νέοι από οκτώ χώρες, Αρμενία, Ελλάδα, Ρωσία, Γερμανία, Σλοβακία, Ουγγαρία, Ουκρανία και Ιορδανία συναντήθηκαν στη μικρή πόλη Stepanavan της Αρμενίας με σκοπό τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα κατάρτισης «In Land We Trust» το οποίο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+ για τη Νεολαία (2014-2020). Το θέμα της κατάρτισής αφορούσε στην προώθηση της ενεργοποίησης και τη βελτίωση της επαγγελματικής αποκατάστασης των νέων σε μη αστικές περιοχές. Συγχρόνως, προωθήθηκε η αποδοχή της διαφορετικότητας τόσο του ατόμου αλλά και των λαών γενικότερα.

Μιλώντας στην «Ε» η Τυρναβίτισσα κ. Ευτυχία Απ. Ρίζου σημείωσε ότι: «Μέσα από δημιουργικά παιχνίδια και ομαδικές δραστηριότητες μη τυπικής εκπαίδευσης, γνωρίσαμε τους υπόλοιπους συμμετέχοντες και αποκτήσαμε μια πιο ζεστή και οικεία σχέση μεταξύ μας, απαραίτητη στη συνέχεια του σεμιναρίου. Είχαμε την ευκαιρία να δουλέψουμε με τον εαυτό μας και να δούμε τα αρνητικά και τα θετικά μας. Εργαστήκαμε έντονα στο κομμάτι της παρουσίασης του εαυτού μας αλλά και των ιδεών που είχαμε σε επαγγελματικό επίπεδο. Τέλος, θέσαμε στόχους για το πού θέλουμε να φτάσουμε ατομικά αλλά και σαν εκάστοτε κοινότητα. Η όλη διαδικασία ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και ιδιαίτερα διασκεδαστική αλλά ταυτόχρονα καρποφόρα και έθεσε γερές βάσεις ώστε να προχωρήσουμε στο δεύτερο σκέλος του προγράμματος.

Συγκεκριμένα, στο δεύτερο μέρος επικεντρωθήκαμε σε ενότητες για τη δημιουργία νέων επαγγελματικών ευκαιριών με στόχο όχι μόνο την προώθηση καινοτόμων ιδεών αλλά και την επαγγελματική αποκατάσταση των νέων, αρχικά στις δικές μας κοινότητες και σε επόμενο στάδιο σε ευρύτερες. Η συγκεκριμένη διαδικασία αποτέλεσε σπουδαία πηγή έμπνευσης για όλους μας και είχαμε την ευκαιρία να μοιραστούμε τις υποψήφιες επαγγελματικές ιδέες μας με άτομα από διαφορετικό διαπολιτισμικό υπόβαθρο, με αποτέλεσμα έναν εποικοδομητικό διάλογο, γεμάτο με χιούμορ, κατανόηση και γνήσια διάθεση για δημιουργική αξιοποίηση των δυνατοτήτων μας. Εμπνεόμενοι παράλληλα από το κομμάτι της «προσωπικής αυτοβελτίωσης» αναπτύξαμε ειδικότερα εκείνες τις ιδέες που εκφράζουν πτυχές του ίδιου μας του εαυτού – κάτι το οποίο μας πλημμύρισε με ακόμη περισσότερη ζωντάνια και μεράκι για την υλοποίησή τους. Έπειτα εργαστήκαμε στο πώς γίνεται να πραγματοποιήσουμε αυτές τις προτάσεις θέτοντας στο προσκήνιο πρακτικά ζητήματα που αφορούν όλη αυτή τη διαδικασία αλλά και το πώς μπορούμε ενδεχομένως να τα φέρουμε εις πέρας. Έτσι, μοιραστήκαμε όλοι μαζί τη χαρά του να ανακαλύπτεις νέα πράγματα που μπορούν να ωφελήσουν εσένα και τους υπόλοιπους γύρω σου.

Εν τέλει ο καθένας ίσως και να ανακάλυψε τη δική του «γη» και ότι αυτή μπορεί να του προσφέρει, ανακαλύπτοντας το προσωπικό και επαγγελματικό του μονοπάτι, μέσω της διαδικασίας αλλά και μέσω της αλληλεπίδρασης μεταξύ των ατόμων σε αυτό το μικρό κοινωνικό σύνολο».

Στην ομάδα συμμετείχαν οι Χάρης Σαρίγγελος, Ευτυχία Ρίζου και Βαλεντίνα Κορρέ.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι η «Ανοιχτή Γωνιά Νέων» είναι μια πρωτοβουλία από νέους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται κυρίως με εκπαιδευτικά προγράμματα μη τυπικής μάθησης για τη νεολαία με στόχο την προσωπική, κοινωνική και επαγγελματική ανάπτυξη των νέων. Έχει συμμετάσχει σε ποικίλα επιμορφωτικά προγράμματα σε τοπικό και διεθνές επίπεδο σε συνεργασία με διαφορετικούς φορείς νεολαίας.

Σύντομα θα ανακοινωθούν πληροφορίες για επόμενα προγράμματα και για τις αιτήσεις συμμετοχής στη σελίδα στο facebook,

Open Youth Corner / Ανοιχτή Γωνιά Νέων :https://www.facebook.com/openyouthcorner/

Περισσότερες πληροφορίες επίσης και μέσω email: open.youth.corner@gmail.com

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass