Η «ΕΚΚΙΝΗΣΗ» ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ:

«Εκαναν πως απήργησαν…»

Δημοσίευση: 06 Μαρ 2018 20:32

Τις ενστάσεις της, σχετικά με τον τρόπο που αποφασίζονται και προκηρύσσονται οι απεργίες των εκπαιδευτικών στη Λάρισα, καταθέτει σε ανακοίνωσή της η Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας «Εκκίνηση», αναφέροντας σε ανακοίνωσή της τα εξής:

«Την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018 συνεδρίασε το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας. Μετά την έντιμη και ξεκάθαρη στάση του μέλους μας Κουκουθάκη Σωτήρη, που παραιτήθηκε από μέλος του Δ.Σ. τηρώντας τη συνδικαλιστική δεοντολογία, πιστέψαμε πως δόθηκε η ευκαιρία να γίνει μια σοβαρή συζήτηση για ζητήματα που έχουν σχέση με τις απεργίες.
Δηλαδή με τον τρόπο που αυτές πρέπει να αποφασίζονται και να προκηρύσσονται, όπως επίσης και για τη συνδικαλιστική δεοντολογία και αν αυτή πρέπει να συμβαδίζει με τη βούληση και τη δυνατότητα των συναδέλφων και ακόμη για τους δήθεν «απεργούς» που εμφανίζονται στα συλλαλητήρια, βγαίνοντας φωτογραφίες.
Όμως το μοναδικό πράγμα που πρέπει να κρατήσουμε από αυτή τη συνεδρίαση είναι το «συγχωροχάρτι» που δόθηκε στους δήθεν «απεργούς» (εδώ, βέβαια, καταπατήθηκε η συνδικαλιστική δεοντολογία για κάποιους), όχι γιατί δεν απήργησαν, αυτό μπορούμε να το κατανοήσουμε, αλλά γιατί έκαναν πως απήργησαν.  Θα ήταν χρήσιμο αν οι συνάδελφοί μας είχαν τη δυνατότητα να ενημερώνονται για τα Πρακτικά και την ψηφοφορία, ώστε να μπορούν να βγάζουν τα συμπεράσματά τους, συμπεράσματα που επιβεβαιώνουν τη ρήση που αφορά τους κομματικούς συνδικαλιστές και που λέει ότι «κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει».
Φυσικά η πρόταση της «Εκκίνησης» για ανάρτηση των Πρακτικών των συνεδριάσεων του Δ.Σ. του Συλλόγου μας στην ιστοσελίδα του Συλλόγου μας για το τι ψηφίζουν οι παρατάξεις αλλά και το κάθε μέλος χωριστά, απορρίφθηκε παμψηφεί από το σύνολο των άλλων παρατάξεων. Κι αυτό μπορεί να σημαίνει κάτι…».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass