ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΥΣΠΡΑΓΙΑ ΣΤΟ 13ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Μαθητές χτίζουν το μέλλον της ρομποτικής

Δημοσίευση: 28 Φεβ 2018 21:55

Εκπαιδευτικοί σε δημόσια σχολεία προσπαθούν να στηρίξουν τις ικανότητες των μαθητών τους στη νέα τεχνολογία, με μαθήματα που μπορεί να είναι εκτός διδακτικής ύλης, αλλά τους βοηθούν να αναπτύξουν δεξιότητες στις σύγχρονες απαιτήσεις.


Ένα από αυτά τα σχολεία είναι και το 13ο Γυμνάσιο Λάρισας, όπου οι εκπαιδευτικοί του, μεταξύ άλλων, προσφέρουν στους μαθητές τους σημαντικά εφόδια στη ρομποτική και μάλιστα με λαμπρά αποτελέσματα, αφού κατακτά συνεχώς διακρίσεις.
Ειδικότερα στον πανθεσσαλικό διαγωνισμό ρομποτικής, που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα την περασμένη Κυριακή, στην κατηγορία των Γυμνασίων πήρε την πρώτη θέση με την ομάδα των μαθητών: Ζαγκανά Αναργ., Καρυπιδάκη Γιωρ., Χατζή Στεφ, επίσης δεύτερη θέση με τους μαθητές Γουγουλιά Δημ., Παπαδόπουλο Σάβ. και Πρίντζο Δημ., την τρίτη θέση με τους μαθητές Κατσαρό Νικ., Κουτουλάκη Εμαν., Παυλοπούλου Ιουλία και την πέμπτη θέση με τους μαθητές Χαβέλα Αικατερίνη, Χαρακοπούλου Δέσποινα.
Προπονήτρια όλων είναι η καθηγήτρια πληροφορικής του σχολείου κ. Κουτσίκου Πολυξένη.
Όλοι οι παραπάνω μαθητές θα συμμετάσχουν στον πανελλήνιο διαγωνισμό ρομποτικής στην Αθήνα.
Επίσης το σχολείο, στο ενεργητικό του, έχει να παρουσιάσει αρκετές επιτυχίες, όπως: Το 2016 κατέκτησε την πρώτη και δεύτερη θέση στην Ελλάδα στον πανελλήνιο διαγωνισμό ρομποτικής. Στην Ολυμπιάδα ρομποτικής της Ινδίας πήρε τη 13η θέση στον κόσμο. Το 2017 κατέκτησε τη δεύτερη πανελλήνια θέση στον διαγωνισμό ρομποτικής και μετά στην Ολυμπιάδα της Κόστα Ρίκα πήρε την ένατη θέση στον κόσμο.
Όμως, τόσο από τους εκπαιδευτικούς, όσο και από τους μαθητές μπορεί να υπάρχει η όρεξη και το μεράκι να ασχοληθούν με το δύσκολο αντικείμενο της ρομποτικής, αλλά σε χαλεπούς καιρούς, η οικονομική δυσπραγία μπαίνει εμπόδιο.
Η ενασχόλησή τους με τη ρομποτική απαιτεί έξοδα για υλικά, αλλά και έξοδα για μετακινήσεις που θα χρειαστεί να κάνουν για να συμμετέχουν στον πανελλήνιο διαγωνισμό.
Σύμφωνα με τον εκπαιδευτικό του 13ου γυμνασίου κ. Άρη Βαλασσόπουλο: «Φέτος, προς το παρόν, μας στηρίζουν και τους ευχαριστούμε η ΔΕΥΑΛ, η INTERCOM, η CUSTOMEDIALABS, το BRUNO και οι Αφοί Σταγιάννης λογιστές.
Αλήθεια, οι δημόσιοι και δημοτικοί φορείς, όπως η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Δήμος Λάρισας…, δεν θα έπρεπε να ενισχύσουν αυτή την προσπάθεια ενός τοπικού δημόσιου σχολείου, που μας εκπροσωπεί σε Ολυμπιάδες; Δεν θα μπορούσαν να δώσουν ώθηση σε ένα εγχείρημα που έχει αποδείξει ήδη την επιτυχία του και να βοηθήσουν τα παιδιά μας; Εμείς τα στηρίζουμε όσο μπορούμε, και όποιος επιθυμεί να κάνει το ίδιο, είναι καλοδεχούμενη η βοήθεια».
Λένα Κισσάβου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass