ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΕ ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Η βελτίωση της απόδοσης αθλητών στο μπάσκετ

Δημοσίευση: 28 Φεβ 2018 21:53

Στη χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, στην αναπνευστική λειτουργία των εργαζόμενων σε πισίνα και στην επίδραση προγραμμάτων διατροφής και άσκησης σε μαθητές γυμνασίου και ισορροπίας και ιδιοδεκτικότητας στην απόδοση καλαθοσφαιριστών, αφορούσαν μεταπτυχιακές

εργασίες φοιτητών που παρακολούθησαν το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Άσκηση, Εργοσπιρομετρία και Αποκατάσταση», που υλοποιείται από το Τμήμα Ιατρικής και τη Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
H παρουσίαση των μεταπτυχιακών εργασιών έγινε χθες το μεσημέρι στο νέο κτίριο της Ιατρικής Λάρισας (Βιόπολις) και, στη μελέτη για την καλαθοσφαίριση σημειώνεται πως η καλαθοσφαίριση αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή αθλήματα. Πρόκειται για άθλημα που απαιτεί τον συνδυασμό διαφορετικών τεχνικών για την επιτυχή του έκβαση αλλά και τον συνδυασμό πολλών και διαφορετικών παραγόντων.
Οι καλαθοσφαιριστές θα πρέπει να έχουν αναπτύξει σημαντικά την ικανότητά τους στη στήριξη, την ισορροπία, τις μετατοπίσεις και στον προσανατολισμό, να έχουν καλή αντίληψη του χώρου και του χρόνου και καλή αντίληψη του σώματός τους.
Η διπλωματική εργασία μελέτησε την επίδραση ενός προπονητικού προγράμματος βελτίωσης της ισορροπίας και της ιδιοδεκτικότητας στις τεχνικές δεξιότητες νεαρών καλαθοσφαιριστών. Στην έρευνα έλαβαν μέρος 30 καλαθοσφαιριστές (13,53±0,52 ετών) και 25 καλαθοσφαιρίστριες (13,69± 0,48 ετών).
Το πρόγραμμα παρέμβασης που ακολούθησαν οι δύο πειραματικές ομάδες αγοριών και κοριτσιών ήταν διάρκειας οκτώ εβδομάδων. Τα αποτελέσματα μετά το πρόγραμμα έδειξαν σημαντική βελτίωση την ισορροπία και των δύο πειραματικών ομάδων καθώς και στις δοκιμασίες των γρήγορων βολών για την ομάδα των αγοριών, της διείσδυσης και βολής για την ομάδα των κοριτσιών και της μεταβίβασης και στις δύο ομάδες.
Ακόμα, τα κορίτσια είχαν καλύτερες επιδόσεις στις δοκιμασίες της δυναμικής και στατικής ισορροπίας στο δεξί πόδι. Οι ομάδες ελέγχου δεν είχαν καμία βελτίωση στις δοκιμασίες ισορροπίας. Η βελτίωση της απόδοσης νεαρών αθλητών και αθλητριών καλαθοσφαίρισης, συμβάλλει σημαντικά στη γενικότερη πορεία και εξέλιξή τους στο άθλημα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass