ΣΥΓΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ Ι. ΡΩΣΣΙΔΗ ΚΑΙ Γ. ΑΣΠΡΙΔΗ

Διαχείριση γνώσης

Δημοσίευση: 07 Φεβ 2018 16:08

Στη σύγχρονη εποχή, η οποία χαρακτηρίζεται από διαρκείς τεχνολογικές και έντονες κοινωνικοοικονομικές αλλαγές, διαμορφώνεται ολοένα και περισσότερο η αναγκαιότητα αξιοποίησης του “γνωσιακού” κεφαλαίου, καθιστώντας τη γνώση σε έναν εκ των σημαντικότερων άυλων πόρων μιας επιχείρησης ή ενός οργανισμού.

Η διαχείριση γνώσης εξελίσσεται σε έναν ιδιαίτερης αξίας διοικητικό κλάδο με άμεση εφαρμογή στις τρέχουσες επιχειρησιακές συνθήκες, παρέχοντας τη διοικητική τεχνογνωσία για τη βέλτιστη διαχείριση των “πολύτιμων” στοιχείων της ίδιας της γνώσης.

Το σύγγραμμα των Γ. Ασπρίδη και Γ. Ρωσσίδη με τίτλο “Διαχείριση Γνώσης” (Πρώτη Έκδοση 2017) από τις εκδόσεις Αθ. Σταμούλη, πραγματεύεται το εξαιρετικό αντικείμενο του Knowledge Management, περιγράφοντας το θεωρητικό υπόβαθρο (βασικές αρχές, μοντέλα, πρακτικές, εργαλεία, στρατηγικές και άλλα) και τις αναλυτικές εφαρμογές της διαχείρισης γνώσης στο ευρύτερο επιχειρηματικό γίγνεσθαι, μέσα και από τις συχνές παραθέσεις μελετών περίπτωσης.

Το συγκεκριμένο σύγγραμμα δύναται να αποτελέσει έναν εξαιρετικό οδηγό για την πλήρη κατανόηση του σύγχρονου κλάδου του Knowledge Management, αλλά και ένα χρήσιμο επιστημονικό εργαλείο κατάλληλο για την εκπαίδευση νέων επιστημόνων και επαγγελματιών. Οι συγγραφείς του εκμεταλλευόμενοι την πλούσια ακαδημαϊκή τους γνώση και την εκτενή επαγγελματική τους εμπειρία, κατόρθωσαν να διαμορφώσουν ένα σπουδαίο πόνημα που ξεχωρίζει μεταξύ των σχετικών προς το αντικείμενο ελληνόγλωσσων συγγραμμάτων. Η μεθοδική συγγραφή και η άρτια επιστημονική τεκμηρίωση διαμόρφωσαν ένα ιδιαιτέρως ικανοποιητικό αποτέλεσμα το οποίο ανεπιφύλακτα ενδείκνυται για την εντρύφηση στον σύγχρονο κλάδο του Knowledge Management.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass