ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΦΛΕΒΑΡΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ

Ξεκινούν στη Λάρισα οι Σχολές Γονέων

Δημοσίευση: 06 Φεβ 2018 22:23

Στα θρανία θα καθίσουν σε λίγες μέρες οι γονείς των λιλιπούτειων μαθητών των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών του Δήμου Λαρισαίων. Οι Σχολές Γονέων, αναμένεται να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους στα τέλη του μήνα ενώ ήδη τρέχει η διαδικασία ενημέρωσης των γονιών και υποβολής των αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα.

Ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Δημήτρης Δεληγιάννης κάνει λόγο για ένα πολύ καλά οργανωμένο πρόγραμμα, που στόχο έχει την υποστήριξη των γονέων ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν με επιτυχία στον δύσκολο και σύνθετο ρόλο τους, όπως αυτός διαμορφώνεται σήμερα.

Ήδη τις τελευταίες ημέρες διανέμεται στους παιδικούς σταθμούς το ενημερωτικό έντυπο για τη λειτουργία των Σχολών που εντάσσονται στο πρόγραμμα «Η πόλη που μαθαίνει» και μέχρι και τις 14 Φεβρουαρίου οι γονείς θα μπορούν να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση στον παιδικό σταθμό που φιλοξενείται το παιδί τους.

 «Ο ρόλος του γονιού είναι μοναδικός, ίσως ο πιο σημαντικός ρόλος που αναλαμβάνει κάποιος. Ένας ρόλος ωστόσο με προκλήσεις και απαιτήσεις, καθώς η ανατροφή του παιδιού χρειάζεται εκτός από το ένστικτο και γνώσεις. Για τον λόγο αυτό έχουμε επιστρατεύσει όλους τους δημόσιους φορείς που ασχολούνται με θέματα ψυχικής υγείας, όπως και το επιστημονικό προσωπικό του Δήμου. Το πρόγραμμα «Σχολές Γονέων» είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας και της γνωριμίας των φορέων και δομών της πόλης με τη δημιουργία ενός δικτύου κοινωνικής παρέμβασης, αποτελούμενο από Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Επιστήμονες και Παιδαγωγούς. Θα δώσει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες γονείς να βελτιώσουν την επικοινωνία στην οικογένεια, να ενισχύσουν τη συνεργασία - επικοινωνία τους με τη σχολική κοινότητα. Να αναπτύξουν δεξιότητες για την αντιμετώπιση δύσκολων συμπεριφορών των παιδιών και να ενημερωθούν σχετικά με τις ψυχικές, κοινωνικές, πνευματικές, συναισθηματικές ανάγκες των παιδιών τους. Να ενημερωθούν και να έχουν ψυχολογική υποστήριξη οι γονείς των παιδιών με αναπηρία» σημειώνει ο αντιδήμαρχος.

Η θεματολογία θα ορίζεται πολλές φορές και από τους ίδιους τους γονείς, αυθόρμητα, σταδιακά, καθώς με τον διάλογο τα μέλη της ομάδας θα παρουσιάζουν τον προβληματισμό, τις απορίες, τις αντιρρήσεις τους. Το πρόγραμμα είναι 12ωρης συνολικής διάρκειας - έξι δίωρες συναντήσεις, δωρεάν και τα μαθήματα θα διεξάγονται το απόγευμα ανά δεκαπενθήμερο σε συγκεκριμένη σταθερή μέρα και ώρα. Η έναρξη των ομάδων που τα μέλη της δεν θα ξεπερνούν τα 20 θα γίνει στις 20 Φεβρουαρίου. Περισσότερες πληροφορίες δίνονται στα τηλέφωνα 2410-680215, 2410-680205 και στο Συμβουλευτικό Σταθμό 2410-680242 και 2410-680243.

Της Νατάσας Πολυγένη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass