ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Ε. ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

Βρεφονηπιακό Σταθμό απέκτησε το Αργυροπούλι

* Π. Σαρχώσης: Σημαντικό έργο για τον τόπο

Παρουσία του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, της περιφερειακής διευθύντριας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Ελένης Αναστασοπούλου και του δημάρχου Τυρνάβου κ. Παναγιώτη Σαρχώση έγιναν χθες το πρωί τα εγκαίνια του βρεφονηπιακού σταθμού του χωριού. Πρόκειται ένα σημαντικό έργο που αφορά στα παιδιά της προσχολικής ηλικίας στο Αργυροπούλι Τυρνάβου.

Μιλώντας στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Τυρναβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης τόνισε ότι είναι ένα σημαντικό έργο που έγινε στον χώρο αυτό ο οποίος παραχωρήθηκε από τον συνεταιρισμό του χωριού «Η Δήμητρα». Θα δώσει τη δυνατότητα στα νήπια να εκπαιδευτούν με ό,τι καλύτερο σε επίπεδο προϋποθέσεων υπάρχει σήμερα.

Ο κ. Σαρχώσης έκανε αναφορά στην προηγούμενη δημοτική αρχή του κ. Νίκου Μαλάκου και του προέδρου κ. Στέλιου Τριανταφύλλου ο οποίος βοήθησε πάρα πολύ και στην παραχώρηση του χώρου.

Αναφερόμενος στον παριστάμενο περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστό τόνισε την αγαστή συνεργασία που έχουν η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Δήμος Τυρνάβου οι οποίοι κινούνται στη λογική μιας συνεργασίας για το καλό του τόπου και των πολιτών.

Επίσης ευχαρίστησε τον λογιστή κ. Βασίλη Περήφανο για τη βοήθεια σε ό,τι έχει σχέση με την παραχώρηση του χώρου, αλλά και γενικότερα.

Ο δήμαρχος Τυρνάβου αναφέρθηκε στον Σεπτέμβριο του 2016 με τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα όπου οι καταστροφές στο Αργυροπούλι ήταν πάρα πολύ μεγάλες. Τότε η συνεργασία Δήμου και Περιφέρειας Θεσσαλίας ήταν τέτοια που τα προβλήματα αντιμετωπίστηκαν με τη μεγαλύτερη ταχύτητα και αποτελεσματικότητα και οι εργασίες συνεχίζονται.

Τέλος ο κ. Σαρχώσης δημοσιοποίησε και ένα μεγάλο ζήτημα όπου με την επιμονή και τη συνεργασία Περιφέρειας και Δήμου Τυρνάβου υπήρξε η χρηματοδότηση μελέτης ύψους 300.000 για τη διαχείριση του χειμάρρου Καναρά και την εξυγίανση της λίμνης Αργυροπουλίου που θα γίνει τα επόμενα χρόνια.

 «Σημαντική μέρα» χαρακτήρισε τη χθεσινή ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός αφού παραδίδεται στα νέα ζευγάρια και τα νήπια του χωριού ένα έργο που έγινε με συνεργασία και συνέργεια και εδώ φαίνεται η μεγάλη δύναμη της συνεργασίας. Στο πλαίσιο αυτό έχουμε την ίδια συνεργασία για τα μικρά και τα μεγάλα έργα σε μια δύσκολη συγκυρία.

Γι’ αυτό διεκδικούμε και φτιάχνουμε τα έργα αποκατάστασης. Αναφέρθηκε στο έργο του εξωραϊσμού της λίμνης Αργυροπουλίου. «Είμαστε εδώ και στο παρόν και το μέλλον με αγάπη για τον συνάνθρωπο».

Στο ίδιο επίπεδο και η παρέμβαση της Περιφερειακής διευθύντριας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Ελένης Αναστασοπούλου η οποία σημείωσε αρχικά τη θετική συνεργασία που έχει τόσο με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας όσο και με τον δήμαρχο Τυρνάβου. Μια συνεργασία που φαίνεται και στο επίπεδο εκπαίδευσης τόσο τοπικά όσο και σε επίπεδο Θεσσαλίας. Επίσης η κ. Αναστασοπούλου τόνισε ότι όταν ένας τόπος έχει τις δομές εκείνες που φροντίζουν ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους που είναι το μέλλον αυτού του τόπου, είναι βέβαιο ότι αυτός ο τόπος θα πάει καλά. Και όταν οι δημοτικές και πολιτικές αρχές φροντίζουν γι’ αυτό είναι στη σωστή κατεύθυνση. Μιλώντας για τον παιδικό σταθμό σημείωσε ότι είναι η πρώτη αγκαλιά μετά την αγκαλιά της μάνας».

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Το έργο αρχικά χρηματοδοτήθηκε από το Ε.Π. «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013»– Άξονας Προτεραιότητας 4 «Προσέγγιση LEADER» με συνολικό προϋπολογισμό 90.000,00 ευρώ.

Η μελέτη του έργου συντάχθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Τυρνάβου και η δημοπρασία του έγινε το 2015 με μειοδότη την εταιρία Γ. Ρουπακιάς Κατασκευαστική με έκπτωση 8,10%.

Επιβλέπων στο έργο ήταν ο μηχανικός του Δήμου κ. Νίκος Παπαδούλης .

Αξίζει να σημειωθεί ότι η καθυστέρηση στην υλοποίηση του έργου (διακοπή εργασιών) οφείλεται στη μεταφορά της χρηματοδότησης του έργου από τον

 Άξονα 4 του ΠΑΑ 2007 – 2013, στο Μέτρο 19 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2014-2020.

Πρόκειται για ένα κτίριο που παραχωρήθηκε δωρεάν στον Δήμο Τυρνάβου από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Αργυροπουλίου «Η Δήμητρα». Ο νέος Παιδικός Σταθμός έχει ήδη ξεκινήσει τη λειτουργία του και φιλοξενεί είκοσι και πλέον παιδιά οικογενειών από το χωριό.

Στην τελετή των εγκαινίων την οποία ευλόγησε ο πρωτοπρεσβύτερος π. Κωνσταντίνος Τσιγάρας παρευρέθηκαν επίσης ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τυρνάβου κ. Τάσος Ψύρρας, οι αντιδήμαρχοι κ. Φανή Μπίλιου –Λαγκιόλη, κ. Γιώργος Μπανταβάνης και Χρήστος Τσιόπας, ο πρόεδρος των ΔΕΣΠΤΑ κ. Ανδρέας Ντάμτσιος, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Ρούλα Σουρλαντζή – Ζαχαράκη και κ. Βασίλης Νταβαρούκας, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Αργυροπουλίου κ. Χρήστος Κουτίνας και ο πρώην πρόεδρος κ. Στέλιος Τριανταφύλλου, ο διευθυντής τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Τυρνάβου κ. Δημήτρης Γερακίνης, η προϊσταμένη κ. Θεολογία Κοκκώνη και τα στελέχη του σταθμού κ. Χριστίνα Παπαευθυμίου και Ζωή Παπαθεοδώρου, η πρόεδρος του συλλόγου γονέων κ. Χρύσα Κονταλέξη και ο πρόεδρος του ΚΑΠΗ κ. Σπύρος Μαραμής.

ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΙ

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass