ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Αντιδρούν για συμπτύξεις τμημάτων

Δημοσίευση: 10 Οκτ 2017 22:11

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Στο γραφείο της διευθύντριας Περιφερειακής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Ελένης Αναστασοπούλου θα βρεθούν σήμερα Τρίτη, στις 2 μετά το μεσημέρι, οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και του 15μελούς Μαθητικού Συμβουλίου του σχολείου του Γυμνασίου Αμπελώνα.


Με ανοιχτή επιστολή στην κ. Αναστασοπούλου, οι γονείς αναφέρονται στο πρόβλημα που έχει προκύψει λόγω σύμπτυξης των τμημάτων της Α’ και Β’ τάξεων στο Γυμνάσιο του Αμπελώνα.
Συγκεκριμένα, την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου, μετά το Σχολικό Συμβούλιο τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, καθώς και όλοι οι γονείς ενημερώθηκαν από τον διευθυντή του σχολείου, σχετικά με το πρόβλημα της σύμπτυξης των τμημάτων της Α’ και Β’ τάξης από τέσσερα σε κάθε τάξη σε τρία τμήματα των 27 μαθητών.
 Σύμφωνα με την επιστολή, την οποία για λογαριασμό του συλλόγου υπογράφει η πρόεδρός του κ. Βασιλική Κατσάρα σημειώνεται ότι η παιδαγωγική επιστήμη επιτάσσει το ανώτερο 20 μαθητές ανά τμήμα, συνεπώς η ύπαρξη τμημάτων με 27 μαθητές, την οποία προβλέπει το υπουργείο κόντρα στις επιταγές της επιστήμης, δημιουργεί προβλήματα στη μαθησιακή διαδικασία. Αυτό έχει ως συνέπεια να υπάρχει αναταραχή στη μαθητική κοινότητα του Γυμνασίου, ανησυχία στους γονείς των μαθητών, στην τοπική κοινωνία του Αμπελώνα και των κοντινών χωριών από όπου προέρχονται οι μαθητές.
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Αμπελώνα, ως θεμελιακός θεσμός, εκπροσωπεί μια μεγάλη μερίδα της τοπικής κοινωνίας και παίζει επικουρικό ρόλο στην αμφίδρομη σχέση σχολικής κοινότητας - οικογένειας με μοναδικό σκοπό την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου.
Και η επιστολή καταλήγει: «Λαμβάνοντας υπόψη ότι το κύριο μέλημα του Υπουργείου Παιδείας θα πρέπει είναι οι μαθητές και η εύρυθμη λειτουργία των σχολείων υποστηρίζει ομόφωνα πως για τον λόγο αυτό θα πρέπει να υπάρχει η ανάπτυξη του εκπαιδευτικού παραγωγικού έργου και όχι η μείωση των δαπανών ούτε του έμψυχου εκπαιδευτικού δυναμικού.
Η παρούσα νομοθεσία με την αδιάκριτη εφαρμογή της καταδεικνύει την προχειρότητα των εκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων, αφού δεν θεωρεί σημαντικό πως για κάθε μαθητή αναλογεί 1,5 τ.μ. άρα για 27 μαθητές αναλογούν 40 τ.μ. περίπου. Αυτός ο αριθμός και μέσα σε τόσα λίγα τ.μ. τάξης καθιστά δύσκολη την εκπαιδευτική διαδικασία και την αμφίδρομη σχέση μεταξύ εκπαιδευτικών – μαθητών. Το ακατάλληλο χωροταξικό πλαίσιο αυτόματα προκαλεί και ακατάλληλες συνθήκες υγιεινής διαβίωσης με αποτέλεσμα να εκθέτει μαθητές – καθηγητές σε διάφορες ασθένειες και ιώσεις.
Τέλος, τα παιδιά με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες δεν μπορούν να τύχουν της ανάλογης φροντίδας από τους εκπαιδευτικούς ειδικής και γενικής αγωγής, με άμεση συνέπεια η εκπαιδευτική διαδικασία γι’ αυτά να κρίνεται δυσχερής.
Θεωρούμε πως οι αντιδράσεις τόσο μέσα από τη μαθητική κοινότητα όσο και από αυτή των γονέων και κηδεμόνων είναι μεγάλες. Για όλους τους παραπάνω λόγους ζητάμε να επανεξετάσετε αρχικά και να συμβάλετε να αποσυρθεί τελικά η εν λόγω εγκύκλιος. Δηλώνουμε πως ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων θα συνεχίσει τον αγώνα, μέχρι να ανακληθεί αυτή η αντιπαιδαγωγική απόφαση».

Κώστας Τσόλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass