ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Εγκρίθηκαν 1.411 ολιγομελή τμήματα ΕΠΑΛ σε όλη την Ελλάδα

Δημοσίευση: 07 Οκτ 2017 16:51

«Με κοινωνική ευαισθησία αντιμετωπίζει η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, τα Επαγγελματικά Λύκεια…» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο, που αφορά στη λειτουργία ολιγομελών τμημάτων σε ΕΠΑΛ, ανά την Ελλάδα.


Μεταξύ άλλων υποστηρίζει, ότι: «Με βάση τη νομοθεσία προβλέπεται ανώτατος (25) και κατώτατος αριθμός μαθητών σε κάθε τμήμα τάξης, τομέα ή ειδικότητας για να λειτουργήσει ένα τμήμα (15 στην Α΄, 13 στη Β΄ και 10 στη Γ΄ τάξη).
Για τις πιο απομακρυσμένες περιοχές προβλέπεται η μείωση του κατώτατου αριθμού, προκειμένου να είναι δυνατή η συγκρότηση τμήματος με λιγότερους μαθητές/-τριες (13 στην Α΄, 10 στη Β΄ και 8 στη Γ΄ τάξη). Ενώ σε μικρές νησιωτικές ή πολύ απομακρυσμένες περιοχές προβλέπεται ακόμα μικρότερος αριθμός μαθητών/-τριών για τη συγκρότηση τμημάτων (10 στην Α΄, 8 στη Β΄ και 6 στη Γ΄ τάξη).
Επιπλέον, σε περιοχές με δυσμενείς συνθήκες ή άλλες ιδιαιτερότητες δόθηκε η δυνατότητα στους περιφερειακούς διευθυντές Εκπαίδευσης να εγκρίνουν τη λειτουργία τμημάτων με ακόμα μικρότερους αριθμούς.
Επίσης υπάρχει η πρόνοια, όταν ένας τομέας ή ειδικότητα είναι ο μοναδικός/ή στον κάθε νομό, να μειώνονται κατά 20% οι κατώτεροι αριθμοί σε κάθε κατηγορία.
Όλα αυτά δείχνουν ότι λαμβάνονται υπόψη οι ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής.
Εκτός από όλα τα παραπάνω, το ΥΠΠΕΘ με αποφάσεις του αρμόδιου υφυπουργού Παιδείας ενέκρινε και φέτος, κατ’ εξαίρεση, επιπρόσθετα ολιγομελή τμήματα.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, έχουν εγκριθεί να λειτουργήσουν, για την τρέχουσα σχολική χρονιά, 1.411 ολιγομελή τμήματα σε σύνολο 5.465 (δηλ. το 26% των τμημάτων είναι ολιγομελή).

2

 Όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν την κοινωνική ευαισθησία με την οποία αντιμετωπίζει η ηγεσία του ΥΠΠΕΘ τα Επαγγελματικά Λύκεια.
Οι εκπαιδευτικές μας αποφάσεις δεν λαμβάνονται μόνο με βάση τους αριθμούς, γιατί πίσω από αυτούς υπάρχουν άνθρωποι (μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί) και ιδιαιτερότητες συνθηκών.
Όλα αυτά λαμβάνονται υπόψη προκειμένου να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass