ΜΕΛΕΤΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΙΑ ΠΡΩΙΝΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Τάξεις υποδοχής για προσφυγόπουλα στα σχολεία

* 119 στα σχολεία της Λάρισας

Δημοσίευση: 04 Οκτ 2017 22:35

Στα εκατόν σαράντα εννιά παιδιά ανέρχεται ο αριθμός του μαθητικού πληθυσμού που διαμένει σήμερα στον καταυλισμό προσφύγων στο Κουτσόχερο, σύμφωνα με καταγραφή που πραγματοποιήθηκε το τελευταίο χρονικό διάστημα, με σκοπό την οργάνωση ένταξής τους σε εκπαιδευτικές δομές, που θα λειτουργήσουν σε σχολεία της Λάρισας.

Από αυτά, τα 30 θα φοιτήσουν σε νηπιαγωγείο, τα 85 σε δημοτικό σχολείο, τα 20 σε γυμνάσιο και τα 14 σε λύκειο.

Σύμφωνα με όσα ορίζει το Υπουργείο Παιδείας για τις εκπαιδευτικές δομές νηπίων, τα τριάντα νήπια προβλέπεται να φιλοξενηθούν σε δομή στον καταυλισμό προσφύγων, ενώ τα υπόλοιπα 119 παιδιά θα ενταχθούν σε σχολικές τάξεις.

Η Συντονίστρια Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΣΕΠ) των παιδιών στον καταυλισμό του Κουτσόχερου, κ. Δήμητρα Μακρή, υποστηρίζει ότι και τα 149 παιδιά έχουν εμβολιαστεί και δηλώνει στην «Ε» ότι: «Τον περασμένο Αύγουστο, έχουν ελεγχθεί και έχουν γίνει οι απαραίτητοι εμβολισμοί σε όλα τα παιδιά. Άλλωστε ο εμβολιασμός των προσφυγόπουλων και συγκεκριμένα η πλήρης εμβολιακή τους κάλυψη, για την προστασία τους, αλλά και για την προστασία του γενικότερου κοινωνικού συνόλου, είναι βασική προϋπόθεση για να συμμετέχουν στις δομές εκπαίδευσης, όπως ορίζει απόφαση του Υπουργείου Παιδείας».

Η ίδια, επισημαίνει, ότι αυτές τις μέρες, το εγχείρημα ένταξης των προσφυγόπουλων στα σχολεία της Λάρισας, βρίσκεται στη φάση της διερεύνησης, όσον αφορά στη δημιουργία τόσο Δομών Υποδοχής Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΔΥΕΠ)- απογευματινά τμήματα στα σχολεία όσο και στη δημιουργία Τάξεων Υποδοχής, με πρωινό ωράριο. Να σημειωθεί ότι για τη λειτουργία Τάξεων Υποδοχής, πρωινού ωραρίου στα σχολεία, απαιτείται να υπάρχουν το λιγότερο εννιά μαθητές για να δημιουργηθεί μια τάξη.

Η κ. Μακρή, αναφέρει ότι ακόμη δεν έχει εκδοθεί η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, που αφορά στα σχολεία που θα φιλοξενήσουν αυτές τις τάξεις, αλλά εκτιμάται ότι θα είναι τα ίδια σχολεία με αυτά που επιλέχθηκαν και στην πρώτη φάση λειτουργίας τέτοιων δομών στην πόλη μας.

Όπως τόνισε συγκεκριμένα: «Απαιτείται η εκ νέου έγκριση των σχολικών μονάδων, από το Υπουργείο Παιδείας, ώστε να προχωρήσουμε εν συνεχεία στις απαραίτητες ενέργειες οργάνωσης των τάξεων εκπαίδευσης. Θεωρώ ότι η σχετική απόφαση του Υπουργείου, θα εκδοθεί μέσα στον Οκτώβριο».

Υπενθυμίζουμε ότι την περσινή σχολική χρονιά, δημιουργήθηκαν δομές εκπαίδευσης προσφύγων σε δημοτικά σχολεία και σε γυμνάσιο της Λάρισας.

Φέτος, βάσει της καταγραφής, εμφανίζεται και μια νέα κατηγορία μαθητών, δεκατέσσερις στον αριθμό, που βάσει της ηλικίας τους, θα πρέπει να φοιτήσουν σε τάξεις του λυκείου. Βάσει αυτού, αναμένεται να ενταχθεί στην εκπαίδευση προσφύγων στη Λάρισα και ένα λύκειο, που θα καλύψει αυτές τις ανάγκες.

 Λένα Κισσάβου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass