ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΕΠΑΛ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Κατάληψη, η απάντηση στην κατάργηση δύο τμημάτων

* Στο «αέρα» δέκα μαθητές της Γ’ τάξης

Δημοσίευση: 03 Οκτ 2017 21:53

Θύελλα αντιδράσεων στους μαθητές του Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑΛ) Ελασσόνας προκάλεσε την περασμένη Παρασκευή η είδηση της κατάργησης δύο ειδικοτήτων, ολιγομελών τμημάτων.


Χθες έκλεισαν το σχολείο τους, κάνοντας κατάληψη του χώρου του, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάργηση των τμημάτων Κομμωτικής Τέχνης και Τεχνικού Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων - Κατασκευών, εκφράζοντας παράλληλα και τη συμπαράστασή τους στους δέκα συμμαθητές τους, της Γ’ τάξης των καταργημένων τμημάτων, οι οποίοι σήμερα… βρίσκονται στον αέρα και δηλώνουν ότι θα εγκαταλείψουν το σχολείο!
Οι μεν έξι μαθητές του τμήματος Κομμωτικής Τέχνης μπορούν να συνεχίσουν τη φοίτησή τους φέτος, μόνο στο αντίστοιχο τμήμα που λειτουργεί στο 7ο Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑΛ) Λάρισας, ενώ οι τέσσερις μαθητές του τμήματος Τεχνικού Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων - Κατασκευών, βρίσκονται σε χειρότερη μοίρα, καθώς δεν έχουν καμία εναλλακτική επιλογή, να συνεχίσουν τις σπουδές τους στο ίδιο αντικείμενο, έστω σε άλλη πόλη, καθώς η εν λόγω ειδικότητα δεν λειτουργεί σε κανένα άλλο Επαγγελματικό Λύκειο του νομού Λάρισας.
Μέχρι και πρότινος, περίμεναν και ήλπιζαν στην έγκριση των ολιγομελών τμημάτων τους στο ΕΠΑΛ Ελασσόνας, χωρίς να έχουν ξεκινήσει ακόμη μαθήματα στις τάξεις τους, όπως οι υπόλοιποι συμμαθητές τους, σε άλλους τομείς και ειδικότητες.
Την αγωνία τους όμως διαδέχθηκε η απελπισία, όταν ο διευθυντής του σχολείου ενημερώθηκε πως τα εν λόγω τμήματα καταργούνται και οι μεν μαθητές του τμήματος Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων πρέπει να αλλάξουν ειδικότητα, ενώ οι δε μαθητές του τμήματος Κομμωτικής Τέχνης, ή πρέπει να μετακομίσουν στη Λάρισα ή να μετακινούνται καθημερινά σε αυτή, με προορισμό το 7ο ΕΠΑΛ.
Να σημειωθεί ότι όλοι οι μαθητές των τμημάτων αυτών, κατοικούν σε χωριά της Ελασσόνας και αυτό σημαίνει ότι αν αποφασίσουν να φοιτήσουν σε ΕΠΑΛ της Λάρισας, θα χρειαστεί να ξυπνούν από τα χαράματα, για να επιβιβάζονται από το χωριό τους, πρώτα στο λεωφορείο με προορισμό την Ελασσόνα και ακολούθως από την Ελασσόνα σε λεωφορείο με κατεύθυνση τη Λάρισα.
Να σημειωθεί ότι αντίστοιχο τμήμα της Γ’ τάξης, της ειδικότητας Τεχνικού Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων - Κατασκευών, λειτουργούσε μέχρι πέρυσι και στο 1ο Επαγγελματικό Λύκειο Λάρισας, το οποίο επίσης καταργήθηκε φέτος, λόγω του μικρού αριθμού μαθητών του.
Και σε αυτή την περίπτωση οι μαθητές της Γ’ τάξης είναι… στον αέρα και αναγκάζονται να αλλάξουν ειδικότητα.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΜΗΜΑΤΩΝ
Αν και ο διευθυντής του ΕΠΑΛ Ελασσόνας δηλώνει ότι την περασμένη Παρασκευή, ειδοποιήθηκε για την οριστική κατάργηση των δύο τμημάτων της Γ’ τάξης, παρ’ όλα αυτά, το θέμα φαίνεται πως δεν θεωρείται ακόμη λήξαν!
Σύμφωνα με πληροφορίες ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας κ. Ι. Καψάλης, απέστειλε σχετικό έγγραφο προς την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας, ζητώντας την κατ’ εξαίρεση έγκριση των δύο τμημάτων στο ΕΠΑΛ Ελασσόνας, ενώ παράλληλα είχε και τηλεφωνική επαφή με τους αρμόδιους.
Επίσης και η διευθύντρια της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, κ. Ελένη Αναστασοπούλου έχει ζητήσει με σχετικό έγγραφό της προς το Υπουργείο Παιδείας την έγκριση των δύο ολιγομελών τμημάτων του ΕΠΑΛ Ελασσόνας.
Λένα Κισσάβου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass