ΑΠΟ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ – ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Διαμαρτυρία για αποσπάσεις – ελλείψεις

* Μαθητές σε 8 λύκεια του νομού δεν κάνουν Βιολογία κατεύθυνσης ελλείψει καθηγητή – Καθυστερήσεις στη μεταφορά μαθητών από την εφαρμογή του Ενιαίου Τύπου Σχολείου

Δημοσίευση: 30 Σεπ 2017 15:34

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, πραγματοποίησαν χθες το μεσημέρι δάσκαλοι και καθηγητές του νομού, στο πλαίσιο κινητοποίησης του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και της ΕΛΜΕ Λάρισας με αφορμή προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία από την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης, οι συνδικαλιστές των εκπαιδευτικών παρέδωσαν υπομνήματα στην Περιφερειακή Διευθύντρια Ελένη Αναστασοπούλου. Από την πλευρά της πρωτοβάθμιας επισημάνθηκε, μεταξύ άλλων, πως «η κυβέρνηση, παρά τις δεσμεύσεις της, δεν θεσμοθετεί τη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση στο δημόσιο νηπιαγωγείο, αποδεικνύοντας ότι οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Παιδείας ήταν κενές περιεχομένου, την ίδια στιγμή που υπάρχει έντονος προβληματισμός εξ’ αιτίας της μετατροπής τμημάτων ΤΕΙ Βρεφονηπιοκόμων σε ΑΕΙ, ως Τμήμα Προσχολικής Αγωγής και τις δυσμενείς επιπτώσεις που ενδέχεται να υπάρξουν σε βάρος των εργασιακών δικαιωμάτων των νηπιαγωγών».

Επισημάνθηκε επίσης η ανάγκη «άμεσης πραγματοποίησης όλων των μόνιμων διορισμών που έχει ανάγκη η εκπαίδευση» τονίσθηκε η διαφωνία «στην αξιολόγηση – χειραγώγηση» αλλά και η «πραγματοποίηση της τρίτης φάσης αποσπάσεων». Όπως και το θέμα των κενών αλλά και της μεταφοράς των μαθητών καθώς «η εφαρμογή του Ενιαίου Τύπου Σχολείου σε συνδυασμό με τα μεικτά δρομολόγια -μεταφορά μαθητών Δημοτικών Σχολείων και Γυμνασίων μαζί- έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στη μεταφορά των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων της υπαίθρου».

Από την πλευρά της ΕΛΜΕ επισημάνθηκε ότι, παρά τη δέσμευση του υφυπουργού Παιδείας, Δημ. Μπαξεβανάκη, προχθές από την Καρδίτσα «για πρώτη φορά στα εκπαιδευτικά χρονικά δεν εγκρίθηκε η λειτουργία και των 11 ολιγομελών τμημάτων στα ΕΠΑΛ του νομού, παρά μόνο σε 3 περιπτώσεις». Όπως επίσης «δεν εγκρίθηκαν και τα ειδικά τμήματα». Οι καθηγητές ζήτησαν επίσης, στο πλαίσιο της τρίτης φάσης των αποσπάσεων «να προηγηθούν οι μόνιμοι των αναπληρωτών» ενώ επισημάνθηκαν και τα κενά εκπαιδευτικών (βιολόγου, μαθηματικού, καλλιτεχνικών και μουσικής) με αποτέλεσμα «μαθητές σε 8 λύκεια του νομού να μην διδάσκονται Βιολογία κατεύθυνσης».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass