ΤΟΝΙΣΤΗΚΕ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «Η ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΜΑΘΑΙΝΕΙ»

Η εκπαίδευση μπορεί να αλλάξει την κοινωνία

Δημοσίευση: 30 Σεπ 2017 16:48

Τρόποι με τους οποίους η εκπαίδευση μπορεί να διαμορφώνει την κοινωνική αντίληψη των πολιτών, να βοηθά ώστε να ξεπεραστούν προκαταλήψεις και αγκυλώσεις και εν τέλει να αλλάζει την ίδια την κοινωνία προς το καλύτερο αναδείχθηκαν σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες στο θέατρο ΟΥΗΛ με θέμα «Ο ρόλος της εκπαίδευσης: Μετασχηματίζοντας στερεότυπα και τοπικές κοινωνίες» και κεντρικό ομιλητή τον αναπληρωτή καθηγητή του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου κ. Αλέξη Κόκκο.


Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο κ. Κόκκος ανέφερε ότι η κοινωνία δεν μπορεί από μόνη της να αλλάξει την κοινωνία, μπορεί όμως να συμβάλει – αν γίνεται σωστά – στην ενδυνάμωση των ανθρώπων ώστε να είναι έτοιμοι και ως πολίτες να ενεργοποιηθούν αλλά και ως επαγγελματίες. Επιπλέον, τόνισε ότι ο διπλός της χαρακτήρας είναι η μόρφωση αλλά και η χειραφέτηση του ανθρώπου με στόχο την κοινωνική αλλαγή και την πρόοδο. Ο κ. Κόκκος, που είναι επίσης και πρόεδρος της Επιστημονικής Ένωσης Ενηλίκων παρουσίασε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης και το νέο του βιβλίο με τίτλο «Εκπαίδευση και χειραφέτηση - Μετασχηματίζοντας στερεοτυπικές αντιλήψεις στο σχολείο και στην εκπαίδευση ενηλίκων».
Ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων κ. Δημήτρης Δεληγιάννης αναφέροντας ότι η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Η Πόλη που Μαθαίνει», μίλησε για τη σημασία της σύνδεσης της εκπαίδευσης με την ανάπτυξη της κοινωνίας και της αλλαγής νοοτροπίας των πολιτών σε σχέση με προκαταλήψεις των οποίων είναι δέσμιοι. Επιπλέον, ο κ. Δεληγιάννης στην παρουσίασή του ανέλυσε πλήρως τις δράσεις του προγράμματος «Η Πόλη που Μαθαίνει» και την προσφορά του σε διάφορες κοινωνικές ομάδες, όσο διάστημα υλοποιείται από τον Δήμο και φορείς της πόλης. Τέλος, η κ. Άρτεμις Παπαδημητρίου σχολική σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής παρουσίασε την εργασία της για μετασχηματίζουσα μάθηση μέσα από την τέχνη, η οποία αναφέρεται σε μελέτη που έγινε σε σχολείο της Λάρισας. Με παρέμβαση της ίδιας δυσλειτουργία που παρατηρήθηκε αντιμετωπίστηκε μέσω καλλιτεχνικής προσέγγισης. Όπως σημείωσε η κ. Παπαδημητρίου, στοιχείο που τονίζεται και στο βιβλίο του κ. Κόκκου, μέσω της αισθητικής εμπειρίας τυχόν δυσλειτουργίες μπορούν να εξαλειφθούν όταν υπάρχει πρώιμη παρέμβαση ακόμα και από την προσχολική ηλικία.
Χαιρετισμούς απηύθυναν ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και αναπληρωτής δήμαρχος Γιώργος Σούλτης και η περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης κ. Ελένη Αναστασοπούλου. Την εκδήλωση, που διοργάνωσαν η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και η Επιστημονική Ένωση Εκπαίδευσης Ενηλίκων, συντόνισε ο δημοσιογράφος και διευθυντής του 2ου ΣΔΕ Γιώργος Τράντας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass