ΑΠΑΝΤΑ Η «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ – ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ»:

«H ΔΑΚΕ της «ουσίας» και το θεαθήναι του συνδικαλισμού της»

Δημοσίευση: 28 Σεπ 2017 16:11

Η «Αγωνιστική Παρέμβαση –Συνεργαζόμενοι» απαντώντας στη ΔΑΚΕ καθηγητών, αναφέρει σε ανακοίνωσή της: «Συνάδελφοι της ΔΑΚΕ, θυμάστε ότι το παρακάτω απόσπασμα το καταθέσατε στο πρώτο ΔΣ της ΕΛΜΕ Λάρισας φέτος και με βάση αυτό δεν παρευρεθήκατε στα επόμενα δύο ΔΣ της ΕΛΜΕ ή έχετε πάθει αμνησία ομαδική;

«......Η Δ.Α.Κ.Ε. καθηγητών ν. Λάρισας δεν θα παρευρίσκεται στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. ν. Λάρισας στις περιπτώσεις που δεν θα είναι εφικτή για λόγους ανωτέρας βίας (απόστασης, καιρικές συνθήκες κ.λπ.) η φυσική παρουσία και των δύο μελών της, οι οποίοι έχουν εκλεγεί από τους συναδέλφους να τους εκπροσωπούν στο Διοικητικό Συμβούλιο (εννοείται έως τη λήξη της θητείας τους). Αυτονόητο είναι πως η οποιαδήποτε αναβολή των Δ.Σ. θα γίνεται έως ότου οι εκλεγμένοι συνάδελφοι επανέλθουν στον νομό της Ε.Λ.Μ.Ε. ν. Λάρισας...».

Μας εγκαλείτε γιατί βγάλαμε ανακοίνωση ως παράταξη ενάντια στο κλείσιμο τμημάτων στα ΕΠΑΛ και γιατί καλούμε το ΔΣ να οργανώσει την πάλη των συναδέλφων; Είναι δυνατόν να καταδικάζετε την ανάληψη πρωτοβουλιών από τις συνδικαλιστικές παρατάξεις για τόσο σοβαρά ζητήματα ή νομίζετε ότι με τέτοιες κραυγές θα αποκρύψετε ότι με δική σας ευθύνη το σωματείο δεν λειτουργεί εδώ και σχεδόν έναν μήνα; Μας καλείτε να σεβαστούμε το σωματείο ως συλλογική έκφραση, ενώ ήδη έχουμε δηλώσει καθαρά στο τελευταίο ΔΣ που συμμετείχατε και καταθέσατε το παραπάνω κείμενο ότι: «...διαφωνούμε κάθετα με την απόφασή σας να μην συμμετέχετε στο ΔΣ, γεγονός που θα προκαλεί και συνεχείς αναβολές της σύγκλησής του, γιατί θεωρούμε, όπως σας εξηγήσαμε, ότι μια τέτοια κίνηση στην ουσία αντιστρατεύεται την ύπαρξη του σωματείου, τα συμφέροντα του κλάδου αλλά και το δίκαιο αίτημα νέων αποσπάσεων που θα περιλαμβάνει και τα εκλεγμένα μέλη του ΔΣ....». Αν δεν έχετε το απόσπασμα της τοποθέτησής μας, να σας το ξαναδώσουμε.

Αλήθεια, την ανακοίνωσή σας τη γράψατε σε συνεργασία με το όλοι μαζί μπορούμε του «ΣΚΑΪ»;

Παράλληλα υποστηρίζει ότι: «Στην ΕΛΜΕ Λάρισας με ευθύνη της ΔΑΚΕ και με δικαιολογία τη στάση του Υπουργείου στο θέμα των αποσπάσεων δεν λειτουργεί το σωματείο εδώ και δύο εβδομάδες. Ως παράταξη ήμασταν οι μόνοι που ανοιχτά καταγγείλαμε το Υπουργείο, ότι φαλκιδεύει τα συνδικαλιστικά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και στηρίξαμε κάθε κινητοποίηση για να αυξηθεί ο αριθμός συνολικά των αποσπάσεων και να σεβαστεί το Υπουργείο το δικαίωμα του εκλέγεσθαι των εργαζομένων.

Όμως από την αρχή επισημάναμε στο Δ.Σ ότι θα ήταν μέγα λάθος και στην ουσία στήριξη της κυβερνητικής πολιτικής οποιαδήποτε προσπάθεια μη λειτουργίας του Συμβουλίου. Καλέσαμε τη ΔΑΚΕ να μην προχωρήσει στην εγκατάλειψη του σωματείου, γιατί με αυτόν τον τρόπο δεν βοηθά ούτε τα εκλεγμένα μέλη, αλλά πολύ περισσότερο τον κλάδο. Επιβεβαιωθήκαμε μέχρι κεραίας και στο θέμα των αποσπάσεων αλλά και με την υπόθεση των ΕΠΑΛ, όπου ανενόχλητη η κυβέρνηση προχώρησε σε κλείσιμο τμημάτων αλλά και ολόκληρων Τομέων.

Τη ίδια στιγμή η παράταξη των ΣΥΝΕΚ αφού «δήλωσε» εξαφάνιση όλο το καλοκαίρι συνέχισε μετά το ίδιο παιχνίδι του «διαφωνώ με την κυβέρνηση, αλλά δεν συμφωνώ με τις διεκδικήσεις»! Ελπίζουμε ότι οι συνεδριάσεις του Δ.Σ της ΕΛΜΕ θα αρχίσουν κανονικά και καλούμε τους συναδέλφους να το απαιτήσουν πριν να είναι αργά».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass