ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΕΛΙΟΥ ΡΟΝΤΟΥΛΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ:

Οι μαθητές του Τυρνάβου αξίζουν καλύτερες σχολικές υποδομές

Δημοσίευση: 11 Σεπ 2017 22:01

Διαφορετική άποψη  έχει ο επικεφαλής της «Δράσης Πολιτών στο Δημοτικό Συμβούλιο Τυρνάβου κ. Στέλιος Ροντούλης σε ότι αφορά την εικόνα των  σχολικών μονάδων του Δήμου Τυρνάβου με την έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς από εκείνη  την οποία παρουσίασε πριν μερικές ημέρες η Δημοτική αρχή Τυρνάβου η οποία μιλούσε  για «εργασίες ,συντηρήσεις και άλλες παρεμβάσεις σε σχολικές μονάδες κόστους 35.000 ευρώ».


Σήμερα ο κ. Ροντούλης με δήλωσή του στην «Ε» σημειώνει: «Είθισται, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, όλοι οι Δήμοι να ασχολούνται κατά προτεραιότητα με κάθε είδους βελτιώσεις και συντηρήσεις στις υποδομές των σχολικών τους εγκαταστάσεων, έτσι ώστε οι μαθητές το Σεπτέμβριο να βρίσκουν τα Σχολεία τους όμορφα και ευπρεπισμένα, έτοιμα να λειτουργήσουν ως κυψέλες παραγωγής γνώσης και ήθους.  
 Δυστυχώς, όμως, οι μαθητές του Τυρνάβου στερούνται και αυτών ακόμη των αυτονόητων πραγμάτων. Έτσι, γονείς και μαθητές φτάνουν στο σημείο να διαμαρτύρονται, προς τη "Δράση Πολιτών",   με επιστολές και φωτογραφικό υλικό για ορατές ελλείψεις και ασχήμιες που παρατηρούνται σε σχολικά συγκροτήματα του Τυρνάβου, γεγονός που επιδρά αρνητικά στη μαθησιακή διαδικασία και υποβαθμίζει την ευρύτερη αισθητική του περιβάλλοντος χώρου.
 Το αποτέλεσμα είναι  οι ίδιοι οι μαθητές να ζουν στο πετσί τους την αδιαφορία της  δημοτικής αρχής και την εγκατάλειψη των Σχολείων τους, διαμορφώνοντας αρνητικούς συνειρμούς για το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μολονότι αποτελεί την πλησιέστερη στον πολίτη  μορφή εξουσίας.
 Ας αφήσουν, λοιπόν, οι γνωστοί πολιτικοί προϊστάμενοι του Δήμου τις δημόσιες σχέσεις και τα φωτογραφικά ενσταντανέ για το θεαθήναι και την άγρα εφήμερων εντυπώσεων και ας στρωθούν στην ουσιαστική δουλειά, για να δικαιολογήσουν τουλάχιστον...το μισθό τους.
Στον Τύρναβο ευτυχώς διαθέτουμε ευρύχωρα Σχολεία και ένα υψηλού επιπέδου διδακτικό προσωπικό, που με αφοσίωση πραγματική προσπαθεί να εμφυσήσει γνώσεις και ήθος στα παιδιά μας.Ας προσπαθήσει, λοιπόν, λίγο και η δημοτική αρχή, έτσι ώστε  να μην ακυρώνει τουλάχιστον τον καθημερινό αγώνα των εκπαιδευτικών και της εν γένει μαθητικής κοινότητας για μια συνεχή βελτίωση των συνθηκών της μαθησιακής διαδικασίας στον τόπο μας» καταλήγει ο κ. Ροντούλης.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass