Αντιδρούν στην είσοδο επιχειρήσεων στα σχολεία

Δημοσίευση: 06 Φεβ 2017 13:23

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών, σε ανακοίνωσή της εκφράζεται κατά της εισόδου επιχειρήσεων και επιχειρηματιών στα σχολεία και μεταξύ άλλων αναφέρει ότι: «Πρόσφατο κρούσμα αποτελεί η είσοδος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών σε ΕΠΑΛ της Λάρισας, προσφέροντας ηλεκτρονικό εξοπλισμό στο εργαστήριο του ναυτιλιακού τομέα. Το ίδιο το σχολείο, μάλιστα, σύμφωνα με δημοσίευμά τοπικής εφημερίδας , (28/1/2017), φέρεται να ευχαριστεί τους ...εφοπλιστές!

Όμως, πίσω από αυτά τα ''δωράκια''- εφοπλιστών και επιχειρηματιών- που αποτελούν το ''καρότο'', κρύβεται ένα επώδυνο ''μαστίγιο'', που δεν είναι τίποτε άλλο από τη στρατηγική της Ε.Ε. και του κεφαλαίου για διασύνδεση των εκπαιδευτικών συστημάτων των κρατών-μελών με τις επιχειρήσεις, όρος απαραίτητος για την κερδοφορία του κεφαλαίου.
Κάπως έτσι, λοιπόν, ερμηνεύεται και η ''μεγαλοψυχία'' των εφοπλιστών/επιχειρηματιών απέναντι στα απαξιωμένα από το κράτος σχολεία, καθώς τα ψίχουλα που δίνουν σε αυτά ως χορηγίες, θα τα πάρουν πολλαπλάσια πίσω, ιδίως από τα ΕΠΑΛ, τα οποία θα τροφοδοτούν, μέσω του θεσμού της μαθητείας που είναι σε εξέλιξη, τις επιχειρήσεις με σχεδόν τζάμπα εργατικό δυναμικό.
Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών καταγγέλλει την είσοδο επιχειρήσεων και επιχειρηματιών στα σχολεία, που με το μανδύα της φιλανθρωπίας- χορηγίας επιδιώκουν τη διαφήμιση, το κέρδος και τη χειραγώγηση συνειδήσεων των μαθητών.
Πρόκειται για υλοποίηση της πολιτικής της Ε.Ε και του ΟΟΣΑ που χαρακτηρίζουν τους μαθητές και τους φοιτητές ως “πελάτες” και προωθούν τη διδασκαλία της “επιχειρηματικότητας” στα σχολεία».
Αδιαπραγμάτευτη θέση και διεκδίκησή μας είναι η εξασφάλιση από το κράτος της δημόσιας δωρεάν παιδείας και όλων των προϋποθέσεων για την παροχή της στα δημόσια σχολεία της χώρας σε όμοιες συνθήκες για όλους, χωρίς ταξικούς φραγμούς και διακρίσεις».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass