ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ ΤΟΥ 26ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για ρατσιστικά σχόλια

* Η δικογραφία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας ενώ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. να διερευνήσει την υπόθεση

Δημοσίευση: 26 Ιαν 2017 14:15

Απρόσμενες διαστάσεις, μετά την αυτεπάγγελτη προανάκριση που διενεργεί η ΕΛ.ΑΣ., προσλαμβάνει το θέμα της εκπαίδευσης προσφυγόπουλων, που φιλοξενούνται στον καταυλισμό του Κουτσοχέρου, στο 26ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας.

Αφορμή για την αυτεπάγγελτη παρέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. προκάλεσε η επιστολή της διευθύντριας του 26ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, Κατερίνας Σταγιάννη, προς την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Λάρισας Ελένη Αναστοπούλου (σ.σ. αναλυτικά είχε δημοσιευθεί στην «Ε», την περασμένη Κυριακή 22 Ιανουαρίου).

Επιστολή στην οποία, μεταξύ άλλων, η κ. Σταγιάννη εξηγούσε τη στάση του σχολείου απαντώντας παράλληλα στον πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων του 26ου Δημοτικού Σχολείου Στέφ. Χαχάμη, που αντιδρά στη φοίτηση προσφυγόπουλων στο σχολείο. Σημειώνοντας ότι «το θετικό κλίμα που υπάρχει στο σχολείο μας επιχειρεί να δυναμιτίσει ο πρόσφατα εκλεγείς πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων κ. Χαχάμης, μη γνωρίζοντας την προσπάθεια που έγινε τα τελευταία χρόνια με τη συνεργασία δασκάλων, μαθητών και γονέων του σχολείου, αφού απείχε έως τώρα και σύμφωνα με την τελευταία δήλωσή του ανέλαβε κυρίως για να αποτρέψει την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων στο σχολείο μας».

Επιστολή στην οποία σημειωνόταν επίσης ότι ο κ. Χαχάμης, «έφτασε στο σημείο μάλιστα να επιτρέπει να αναρτάται στην ιστοσελίδα στο Fb (Σύλλογος Γονέων 26ου Δημ. Σχ. Λάρισας) που ο ίδιος δημιούργησε, βίντεο ρατσιστικού περιεχομένου άγνωστης προέλευσης, καλώντας με έγγραφο κείμενο που μοίρασε στους μαθητές του σχολείου να παρακολουθούν τις αναρτήσεις του στο fb. Για την εύλογη αντίρρησή μου να διανείμω το παραπάνω προσωπικό κείμενό του στους μαθητές μου εξέδωσε δημόσια καταγγελία!» καταλήγει η επιστολή της κ. Σταγιάννη.

Αυτό το σκέλος της επιστολής προκάλεσε την παρέμβαση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας η οποία, στο πλαίσιο προανάκρισης, κάλεσε προχθές βράδυ την κ. Σταγιάννη για περαιτέρω εξηγήσεις, ερευνώντας για τυχόν αδικήματα με βάση και τον αντιρατσιστικό νόμο. Με την αστυνομική έρευνα να εστιάζει σε αναρτήσεις και σχόλια ρατσιστικού περιεχομένου στο Facebook και ειδικότερα στη σελίδα που φέρει τον τίτλο του Συλλόγου Γονέων.

Η δικογραφία - σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» - θα υποβληθεί άμεσα από την ΕΛ.ΑΣ. στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας ενώ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. να διερευνήσει επίσης την υπόθεση.

Όπως είναι γνωστό το 26ο Δημοτικό Σχολείο έχει επιλεγεί από το Υπουργείο Παιδείας ως ένα από τα σχολεία της Λάρισας που θα φιλοξενήσει προσφυγόπουλα, εξέλιξη που έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις γονέων που προχώρησαν μάλιστα και σε ψηφοφορία, με τον πρόεδρο του Συλλόγου Στέφ. Χαχάμη και τοπικά στελέχη του Υπουργείου Παιδείας να διαφωνούν αρχικά ως προς το τυπικό της διαδικασίας ενημέρωσης που ακολουθήθηκε.

Να σημειωθεί πως την «μυστική ψηφοφορία» των γονέων του 26ου Δημοτικού που «αποφάσισε αρνητικά σχετικά με την «φοίτηση προσφυγόπουλων στο σχολείο» στο 26ο Δημοτικό, επικαλείται η «Χρυσή Αυγή» σε προχθεσινή παρέμβασή της για τη Λάρισα. Την ώρα που, κόμματα, εκπαιδευτικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις και φορείς της Λάρισας με ανακοινώσεις τους σημειώνουν το αναφαίρετο δικαίωμα όλων των παιδιών στην εκπαίδευση, καταδικάζοντας παράλληλα «φασιστικές, ρατσιστικές και ξενοφοβικές κραυγές».

Χαρακτηριστικό είναι επίσης και το ψήφισμα που, με ευρύτατη πλειοψηφία, εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας το οποίο καταδικάζοντας τη «ρατσιστική επίθεση της Χρυσής Αυγής σε σχολείο του Περάματος», «καλωσορίζει τα προσφυγόπουλα στα σχολεία της πόλης μας» ενώ δεσμεύεται πως, διαπαραταξιακή επιτροπή του Δήμου θα παραστεί στην υποδοχή των προσφυγόπουλων.

Χθες τέλος, ο Σύλλογος Γονέων του 26ου Δημοτικού Σχολείου επανήλθε με ανακοίνωσή του τονίζοντας ότι «κλιμακώνεται η επίθεση που δεχόμαστε επειδή τολμήσαμε να εκφράσουμε την άποψη της πλειοψηφίας στο σχολείο μας, η οποία και είναι και η άποψη της συντριπτικής πλειοψηφίας των γονέων στη χώρα μας». Ζητώντας επίσης από τη διευθύντρια του Σχολείου να «ανακαλέσει» δηλώσεις της αλλά και από μέλος του ΔΣ του Συλλόγου να «διαψεύσει», «συκοφαντικές κατηγορίες».

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass