ΠΩΣ ΕΚΤΙΜΟΥΝ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΟΙ ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Στον απόηχο του ντέρμπι

Μ. Ζιώγας: «Έχουμε το αβαντάζ στην υπόθεση τίτλος, αλλά το πρωτάθλημα είναι μαραθώνιος και όχι κούρσα 100 μέτρων» Τ. Παραφέστας: «Στον α’ γύρο ο Αχιλλέας προηγήθηκε αρχικά, αλλά ο Απόλλωνας ανέκαμψε στη συνέχεια. Πιστεύω στον β’ γύρο να γίνει το αντίθετο»

Δημοσίευση: 12 Ιαν 2016 8:27

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Στον απόηχο του ντέρμπι της πρεμιέρας του β’ γύρου της Α’ Ερασιτεχνικής ανάμεσα στον Απόλλωνα Λάρισας και τον Αχιλλέα Φαρσάλων που έληξε ισόπαλο χωρίς τέρματα, οι προπονητές των δύο αντιπάλων Μιχάλης Ζιώγας και Τάκης Παραφέστας αντίστοιχα, μίλησαν στην «Ε» για την εικόνα των ομάδων τους αλλά και για τις εξελίξεις στη μάχη του τίτλου. Οι «κυανόλευκοι» διατηρούν το προβάδισμα των 5 βαθμών και ελέγχουν την κατάσταση, έχοντας το πάνω χέρι στη μάχη της κορυφής, γεγονός που επισήμανε και ο τεχνικός Μιχάλης Ζιώγας λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «έχουμε το αβαντάζ στην υπόθεση τίτλος», ωστόσο όπως υπογράμμισε χρειάζεται σοβαρότητα και μεγάλη προσπάθεια, τονίζοντας ότι «το πρωτάθλημα είναι μαραθώνιος και όχι κούρσα 100 μέτρων».

Από την άλλη πλευρά ο Τάκης Παραφέστας υπογράμμισε ότι η ομάδα του έχει μπροστά της ένα δύσκολο εγχείρημα που κυρίως απαιτεί κατάλληλη ψυχολογική προετοιμασία, τονίζοντας ότι «στον α’ γύρο υπήρξαν διακυμάνσεις, με τον Αχιλλέα να προηγείται αρχικά και τον Απόλλωνα να ανακάμπτει στη συνέχεια, πιστεύω στον β’ γύρο να γίνει το αντίθετο».

Αναλυτικά:

Μ. Ζιώγας (Απόλλωνας Λάρισας): «Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια, όχι μόνο στο ντέρμπι του Σαββάτου, αλλά γενικά στους τελευταίους τέσσερις μήνες. Θεωρώ ότι ήμασταν άτυχοι στο ντέρμπι, αλλά αυτό που επιβάλλεται στη συνέχεια είναι να είμαστε σοβαροί.

Παίζεις 45λεπτά στο α’ μέρος επιθετικά και δεν βάζεις γκολ απέναντι σε μια έμπειρη ομάδα με έμπειρο προπονητή. Και ας μην ξεχνάμε ότι παίζαμε σε ουδέτερο γήπεδο κι αυτό ήταν ένα ντεσαβαντάζ για μας.

Είναι γεγονός ότι έχουμε αβαντάζ στην υπόθεση τίτλος, αλλά η εμπειρία με έχει διδάξει ότι πρέπει να είσαι σοβαρός και να αντιμετωπίζεις κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Άλλωστε το πρωτάθλημα είναι μαραθώνιος και όχι κούρσα 100 μέτρων.

Κρατάμε την τύχη στα χέρια μας και είμαστε αποφασισμένοι να μην αφήσουμε αυτό που κατακτήσαμε με προσπάθεια. Γίνεται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια από τη διοίκηση, τον πρόεδρο τον κ. Ματζανά, ανθρώπους από τη Φιλιππούπολη που αγαπούν την ομάδα όπως οι κ. Μαργαριτόπουλος, Μπουχουρίδης, Τερζούδης, Ζελιασκούδης κ.α., τον συνεργάτη μου Μιχάλη Μπίζιο και τους ποδοσφαιριστές γενικότερα.

Δεν πρέπει να εφησυχάσουμε και κυρίως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο τίτλος από μόνος του δεν σου δίνει την άνοδο στη Γ’ Εθνική. Υπάρχει και η διαδικασία των μπαράζ. Η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση. Πάντα έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά και συζητάμε με παίκτες που μας ενδιαφέρουν. Όχι μόνο με έμπειρους αλλά και με νέους. Ήδη έχουμε στο «στόχαστρό» μας παιδιά όπως ο Δάκτυλας από την Αναγέννηση Καλοχωρίου, οι Κακάμης και Ζιάκας από την Ακαδημία Πλίτση κ.α.».

Τ. Παραφέστας (Αχιλλέας Φαρσάλων): «Ευχαριστούμε τον κόσμο που μας τίμησε με την παρουσία του και βοήθησε την προσπάθειά μας. Συγχαρητήρια στους παίκτες για το δυνατό και αθλητικό παιχνίδι. Εμείς στο α’ ημίχρονο δεν είχαμε την αναμενόμενη απόδοση. Ο αντίπαλος ήταν καλύτερος. Σταθήκαμε τυχεροί σε δύο φάσεις, ωστόσο στην επανάληψη με την εναλλαγή του τρόπου παιχνιδιού και την αλλαγή προσώπων ισορροπήσαμε την κατάσταση και προσπαθήσαμε να διεκδικήσουμε το παιχνίδι. Είμαστε ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα αναλογικά με την εμφάνιση που είχαμε.

Οι ομάδες έχουν δυνατά ρόστερ με αξιόλογους παίκτες και αυτός που θα αδικήσει τον εαυτό του θα μείνει πίσω. Η πορεία του α’ γύρου είχε διακυμάνσεις με τον Αχιλλέα να προηγείται αρχικά και τον Απόλλωνα να ανακάμπτει στη συνέχεια. Πιστεύω στο β’ γύρο να γίνει το αντίθετο. Αλλά αυτό προϋποθέτει υπομονή και δουλειά και κυρίως κατάλληλη ψυχολογική προετοιμασία γιατί το εγχείρημα δεν είναι εύκολο. Όλες οι ομάδες έχουν αξιόλογα παιδιά και κόντρα στους πρωτοπόρους δίνουν το καλύτερό τους εαυτό. Εμείς σαν Αχιλλέας θα πρέπει να ξεπεράσουμε όλες τις δυσκολίες ακόμα και τις διαιτησίες και το λέω αυτό γιατί το συναντήσαμε στο α’ γύρο.

Δεν επιτρέπονται λάθη. Η αξία των παικτών σίγουρα δεν αμφισβητείται, αλλά δεν αρκεί μόνο το όνομα για να κερδίσεις. Πρέπει να τρέξεις, να παλέψεις.

Κάποιοι ζήτησαν να αποχωρήσουν -δεν ξέρω το λόγο- και εγκατέλειψαν την προσπάθεια. Το φορτίο που καλούμαστε να σηκώσουμε είναι μεγάλο και ίσως δεν το άντεξαν. Χρειάζεται κατάθεση ψυχής» κατέληξε ο Τάκης Παραφέστας, ο οποίος άσκησε κριτική στην Επιτροπή Πρωταθλημάτων και Κυπέλλου της ΕΠΣΛ για την απόφασή της να ορίσει αγώνες κυπέλλου αύριο Τετάρτη χωρίς να ενημερώσει έγκαιρα τις ομάδες.

«Μας εκπλήσσει το γεγονός ότι δεν μας ενημέρωσαν έγκαιρα για το πρόγραμμα του κυπέλλου. Η αρμόδια επιτροπή αποφάσισε και ανακοίνωσε την τελευταία στιγμή ότι την Τετάρτη θα γίνουν παιχνίδια κυπέλλου. Εμείς, όπως κάθε ομάδα, έχουμε συγκεκριμένο πρόγραμμα προπόνησης. Άλλη προετοιμασία θα κάναμε όταν θα γνωρίζαμε έγκαιρα ότι έχουμε παιχνίδι στα μέσα της εβδομάδας» είπε χαρακτηριστικά ο τεχνικός του Αχιλλέα Φαρσάλων.

ΝΤΕΡΜΠΙ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΠΣΛ

Το ντέρμπι του Δωτιέα με τον Αχιλλέα Φαρσάλων που θα διεξαχθεί αύριο (14.30) στο γήπεδο Αγιάς, ανέδειξε η κλήρωση της προημιτελικής φάσης του κυπέλλου ΕΠΣΛ. Από τα υπόλοιπα παιχνίδια ξεχωρίζει το «el clasico» της Φαλάνης ανάμεσα στον Σμόλικα και τον Φαλανιακό.

Αναλυτικά τα ζευγάρια στη φάση των «8» του κυπέλλου ΕΠΣΛ, οι αγώνες των οποίων θα διεξαχθούν αύριο Τετάρτη (14.30), καθώς επίσης και οι διασταυρώσεις της ημιτελικής φάσης έχουν ως εξής:

Γήπ. Αγιάς: Δωτιέας - Αχιλλέας Φ. (1)

Γήπ. Τυρνάβου: Τύρναβος -Ηρακλής Λάρ. (2)

Γήπ. Αγ. Αναργύρων: Αγ. Ανάργυροι-Απόλλων Λάρ. (3)

Γήπ. Φαλάνης: Σμόλικας-Φαλανιακός (4)

Η ΗΜΙΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ

Νικητής (1)-Νικητής (2)

Νικητής (3)-Νικητής (4)

*Οι αγώνες της ημιτελικής φάσης θα διεξαχθούν σε ουδέτερα γήπεδα στις 27 Ιανουαρίου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass