ΠΥΔΝΑ ΚΙΤΡΟΥΣ, ΑΜΠΕΛΩΝΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΑΛΑΜΑ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΑΝΟΔΟΥ ΣΤΗ Γ’ ΕΘΝΙΚΗ

Ανοιχτοί λογαριασμοί για τρεις...

* Η ομάδα της Πιερίας έχει το προβάδισμα αλλά η κατάσταση παραμένει ακόμα ρευστή *Τελικός το αυριανό παιχνίδι με την Πύδνα Κίτρους για τον Αμπελωνιακό *Τ. Παραφέστας: «Να παίξουμε έξυπνα και πειθαρχημένα»

Δημοσίευση: 19 Μαϊ 2015 11:50 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 17:27

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Μπορεί η Πύδνα Κίτρους να πέτυχε το απόλυτο στην α’ φάση του πρωταθλήματος των πρωταθλητριών ΕΠΣ για την άνοδο στην Γ’ Εθνική, έχοντας τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, ωστόσο η νίκη του Αμπελωνιακού μέσα στον Αλμυρό τάραξε τα λιμνάζοντα νερά στον 6ο όμιλο. Η μάχη για την κατάκτηση της πρώτης θέσης ανάμεσα στην Πύδνα Κίτρους, τον Αμπελωνιακό και τον Ατρόμητο Παλαμά εξελίσσεται με εντυπωσιακό τρόπο και τα πάντα θα κριθούν στους επαναληπτικούς αγώνες που αρχίζουν αύριο Τετάρτη.

Η ομάδα της Πιερίας έχει ένα σημαντικό προβάδισμα πέντε βαθμών, όμως τόσο ο Αμπελωνιακός όσο και Ατρόμητος Παλαμά μπορούν να ανατρέψουν τα δεδομένα στα τρία παιχνίδια που απομένουν και να κερδίσουν το στοίχημα της ανόδου. Για την ομάδα του Παλαμά η έδρα θα παίξει καθοριστικό ρόλο καθώς τις δύο τελευταίες αγωνιστικές θα υποδεχθεί τον Αμπελωνιακό και την Πύδνα Κίτρους αντίστοιχα. Αντίθετα η Πύδνα Κίτρους θα δώσει εκτός έδρας τα ντέρμπι με Αμπελωνιακό και Ατρόμητο Παλαμά και αν μη τι άλλο το έργο της ομάδας της Πιερίας κρίνεται πιο δύσκολο. Σε ό,τι αφορά στον Αμπελωνιακό ο αυριανός πρώτος τελικός με την Πύδνα Κίτρους στον Αμπελώνα θα αποτελέσει κριτήριο για τις εξελίξεις στον όμιλο αλλά και για το αν το ποδοσφαιρικό συγκρότημα του Τάκη Παραφέστα παραμείνει ζωντανό στη διεκδίκηση της ανόδου.

Η ουσία είναι ότι τόσο ο Αμπελωνιακός όσο και ο Ατρόμητος Παλαμά για να κλειδώσουν το στόχο θα πρέπει να πετύχουν το «3 στα 3» στη β’ φάση των αγώνων μπαράζ, ενώ η Πύδνα Κίτρους μαθηματικά αρκείται και με ισοπαλία στα δύο ντέρμπι (με Αμπελωνιακό και Παλαμά) ακόμα κι αν ηττηθεί από τον Αλμυρό, κάτι που φαντάζει απίθανο (φυσικά επειδή το παιχνίδι στον Παλαμά είναι την τελευταία αγωνιστική η Πύδνα δεν θα το ρισκάρει και θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει τον στόχο της νωρίτερα). Υπάρχει ωστόσο και το σενάριο της ισοβαθμίας στους 13 βαθμούς της Πύδνας Κίτρους με Αμπελωνιακό ή Παλαμά και στην περίπτωση αυτή θα μετρήσει η διαφορά τερμάτων –των ομάδων που θα ισοβαθμήσουν- στα μεταξύ τους παιχνίδια (αφού θα έχουν μία νίκη ο ένας επί του άλλου).

ΣΤΗ ΣΚΑΚΙΕΡΑ ΤΗΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ

Η ιδιαιτερότητα των αγώνων της επαναληπτικής φάσης είναι ότι πλέον οι ομάδες γνωρίζουν η μία την άλλη από τις αναμετρήσεις που προηγήθηκαν. Επομένως οι κινήσεις των προπονητών στην σκακιέρα της τακτικής θα είναι ανάλογες όχι μόνο ως προς ως προς τον στόχο αλλά και την αγωνιστική ταυτότητα του εκάστοτε αντιπάλου.

Σύμφωνα λοιπόν με τον τεχνικό του Αμπελωνιακού Τάκη Παραφέστα η Πύδνα Κίτρους διαθέτει ένα πολύ ικανό σύνολο που ξέρει τι ζητάει μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

«Έχουμε μπροστά μας μία πολύ καλή ομάδα. Το δυνατό της σημείο είναι το σύνολο. Διαθέτει δηλαδή αγωνιστική συνοχή, με στόχο στον παιχνίδι της και παράλληλα έχει παίκτες κλειδιά όπως οι Κόιτς, Αποστολίδης κ.ά. που δεν μπορείς να τους αγνοήσεις.

Πιστεύω όμως ότι από εμάς εξαρτάται η έκβαση του αγώνα. Είναι ένα παιχνίδι που πρέπει να το διαχειριστούμε σαν τελικό δηλαδή να μην είμαστε άναρχοι και απείθαρχοι. Πρέπει να παίξουμε έξυπνα όπως ακριβώς στον Αλμυρό και να διεκδικήσουμε με σθένος και αποφασιστικότητα τη νίκη. Να έχουμε μ’ άλλα λόγια ψυχή» είπε χαρακτηριστικά ο τεχνικός του Αμπελωνιακού.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Ανακοινώθηκαν από την ΚΕΔ/ΕΠΟ οι διαιτητές των αγώνων της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος των πρωταθλητριών ομάδων των ΕΠΣ για άνοδο στην Γ’ Εθνική στον 6ο όμιλο που θα διεξαχθούν αύριο στις 17.00. Αναλυτικά:

Αλμυρός-Ατρόμητος Παλαμά: Παπαδόπουλος, Πάτρας, Νικολαΐδης (Μακεδονίας), παρ. Κοφίτσας (Τρικάλων)

Αμπελωνιακός-Πύδνα Κίτρους: Αγγελάκης, Νατσιόπουλος, Παπαδόπουλος (Μακεδονίας), Πουγκακιότης (Φθιώτιδας)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Πύδνα Κίτρους           5-2      9

Αμπελωνιακός          3-2      4

Ατρόμητος Π.             2-1      4

Αλμυρός         1-6      0

ΛΑΡΙΣΙΝΗ ΤΙΡΠΛΕΤΑ

ΣΤΗΝ ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ

Εν τω μεταξύ στον αγώνα του 3ου ομίλου του πρωταθλήματος των πρωταθλητριών ομάδων των ΕΠΣ για άνοδο στην Γ’ Εθνική ανάμεσα στην Ακαδημία Διγ. Ακρίτα και τα Μουδανιά που θα διεξαχθεί αύριο στις 17.00 στο δημοτικό γήπεδο Κρύας Βρύσης ορίστηκε λαρισινή τριπλέτα με διαιτητή τον κ. Αγησίλαος Μπουμαρσόπουλος και βοηθούς τους κ. Θοδωρή Καραμπούλα και Γιώργο Αναστασίου, ενώ παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο κ. Χρυσάφης Γκυρίνης της ΕΠΣ Σερρών.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass