ΑΡΧΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟΥ ΑΛΚΑΖΑΡ (17.00) ΤΟ ΣΟΥΠΕΡ ΚΑΠ ΤΗΣ ΕΣΚΑΘ

Ποδαρικό στο 2016 με γιορτή-θεσμό

*Με τη συμμετοχή των ΑΕΛ, ΓΣΛ (Β’ Εθνική) και Ερμή Αγιάς, ΑΣ Καρδίτσας (Γ’ Εθνική) *Θα βραβευτούν ο Κώστας Αγοραστός και η οικογένεια του αείμνηστου Νίκου Νικόδημου *Σήμερα στον Βόλο (18.00) ο τελικός του «Final-4» του κυπέλλου

Δημοσίευση: 03 Ιαν 2016 8:52

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Ποδαρικό στο 2016 με τη διοργάνωση-γιορτή για το θεσσαλικό μπάσκετ, το Σούπερ Καπ της ΕΣΚΑΘ. Πρόκειται για μία διοργάνωση που θα διεξαχθεί για πρώτη φορά φέτος και στόχος της διοίκησης της ΕΣΚΑΘ είναι να καθιερωθεί ως θεσμός στα μπασκετικά δρώμενα της Θεσσαλίας. Στο φετινό ιστορικό 1ο Σούπερ Καπ θα αγωνιστούν οι τέσσερις ομάδες των Εθνικών κατηγοριών του μπάσκετ που προκρίθηκαν ήτοι ΑΕΛ, ΓΣΛ (Β’ Εθνική) και Ερμής Αγιάς, ΑΣ Καρδίτσας (Γ’ Εθνική). Οι ημιτελικοί θα διεξαχθούν σήμερα Κυριακή 3 Ιανουαρίου στο κλειστό γυμναστήριο του Αλκαζάρ και συγκεκριμένα στις 17.00 ο ΓΣΛ θα αναμετρηθεί με τον Ερμή Αγιάς, ενώ στις 19.00 η ΑΕΛ θα αντιμετωπίσει τον Α.Σ. Καρδίτσας. Δυο αναμετρήσεις με… διαφορά μιας κατηγορίας, οι οποίες ωστόσο αναμένονται συναρπαστικές αφού Ερμής Αγιάς και Γ.Σ. Καρδίτσας πρωταγωνιστούν στη Γ’ Εθνική κατηγορία. Ο τελικός στον οποίο θα μετέχουν οι νικήτριες ομάδες των μεθαυριανών αναμετρήσεων θα διεξαχθεί την Τρίτη 5 Ιανουαρίου.

Η φετινή διοργάνωση πέραν του αθλητικού σκέλους θα έχει και κοινωνικό χαρακτήρα καθώς τα έσοδα που συγκεντρωθούν θα δοθούν για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Λαρισαίων και για αγορά τροφίμων για τους απόρους της πόλης.

Από την ΕΣΚΑΘ ανακοινώθηκε ότι προσκλήσεις δεν θα σταλούν και όλοι οι φορείς είναι καλεσμένοι. Το εισιτήριο κοστίζει 3 ευρώ.

Παράλληλα η διοργανώτρια ΕΣΚΑΘ θα προχωρήσει σε δύο βραβεύσεις οι οποίες θα πραγματοποιηθούν ανάμεσα στα δύο παιχνίδια. Συγκεκριμένα θα τιμηθούν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός για την πολύτιμη προσφορά του στον αθλητισμό και το μπάσκετ ειδικότερα και την καθοριστική συμβολή του στη λύση των προβλημάτων του Θεσσαλικού μπάσκετ και η οικογένεια του αείμνηστου Νίκου Νικόδημου του κορυφαίου ίσως Λαρισαίου αθλητή όλων των εποχών.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

ΤΗΣ ΕΣΚΑΘ κ. Δ. ΝΤΟΥΓΚΟΥ

Με αφορμή τη διεξαγωγή του 1ου Σούπερ Καπ, ο πρόεδρος της ΕΣΚΑΘ κ. Δημήτρης Ντούγκος έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Καλούμε όλη την αθλητική Λάρισα να τιμήσει και να αγκαλιάσει με την παρουσία της το φάιναλ φορ του Σούπερ Καπ της ΕΣΚΑΘ και να συμβάλει στην καθιέρωση του θεσμού.

Υπάρχουν κίνητρα και προϋποθέσεις να προσέλθουν και να χαρούν οι φίλαθλοι αφού:

-Συμμετέχουν οι δύο από τις τρεις καλύτερες ομάδες του βορείου ομίλου Β΄ Εθνικής που κατέχουν την 2η και 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα, ΑΕΛ και ΓΣΛ, και οι δύο καλύτερες ομάδες του κεντρικού ομίλου της Γ’ Εθνικής που κατέχουν την 1η και την 2η θέση της βαθμολογίας, ΑΣ Καρδίτσας και Ερμής Αγιάς.

Αυτές οι συμμετοχές από μόνες τους υπόσχονται υψηλό αγωνιστικό θέαμα. Είναι μία γιορτή του μπάσκετ που προσφέρεται για οικογενειακές παρουσίες στις κερκίδες.

-Οφείλουμε να συμμετέχουμε όλοι για να πετύχει και ο κοινωνικός σκοπός του τουρνουά αφού τα έσοδα του μικρού εισιτηρίου (3€) θα διατεθούν, για την ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου Λαρισαίων. Είναι μία μικρή πράξη αλληλεγγύης με μεγάλη αξία για ένα τμήμα Λαρισαίων πολιτών που έχουν ανάγκη.

Εδώ θα πρέπει να πούμε ότι οφείλουμε να πληρώσουμε εισιτήριο όλοι όσοι θα προσέλθουμε στο γήπεδο: Διοργανωτές, επίσημοι και μη, παράγοντες, διαιτητές, κριτές, αθλητές άνω των 17 ετών.

-Θα τιμηθεί ο περιφερειάρχης κ. Κ. Αγοραστός για την συνεχή και καθοριστική συμβολή του στην επίλυση προβλημάτων του θεσσαλικού μπάκσετ.

-Θα τιμηθεί η μνήμη του καλύτερου αθλητή που ανέδειξε ποτέ η Λάρισα, του Νίκου Νικοδήμου, γόνου μιας οικογένειας με μεγάλη κοινωνική προσφορά στην πόλη μας».

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

ΤΗΣ ΕΑΛ ΣΠΥΡΟΥ ΜΠΑΡΜΠΟΥΤΗ

Παράλληλα ο πρόεδρος της ΕΑΛ, Σπύρος Μπαρμπούτης με αφορμή τη βράβευση του περιφερειάρχη, Κώστα Αγοραστού έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Τον Σεπτέμβριο του 2012, έπειτα από ενέργειες του περιφερειάρχη Κ. Αγοραστού και του δημάρχου Κ. Τζανακούλη, έγιναν εργασίες επισκευής του κλειστού γυμναστηρίου, αν και αυτό ανήκει στο ΕΑΚ, δηλαδή στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Λύθηκε έτσι – κυρίως –οριστικά το θέμα της στεγανοποίησης του κλειστού: Να εξασφαλιστεί η μόνωση από τη θερμότητα και την υγρασία.

Θα θυμούνται οι φίλαθλοι το μεγάλο πρόβλημα, με τη διαρροή από τη στέγη των νερών της βροχής και τις αγωνιώδεις προσπάθειες των υπευθύνων του κλειστού – με πανιά και κουβάδες! – ώστε να πραγματοποιηθούν οι αντίστοιχοι αγώνες και προπονήσεις των συλλόγων.

Εδώ να θυμίσουμε ότι, το κλειστό γυμναστήριο του Αλκαζάρ εγκαινιάστηκε στις 16 Οκτωβρίου 1969, με τον αγώνα βόλεϊ ανδρών ΕΑΛ – Ολυμπιάδα Πατρών, τον οποίο μάλιστα κέρδισε η λαρισινή ομάδα με 3-1 σετ, ανεβαίνοντας έτσι στην Α΄ Εθνική Κατηγορία».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass