Ο Σπύρος Μπαρμπούτης θυμάται για τον Νίκο Νικόδημο

Δημοσίευση: 01 Ιαν 2016 7:49

Με αφορμή την βράβευση της οικογένειας του Νίκου Νικόδημου, στο φετινό Σούπερ Καπ της ΕΣΚΑΘ, ο πρόεδρος της ΕΑΛ, Σπύρος Μπαρμπούτης γράφει για τον αείμνηστο Λαρισαίο υπεραθλητή:

«Στο Final Four του Σουπερ Καπ μπάσκετ που πραγματοποιείται στην πόλη μας, η ΕΣΚΑΘ αποφάσισε να τιμηθεί η οικογένεια του αείμνηστου Νίκου Νικόδημου, ενός από τους κορυφαίους Λαρισαίους αθλητές.

Ο Ν. Νικόδημος πράγματι υπήρξε ένας «υπερ-αθλητής» αφού έγραψε την αθλητική του ιστορία σαν αθλητής του μπάσκετ, του ποδοσφαίρου και σχεδόν όλων των αθλημάτων στίβου!

Για τον τιμώμενο αθλητή μια κατάθεση από το παρελθόν (Μάιος 1970) για αγώνα μπάσκετ πρωταθλήματος μεταξύ της ΕΑΛ και του ΓΣΛ. Ήταν ο δεύτερος αγώνας πρωταθλήματος (στον πρώτο η ΕΑΛ επεβλήθη του ΓΣΛ με 77 – 71) και έγινε μπροστά σε 2500 θεατές! Έγραψε τότε για τον αγώνα ο τύπος :

«Η ΕΑΛ πρωταθλήτρια Θεσσαλίας. Επεβλήθη του ΓΣΛ με 76 – 74. Δραματικές στιγμές αγωνίας έζησαν οι 2500 περίπου φίλαθλοι της πόλεώς μας, στο συγκλονιστικό ντέρμπυ μεταξύ ΕΑΛ και ΓΣΛ για το πρωτάθλημα Θεσσαλίας.

Η δημοφιλής ΕΑΛ κατέκτησε την πολυπόθητη νίκη και μαζί με αυτήν, τον τίτλο της πρωταθλήτριας Θεσσαλίας που της δίδει το δικαίωμα να συμμετάσχει στους αγώνες του Πανεπαρχιακού Πρωταθλήματος.

Το πείσμα, ο ενθουσιασμός, η νευρικότης, το σκληρό παίξιμο εκ μέρους ορισμένων παιχτών της ηττηθείσης, η αγωνία και η αστοχία, συνέθεσαν το πραγματικό ντέρμπυ που όμοιό του σπάνια βλέπουν οι φίλαθλοί μας.

Η ΕΑΛ άξιζε, ομολογουμένως, της νίκης και επισφράγισε την έξοχη εμφάνισή της ενώ το 76-74 θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο.

Μέσα σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα και μεγάλη νευρικότητα άρχισε ο αγώνας και στο 10’ το σκορ ήταν 16 – 15 υπέρ της ΕΑΛ, ενώ με τη λήξη του ημιχρόνου 34 – 32 υπέρ του ΓΣΛ.

Η επανάληψη ήταν συγκλονιστική ενώ οι φίλαθλοι είχαν την ευκαιρία, πολλές φορές, να απολαύσουν ωραίο θέαμα. Στο 30’ το σκορ ήταν 64 – 64, ενώ στο 39’ ήταν 74 – 69 υπέρ της ΕΑΛ. Στο τελευταίο λεπτό η ΕΑΛ πέτυχε ακόμη δύο πόντους και ο ΓΣΛ πέντε, για να ακουστεί το σφύριγμα της λήξεως του αγώνος με την ΕΑΛ νικήτρια και πρωταθλήτρια.

Η ΕΑΛ απέδειξε για μια ακόμη φορά, ότι είναι μεγάλη ομάδα και αν οι νεαροί παίκτες της αποδώσουν και στο Πανεπαρχιακό Πρωτάθλημα όπως σ’ αυτό της Θεσσαλίας, τότε μια θέση στην Α’ Εθνική Κατηγορία της ανήκει!

Όλοι οι χρησιμοποιηθέντες από την ΕΑΛ ήταν έξοχοι με υπέρτερους τους Τσουγένη (καλύτερος παίκτης και όχι μόνο του αγώνα αλλά και του πρωταθλήματος), Γρηγορίου, Αγαπίου και Καρυώτη.

Από τον ΓΣΛ διεκρίθησαν οι Μπουντοβίνος, Κροντήρης, Θωμαϊδης, Σπηλιώτης.

ΕΑΛ (κόουτς Χ. Καραπαλίσης) : Τσουγένης, Ναούμ, Μηλιώνης Ορ. , Μηλιώνης Δ. , Καρυώτης, Αγαπίου, Πατσιούρας, Κωστόπουλος, Ζιώγας, Γρηγορίου.

ΓΣΛ (κόουτς Γ. Τσομπανάκης): ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ, Ζαχαρακόπουλος, Μπουντοβίνος, Κροντήρης, Σπηλιώτης, Ανδρεόπουλος, Αρσενόπουλος, Κόκκας, Σιλιτζής, Θωμαΐδης».

Λεζάντες:

1968. Ανοικτό Γυμναστήριο Λάρισας: ΓΣΛ - ΕΑΛ

Ο αθλητής του ΓΣΛ, Ν. Νικόδημος χαιρετά τους αθλητές της ΕΑΛ , Κ. Ψύλλα, Δ. Τσουγένη και Ιωάν. Ρεμπάκη.

Ανοικτό Γυμναστήριο Λάρισας: ΕΑΛ – ΓΣΛ

Θ. Παπουτσής (διαιτητής), Δ. Τσουγένης, Δ. Ζαχαρακόπουλος, Ι. Ρεμπάκης, Γ. Ψύλλας, Θ. Χαρισούλης, Γ. Βελεγράκης, Κ. Ψύλλας, Σ. Γρηγορίου, Τ. Ζώκας (διαιτητής).

Καθήμενοι : Μ. Παπαϊωάννου, Ν. Νικόδημος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass