ΑΡΧΙΖΕΙ ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟ ΣΟΥΠΕΡ ΚΑΠ ΤΗΣ ΕΣΚΑΘ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟΥ ΑΛΚΑΖΑΡ (17.00)

Η γιορτή του θεσσαλικού μπάσκετ

*Με τη συμμετοχή των ομάδων που αγωνίζονται στις Εθνικές κατηγορίες ΑΕΛ, ΓΣΛ, Ερμής Αγιάς και ΓΣ Καρδίτσας *Θα βραβευτούν ο Κώστας Αγοραστός και η οικογένεια του αείμνηστου Νίκου Νικόδημου *Ενώ το διήμερο 2-3 Ιανουαρίου θα διεξαχθεί στον Βόλο το «Final-4» του κυπέλλου

Δημοσίευση: 01 Ιαν 2016 7:45

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Η μπασκετική Θεσσαλία υποδέχεται το νέο χρόνο με ένα μεγάλο γεγονός. Ο λόγος για το Σούπερ Καπ της ΕΣΚΑΘ, μία διοργάνωση που λαμβάνει χώρα για πρώτη φορά φέτος, με στόχο να εξελιχθεί σε θεσμό για τα μπασκετικά δρώμενα της Θεσσαλίας.

Στο φετινό 1ο Σούπερ Καπ της ΕΣΚΑΘ θα αγωνιστούν οι τέσσερις ομάδες των Εθνικών κατηγοριών του μπάσκετ που προκρίθηκαν ήτοι ΑΕΛ, ΓΣΛ, Ερμής Αγιάς και ΓΣ Καρδίτσας.

Οι ημιτελικοί θα διεξαχθούν μεθαύριο Κυριακή 3 Ιανουαρίου στο κλειστό γυμναστήριο του Αλκαζάρ και συγκεκριμένα στις 17.00 ο ΓΣΛ θα αναμετρηθεί με τον Ερμή Αγιάς, ενώ στις 19.00 η ΑΕΛ θα αντιμετωπίσει τον Γ.Σ. Καρδίτσας. Δυο αναμετρήσεις με διαφοράς μιας κατηγορίας οι οποίες ωστόσο αναμένονται συναρπαστικές αναμετρήσεις αφού Ερμής Αγιάς και Γ.Σ. Καρδίτσας πρωταγωνιστούν στη Γ’ Εθνική κατηγορία. Ο τελικός στον οποίο θα μετέχουν οι νικήτριες ομάδες των μεθαυριανών αναμετρήσεων θα διεξαχθεί -εκτός απροόπτου- την Τρίτη 5 Ιανουαρίου.

Η φετινή διοργάνωση πέραν του αθλητικού σκέλους θα έχει και κοινωνικό χαρακτήρα καθώς τα έσοδα που συγκεντρωθούν θα δοθούν για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Λαρισαίων και για αγορά τροφίμων για τους απόρους της πόλης.

Από την ΕΣΚΑΘ ανακοινώθηκε ότι προσκλήσεις δεν θα σταλούν και όλοι οι φορείς είναι καλεσμένοι. Το εισιτήριο κοστίζει 3 ευρώ.

Με αφορμή τη διοργάνωση του 1ου Σούπερ Καπ, η ΕΣΚΑΘ θα προχωρήσει σε δύο βραβεύσεις οι οποίες θα πραγματοποιηθούν ανάμεσα στα δύο παιχνίδια. Συγκεκριμένα θα τιμηθούν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός για την πολύτιμη προσφορά του στον αθλητισμό και το μπάσκετ ειδικότερα και την καθοριστική συμβολή του στη λύση των προβλημάτων του θεσσαλικού μπάσκετ και η οικογένεια του αείμνηστου Νίκου Νικόδημου του κορυφαίου ίσως Λαρισαίου αθλητή όλων των εποχών.

ΤΟ ΦΑΪΝΑΛ ΦΟΡ ΚΥΠΕΛΛΟΥ

Για πρώτη φορά στον Βόλο το διήμερο 2-3 Ιανουαρίου διοργανώνεται από την ΕΣΚΑΘ το φάιναλ φορ του κυπέλλου ανδρών στο οποίο μετέχουν οι ομάδες των πρωταθλημάτων της ΕΣΚΑΘ, ήτοι Γ.Σ. Βόλου, Νίκη Βόλου, Γ.Σ. Σοφάδων και Γ.Σ. Φαρσάλων.

Το φετινό φάιναλ φορ είναι αφιερωμένο στη μνήμη του παράγοντα της Ανάληψης Βόλου Γιάννη Τσινίδη, ενώ παράλληλα θα τιμηθούν ο κ. Παναγιώτης Ντάγκρας (γνωστός προπονητής με μεγάλη προσφορά στο Θεσσαλικό μπάσκετ) και η οικογένεια της Φώφης Χριστοφορίδου που έφυγε πρόωρα από τη ζωή (κριτής μπάσκετ).

Τη διοργάνωση θα τιμήσουν με την παρουσία τους ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης κ. Γ. Βασιλακόπουλος και ο γενικός γραμματέας κ. Π. Τσαγκρώνης.

Θα πρέπει να τονισθεί ότι και αυτή η εκδήλωση θα έχει και κοινωνικό χαρακτήρα καθώς θα έσοδα από τα εισιτήρια, η τιμή των οποίων ανέρχεται στα 3 ευρώ, θα διατεθούν για την ενίσχυση της «Φλόγας».

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

ΣΑΒΒΑΤΟ 2-1-2016

17.00Γ.Σ. Σοφάδες-Γ.Σ. Φάρσαλα,

19.00Γ.Σ. Βόλου-Νίκη Βόλου

ΚΥΡΙΑΚΗ 3-1-2016

18.00Τελικός αγώνας

*Όλοι οι αγώνες θα διεξαχθούν στο Ε.Α.Κ. Βόλου.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass