Η ΑΕΛ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΣΤΗ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ

Πά(ρ)το... βάλτο και +6

* Παρά το εφιαλτικό ημίωρο κέρδισε μέσα στην Καλλιθέα

Δημοσίευση: 23 Νοε 2015 10:19

Επιμέλεια: Σωτ. Κέλλας

Προχθές στην Ισπανία έγινε το el clasico(Ρεάλ-Μπαρτσελόνα) , στην Ελλάδα δεν...έγινε το el cafrico(Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός) αλλά στην Καλλιθέα χθες είχαμε το Ελ... Πάτο στο «Ελ Πάσο» της Καλλιθέας καθώς ο 30χρονος Οσμάν Πάτο από τη Γουινέα με ένα δικό του γκολ, ύστερα από σέντρα του Βασίλη Κουτσιανικούλη(πα-ρ-το, βάλτο) στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους έδωσε στην ΑΕΛ τη νίκη με 1-0 επί της Καλλιθέας και η διαφορά από τα Τρίκαλα έφθασε στους έξι βαθμούς εννέα αγωνιστικές μετά το ξεκίνημα της Β' Εθνικής κατηγορίας.

Η ΑΕΛ για ένα ακόμα παιχνίδι μπορεί να μην έπαιξε ποδόσφαιρο αξιώσεων αλλά πήρε την έβδομη φετινή της νίκη και στο τέλος δεν θα μετρήσει εντυπώσεις αλλά βαθμούς. Και αυτοί θα κρίνουν την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα.

Η λαρισινή ομάδα όχι απλά δεν έπαιξε καλά αλλά είχε και ένα εφιαλτικό ημίωρο όπου οι γηπεδούχοι είχαν να αντιμετωπίσουν τον τερματοφύλακα Ξενοδόχοφ και τα δοκάρια(τα σημάδεψαν δύο φορές). Αφού σώθηκε από αυτό το... «τσουνάμι» των επιθέσεων κατάφερε στη μια και μοναδική ουσιαστικά φάση που δημιούργησε στην επίθεση σε όλο τον αγώνα να πάρει τη νίκη και μετά από αυτή να βλέπει όχι απλά άνοδο αλλά και σχεδιασμό για τη Σούπερ Λίγκα από τα Χριστούγενννα.

Η ΑΕΛ είναι πρώτη , έχει την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος και την καλύτερη άμυνα. Πρώτη η ομάδα σε όλα.

Παρά το γεγονός ότι χθες παρατάχθηκε με τρεις αλλαγές σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι κατάφερε να πάρει τη νίκη και να γυρίσει στη Λάρισα με ακόμα μεγαλύτερο ενθουσιασμό. Οι τριακόσιοι οπαδοί στην κερκίδα το χάρηκαν αλλά σίγουρα κάποιοι προβληματίστηκαν αν η ομάδα θα συνεχίσει να έχει αυτή τη ρέντα μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος και κυρίως στην ανώτερη κατηγορία.

Στην Καλλιθέα μέτρησε η ΑΕΛ και τρεις απώλειες, τον Πάτο που συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες και τους τραυματίες Μονιάκη και Καπό που ήρθαν να προστεθούν στους Βέρτζο, Μπόγιοβιτς και Χοτζάλι.

Από δώ και πέρα το πρόγραμμα γίνεται ασφαλώς καλύτερο αν και ακολουθεί ένα δύσκολο παιχνίδι στην Πάτρα κόντρα στην πρώην ομάδα του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΑΕΛ Αλέξη Κούγια. Και μην ξεχνάμε το ρεκόρ του τεχνικού Ράτκο Ντόστανιτς ...22 παιχνίδια αήττητος, από την αρχή της προετοιμασίας καμία ομάδα δεν κέρδισε τους «βυσσινί».

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο Σέρβος τεχνικός της ΑΕΛ Ράτκο Ντόστανιτς παρέταξε την ομάδα με τακτική 4-2-3-1 με δύο αναμενόμενες αλλαγές στην ενδεκάδα τον Ουρτάδο αντί του Μπουντόπουλου και τον Γιοβάνοβιτς αντί του Βέρτζου. Υπήρχε όμως και μια συμμετοχή έκπληξη αυτή του Κουτσιανικούλη αντί του Ροβίθη που είχε ενοχλήσεις στο πόδι του.

Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Ξενοδόχοφ, στην άμυνα οι: Νικολακάκης(δεξιά), Κομεσίδης, Γιοβάνοβιτς (σέντερ μπακ), Μονιάκης (αριστερά) στη μεσαία γραμμή αμυντικά χαφ ο Αναστασόπουλος με το Ναγιάρ και πιο μπροστά οι: Πάτο (δεξιά), Ουρτάδο (κεντρο) και Κουτσιανικούλης (αριστερά) ενώ στην επίθεση ήταν ο Μαρουκάκης. Την ίδια τακτική επέλεξε και ο Παντέλης.

Το ξεκίνημα ήταν εφιαλτικό για την ΑΕΛ αφού οι γηπεδούχοι από τα πρώτα λεπτά «σφυροκοπούσαν» την εστία του Ξενοδόχοφ που έκανε εκπληκτικές αποκρούσεις.

Οι παίκτες της Καλλιθέας με διαδοχικές επιθέσεις (στο πρώτο δεκάλεπτο είχαν κερδίσει πέντε κόρνερ) και με ηγέτες τους Μασένα, Μπέλλη έκαναν ό,τι ήθελαν αλλά εκτός από τον Ξενοδόχοφ η ΑΕΛ είχε σύμμαχο και τα δοκάρια αφού οι δύο προαναφερόμενοι παίκτες σημάδεψαν τα δύο κάθετα του τερματοφύλακα της λαρισινής ομάδας.

Μέχρι το 30’ η ΑΕΛ δεν είχε περάσει κυριολεκτικά τη σέντρα και η Καλλιθέα μπορούσε να είχε πετύχει δύο ή τρία γκολ.

Από κει και πέρα ο ρυθμός έπεφτε και η ΑΕΛ άρχισε να «παγώνει» το παιχνίδι και στην πρώτη ουσιαστικά φάση στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο επιμένων, σε μια μπαλιά χαμένη, Κουτσιανικούλης με ωραία σέντρα βρήκε τον Πάτο και έκανε το 0-1.

Εκεί κάπου τελείωσε και το παιχνίδι. Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΛ άρχισε τη διαχείριση του «τριπόντου» που θα τη φέρνει πιο κοντά στη Σούπερ Λίγκα. Ο Μπέλλης έκανε πάλι μερικά σουτ ενώ η ΑΕΛ με εξαίρεση ένα σουτ του Μαρουκάκη δεν μπορούσε ούτε να «πατήσει» περιοχή.

Παίζοντας αμυντικά κατάφερε να κρατάει τους παίκτες της Καλλιθέας μακριά από την εστία Ξενοδόχοφ και έχασαν σε όλο σχεδόν το δεύτερο μέρος μια ευκαιρία στο τελευταίο λεπτό με τον Λεβέντη που όμως δεν αποδείχθηκε λεβέντης για την ομάδα του «Ελ Πάσο».

ΦΑΣΕΙΣ... ΓΚΟΛ

5’: Σουτ του Μασένα από δεξιά μέσα από τη μεγάλη περιοχή μπλοκάρει ο Ξενοδόχοφ.

6’: Ο Τεγούσης κάνει σέντρα από δεξιά η μπάλα φθάνει στον αμαρκάριστο Μπέλλη που από το σημείο του πέναλτι σουτάρει αλλά αποκρούει ο Ξενοδόχοφ σε κόρνερ.

9’: Σουτ του Μπέλλη έξω από την μεγάλη περιοχή, αλλά ο Ξενοδόχοφ αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

15’: Ο Μπέλλης σουτάρει από το ύψος της μεγάλης περιοχής μπλοκάρει ο Ξενοδόχοφ.

18’: Σουτ του Μασένα από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα βρίσκει το δεξί κάθετο δοκάρι του Ξενοδόχοφ και στην επιστροφή της ο Μπέλλης σουτάρει εκ νέου για να σημαδέψει το αριστερό κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα της ΑΕΛ.

30’: Εκτέλεση φάουλ από τον Μπέλλη στην αγκαλιά του τερματοφύλακα της λαρισινής ομάδας.

31’: Αδυναμία των αμυντικών της ΑΕΛ να απομακρύνουν την μπάλα και ο Αρναρέλλης από αριστερά μέσα από τη μεγάλη περιοχή σουτάρει αλλά αποκρούει ο Ξενοδόχοφ σε κόρνερ.

37’: Σουτ του Νικολακάκη από το ύψος της μεγάλης περιοχής η μπάλα καταλήγει άουτ.

45’+1’: Ο Κουτσιανικούλης με επιμονή κερδίζει μια χαμένη μπαλιά για την ΑΕΛ και από αριστερά κάνει σέντρα στο δεύτερο δοκάρι όπου ο Πάτο αμαρκάριστος με ωραία κεφαλιά κάνει το 0-1.

49’: Σουτ του Μαρουκάκη μέσα από τη μεγάλη περιοχή αλλά τελευταία στιγμή προλαβαίνει αμυνόμενος και αποκρούει σε κόρνερ.

55’: Ο Μπέλλης σουτάρει έξω από τη μεγάλη περιοχή αλλά μπλοκάρει ο Ξενοδόχοφ.

87’: Σουτ του Μπέλλη έξω από την μεγάλη περιοχή αποκρούει σε κόρνερ ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ.

90’+4’: Ο Λεβέντης αμαρκάριστος μέσα από τη μεγάλη περιοχή σουτάρει αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ

Κορυφαίος παίκτης για την ΑΕΛ ήταν ο Ξενοδόχοφ που στο πρώτο ημίωρο κράτησε μόνος του την ομάδα της Καλλιθέας που έκανε διαδοχικά «κύματα» επιθέσεων. Ακολούθησε ο Πάτο που πέτυχε το νικητήριο γκολ ενώ ειδικά στο δεύτερο μέρος έκανε πολλά χιλιόμετρα.

Ο Νικολακάκης είχε λίγα προβλήματα στο ξεκίνημα της αναμέτρησης αλλά μετά πήγε πολύ καλά ενώ ο Μονιάκης ήταν άτυχος και τραυματίστηκε. Ο Γιοβάνοβιτς φάνηκε περισσότερο από τον Κομεσίδη.

Καλός για ένα ακόμα παιχνίδι ο Αναστασόπουλος αλλά μετά το 30’ όπως και ο Ναγιάρ που στο ξεκίνημα του αγώνα είχε πολλά νεύρα.

Ο Κουτσιανικούλης φάνηκε στη φάση του γκολ που είχε αρκετά δικά του στοιχεία ενώ ο Μαρουκάκης μαχητής κράτησε τα σέντερ μπακ πίσω.

Ο Ουρτάδο αγωνίσθηκε μετά από πολύ καιρό και η ποιότητά του φάνηκε σε αρκετά σημεία του παιχνιδιού.

Καπός και Κρητικός αγωνίστηκαν λίγο και δεν κρίνονται ενώ ο Κοντοχρήστος φάνηκε αμυντικά.

Από την ομάδα της Καλλιθέας ξεχώρισαν στο πρώτο μέρος ο Μασένα και ο Μπέλλης. Πολύ καλός και ο Παγώνης.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Στο πρώτο μέρος ο διαιτητής Μουρτσάκης (Ηρακλείου) είχε κάποια σφυρίγματα έδρας αλλά στη συνέχεια πέρασε απαρατήρητος καθώς δεν έγινε η μεγάλη φάση. Κίτρινές κάρτες είδαν οι: Τεγούσης, Μπέλλης, Παγώνης, Μασένα, Αναστασόπουλος, Ναγιάρ, Κουτσιανικούλης, Ουρτάδο, Πάτο.

Σωστοί στις υποδείξεις τους οι δύο βοηθοί Στ. Σίπκας (Σάμου), Κων/νος Τρουλινός (Ηρακλείου)

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΚΑΛΛΙΘΕΑ: Κατσούλης, Λεβέντης, Παγώνης, Μουχτάρης, Πίκολο, Ρουσάκης, Τεγούσης (65’ Μπούζας), Μπέλλης, Φράγκος (84’ Σμυρλής), Αρναρέλλης (59’ Λουκάνοβιτς), Μασένα.

ΑΕΛ: Ξενοδόχοφ, Νικολακάκης, Μονιάκης ( λ.τ. 64’ Κοντοχρήστος), Γιοβάνοβιτς, Κομεσίδης, Αναστασόπουλος, Ναγιάρ, Ουρτάδο, Κουτσιανικούλης, Πάτο, Μαρουκάκης (80’ Καπός, λ.τ. 88’ Κρητικός).

ΡΑΤΚΟ ΝΤΟΣΤΑΝΙΤΣ

Είχαμε τύχη…

* Παντέλης: «Άδικο το ποδόσφαιρο»

Προπονητές και ποδοσφαιριστές συμφώνησαν ότι η ΑΕΛ είχε την τύχη με το μέρος της κι έφυγε με νίκη από την Καλλιθέα, όπως συμφώνησαν ότι παρόλα αυτά δικαίως βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις τους:

Ράτκο Ντόστανιτς (προπονητής ΑΕΛ): «Ήταν ένα δύσκολο ματς . Το γνωρίζαμε και προετοιμαστήκαμε γι’ αυτό. Η Καλλιθέα είναι μια πολύ καλή ομάδα στο επιθετικό τρανζίσιον και ως τώρα ήταν η καλύτερη ομάδα που έχουμε αντιμετωπίσει στο πρώτο ημίχρονο των αγώνων. Είχαμε ένα πολύ κακό πρώτο 20λεπτο στο ξεκίνημα του αγώνα, τη στιγμή που η Καλλιθέα είχε καθαρές ευκαιρίες και δοκάρια. Μετά το γκολ, στο δεύτερο ημίχρονο ισορροπήσαμε και ήμασταν καλοί τακτικά. Είμαι σίγουρος ότι είχαμε και τύχη και γι’ αυτό κερδίσαμε. Εύχομαι τα καλύτερα στην αντίπαλη ομάδα στη συνέχεια του πρωταθλήματος».

Στη συνέχεια δέχτηκε ερωτήσεις από τους εκπροσώπους των ΜΜΕ και τα κυριότερα σημεία των απαντήσεων του προπονητή της ΑΕΛ είναι τα εξής:

* Είχαμε υπέρ μας το σκορ στο δεύτερο ημίχρονο και επιλέξαμε να το διαχειριστούμε το ματς με αυτόν τον τρόπο.

* -Ξέρω πολύ καλά τι θέλει η ομάδα και στόχος είναι ένας. Η Σούπερ Λιγκ. Τίποτε άλλο.

* Υπάρχουν τραυματισμοί, αλλά η ομάδα μας προσπαθεί πάντα να δίνει το μάξιμουμ. Οι παίκτες μπορεί κάποιες στιγμές να υπερβάλλουν στην προσπάθειά τους γι’ αυτό και βγαίνουν τραυματισμοί. Γνωρίζω τα προβλήματα, αλλά η ομάδα δουλεύει σε φουλ ρυθμούς.

* Έχουμε καλή ομάδα, καλούς παίκτες και αρκετό χρόνο μέχρι τον Ιανουάριο. Δεν θέλω ακόμα να μιλήσω για μεταγραφές. Αν μπορούμε να πάρουμε έναν πολύ καλό παίκτη τότε ναι, ποιος δεν το θέλει. Αλλά και πάλι υπάρχει μεγάλη εμπιστοσύνη στο υλικό».

Νίκος Παντέλης (προπονητής Καλλιθέας): «Θεωρώ ότι αποδείχτηκε πόσο άδικο είναι το ποδόσφαιρο. Απέναντι στην πρωτοπόρο που δίκαια βρίσκεται στην κορυφή, δεν το συζητώ, δικαιούμασταν κάτι παραπάνω. Το ματς κρίθηκε στο πρώτο ημίχρονο όπου είχαμε τέσσερις κλασικές ευκαιρίες, αλλά δεν καταφέραμε να σκοράρουμε. Αντίθετα, δεχτήκαμε το γκολ σε μια άσχημη στιγμή στο τέλος του ημιχρόνου. Θεωρώ ότι το ματς χάθηκε στο πρώτο ημίχρονο, όταν δεν είχαμε καθαρό μυαλό. Είχαμε κατοχή, κυκλοφορία, φάσεις, αλλά το ποδόσφαιρο θέλει μυαλό, καθαρό μυαλό κι εμείς δεν το είχαμε.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΛ είχε καλύτερη ανασταλτική λειτουργία και κράτησε το σκορ. Δεν είναι ικανοποιημένος γιατί ακόμη και στο 90’ είχαμε ευκαιρία έστω για το βαθμό. Κρατάω την καλή εμφάνιση, αλλά πρέπει να γίνουμε πιο κυνικοί. Η ΑΕΛ είναι μια ομάδα που δίκαια βρίσκεται στην πρώτη θέση. Διαχειρίστηκε με την εμπειρία και τη φανέλα της το ματς. Είναι άδικο αποτέλεσμα για εμάς, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Εύχομαι ό,τι καλύτερο στην ΑΕΛ. Είναι ομάδα Α’ Εθνικής και η Α’ Εθνική θέλει τέτοιες ομάδες.

Άλλο να μπαίνεις στο ημίχρονο με 0-0 και να ψάχνεις 1 γκολ, άλλο να χάνεις και να κυνηγάς να σκοράρεις δύο. Ήταν καταλυτικό όχι τόσο το γκολ, όσο οι ευκαιρίες που χάσαμε. Μετά το 60’ ρισκάραμε με ένα αμυντικό χαφ. Θα μπορούσε η ΑΕΛ να το εκμεταλλευτεί και να μας δημιουργήσει πρόβλημα στην κόντρα».

Δημήτρης Κομεσίδης (παίκτης ΑΕΛ): «Η Καλλιθέα συγκαταλέγεται στις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος. Για ακόμη μία φορά δεν ήμασταν καλοί στο πρώτο ημίχρονο. Είχαμε, όμως, την τύχη με το μέρος μας. Το γκολ στο τέλος του ημιχρόνου βοήθησε πολύ. Στο δεύτερο δεν ήμασταν τόσο επιθετικοί, γιατί θέλαμε να κρατήσουμε το σκορ και να ελέγξουμε το παιχνίδι. Σημασία έχουν οι τρεις βαθμοί. Στόχος είναι η άνοδος».

Κώστας Παγώνης (παίκτης Καλλιθέας): «Θα συμφωνήσω με τον προπονητή μου. Είδαμε τι παιχνίδια μπορεί να παίξει η μπάλα. Σε ένα πολύ καλό πρώτο 45λεπτο για μας μπήκαμε στα αποδυτήρια πίσω στο σκορ, με γκολ που ξεκίνησε από μια φάση στην οποία είχαμε εμείς τη μπάλα. Στο δεύτερο η ΑΕΛ προσπάθησε να κρατήσει το αποτέλεσμα, ενώ εμείς δεν ήμασταν τόσο καλοί. Εύχομαι στην ΑΕΛ να πετύχει τον στόχο της. Στο ποδόσφαιρο η ψυχολογία αλλάζει με τη νίκη. Ελπίζω να έρθει μία για να συμβεί αυτό. Εμείς από την πλευρά μας παίζουμε παντού για τη νίκη».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass