ΕΧΑΣΕ ΧΘΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΕΚ (0-1) ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ

Διπλή αδικία για την ΑΕΛ...

* Ο Ανέστης νίκησε σε δύο φάσεις τον Πινδώνη. 8.000 φίλαθλοι στο Αλκαζάρ * Εντυπωσίασαν σαν μπακ ο Νεμπεγλέρας και ο Μελισσάς

Δημοσίευση: 14 Μαϊ 2015 13:05 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 17:15

 

Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας, Χρ. Αρχοντούλης

Φωτ: Λεων. Τζέκας

8.000 φίλαθλοι βρέθηκαν χθες στο Αλκαζάρ για να δούνε την αναμέτρηση ΑΕΛ-ΑΕΚ 0-1 και στο τέλος δεν χειροκρότησαν τη νικήτρια ομάδα αλλά τους παίκτες της λαρισινής ομάδας που στο δεύτερο μέρος κυριολεκτικά «πάτησαν» τον αντίπαλό τους και όχι απλά άξιζαν τον βαθμό αλλά και να κερδίσουν με ευρύ σκορ. Δυστυχώς έπεσαν πάνω στον Ανέστη ένα πολύ καλό τερματοφύλακα τον οποίο δύο φορές ο Πινδώνης και μια ο Γιάντσης δεν μπόρεσαν να τον κερδίσουν ενώ άλλη μια ο Μελισσάς έστειλε την μπάλα άουτ.

Η ΑΕΛ χθες δεν είχε καμία σχέση με την ομάδα της κανονικής περιόδου και έχει μεταμορφωθεί προς το καλύτερο στη διαδικασία των πλέι οφ. Αν μάλιστα δεν είχε χάσει έστω από τον Απόλλωνα Σμύρνης τώρα θα μιλούσαμε για ελπίδες ανόδου αφού φαίνεται ικανή να κάνει μόνο νίκες.

Μετά τη χθεσινή ήττα παρά την ήττα του Ηρακλή στη Ριζούπολη η διαφορά των δέκα βαθμών δεν καλύπτεται. Η ΑΕΛ για να πετύχει το «θαύμα» θέλει μόνο νίκες ενώ του Ηρακλή του αρκούνε τρεις στα έξι παιχνίδια. Ακόμα λοιπόν και αν οι «βυσσινί» κερδίσουν δυο φορές τον Ηρακλή δεν τον προλαβαίνουν.

Δυστυχώς «πλήρωσε» η ομάδα την άσχημη κανονική περίοδο και τη μεγάλη εσωστρέφεια του χειμώνα γι’ αυτό και η άνοιξη δεν τη βρίσκει να «ανθίζει» αλλά να σκέφτεται από τώρα τη νέα χρονιά στη Β' Εθνική κατηγορία.

Η εικόνα της ομάδας ήταν ικανοποιητική και ο Σούλης Παπαδόπουλος έκανε λάθος στην αρχική έμπνευση να βάλει τον Σαρακατσάνο δεξί μπακ, διόρθωσε το λάθος του με ένα... «διπλό καλό»(θετικό ισοζύγιο) που έκανε την ομάδα επιθετική όταν έβαλε τον Νεμπεγλέρα δεξί μπακ(στη θέση που αγωνιζόταν στον Ηρακλή και κλήθηκε στην εθνική ομάδα) και τον Μελισσά αριστερό μπακ. Οι δυο αυτές αλλαγές έστω και αν προήλθαν από έναν τραυματισμό (Κοντοδήμος) έδωσαν επιθετική πνοή στην ομάδα όπως και όταν πέρασε στο παιχνίδι ως πρώτη αλλαγή τον Πινδώνη που βγαίνει σαν κρυφό σέντερ φορ(ίσως του έδωσε δύναμη ο προπονητής που τον προώθησε φέτος ο Παναγόπουλος που ήταν στην κερκίδα) αλλά χθες νικήθηκε από τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ.

Η αδικία ήταν διπλή για την ΑΕΛ καθώς το διοικητικό συμβούλιο της Σούπερ Λίγκα έκανε μερική επικύρωση της βαθμολογίας με αποτέλεσμα να υποβιβαστούν για εξωαγωνιστικούς λόγους ομάδες της Σούπερ Λίγκας και τη θέση τους θα πάρουν αυτές που υποβιβάστηκαν και δεν θα ανέβουν περισσότερες από τη Β' Εθνική.

Πάντως η ΑΕΛ ας παλέψει για την τρίτη θέση γιατί στην Ελλάδα ζούμε... Και απ’ ότι φαίνεται θα δώσει μάχη με τον Απόλλωνα Σμύρνης που χθες κέρδισε τον Ηρακλή με 1-0.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο τεχνικός της ΑΕΛ Σούλης Παπαδόπουλος ξεκίνησε με τη γνώριμη τακτική 4-2-1-3 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Αποστολίδη, στην άμυνα τους:Σαρκατσάνο(δεξιά, η έκπληξη αφού προτιμήθηκε αντί του Μουλόπουλου), Μελισσά, Δεληζήση(σέντερ μπακ), Κοντοδήμο(αριστερά), στη μεσαία γραμμή τους: Νεμπεγλέρα και Μπανούση ως αμυντικά χαφ και πιο μπροστά τον Ελιομάρ ενώ στην επίθεση οι:Πίντο(δεξιά), Ενγκεσάν(κέντρο), Σερτζίνιο(αριστερά).

Την ίδια τακτική ακολούθησε και ο Τραϊανός Δέλλας έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Ανέστη, στην άμυνα τους : Μπακάκη(δεξιά), Λαμπρόπουλο, Κολοβέτσιο(σέντερ μπακ), Σοϊλέδη(αριστερά), στη μεσαία γραμμή αμυντικά χαφ τους Τζανετόπουλο, Γιόχανσον και πιο μπροστά τον Ανάκογλου και στην επίθεση οι: Πλατέλλας(δεξιά), Αραβίδης(κέντρο), Μπαρμπόσα (αριστερά).

Με τον... αέρα του γεμάτου Αλκαζάρ η ΑΕΛ άρχισε να πιέζει την ΑΕΚ και μάλιστα ο διαιτητής Κουτσιαύτης έδειξε να μην καταλαβαίνει από ονόματα όταν καταλόγισε ένα έμμεσο φάουλ στον Ανέστη στο 10.

Μετά το πρώτο τέταρτο το παιχνίδι ισορρόπησε αλλά πάλι η ΑΕΛ με τον Δεληζήση ήταν αυτή που έφθασε κοντά στο γκολ.

Η ΑΕΛ για πρώτη φορά έκανε την παρουσία της αισθητή στο 36' σε ένα σουτ του Αραβίδη και αφού έγινε μια διακοπή τριών λεπτών στο παιχνίδι όταν φίλαθλοι της ΑΕΛ πέταξαν καπνογόνα στον Αραβίδη που ετοιμαζόταν να εκτελέσει κόρνερ ήρθε το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση.

Ο Πλατέλλας έκλεψε την μπάλα από τον Ελιομάρ και με ωραίο σουτ έκανε το 0-1. Στη συνέχεια τραυματίστηκε ο Κοντοδήμος για να περάσει στη θέση του ο Πινδώνης.

Ο Σούλης Παπαδόπουλος στο δεύτερο μέρος είχε μια μοναδική έμπνευση να βάλει δεξί μπακ τον Νεμπεγλέρα, αριστερό τον Μελισσά και σέντρα μπακ τους Σαρακατσάνο, Δεληζήση και τον Πινδώνη να τον έχει πιο ελεύθερο.

Και δικαιώθηκε με την υπεροχή της ΑΕΛ που όμως δεν μετουσιώθηκε σε τέρμα αφού ο Ανέστης αναδείχθηκε μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης με τις αποκρούσεις που έκανε σε κεφαλιά και σουτ του Πινδώνη. Λίγο αργότερα και σε σουτ του Γιάντση.

Αυτή ήταν η εικόνα μέχρι το 80' γιατί στα τελευταία λεπτά η ΑΕΚ παίζοντας με μια αμυντική γραμμή δέκα παικτών(ο Δέλλας έβαλε όλους τους αμυντικούς μέσα) κατάφερε να κρατήσει την πολύτιμή νίκη και να πανηγυρίζει ουσιαστικά την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα.

Αντίθετα η ΑΕΛ έχασε το παιχνίδι και κινδυνεύει να μην κατακτήσει ούτε την τρίτη θέση...

ΦΑΣΕΙΣ... ΓΚΟΛ

6': Σουτ του Σερτζίνιο λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή η μπάλα περνάει από τα πόδια όλων και μπλοκάρει ο Ανέστης.

10': Εκτέλεση φάουλ από τον Κοντοδήμο από το ύψος της μεγάλης περιοχής καταλήγει άουτ.

17':Εκτέλεση φάουλ του Ανάκογλου ο Λαμπρόπουλος πιάνει κεφαλιά και στέλνει την μπάλα στο πάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού και στη συνέχεια στην αγκαλιά του Αποστολίδη.

22': Ο Ελιομάρ εκτελεί φάουλ και ο Δεληζήσης μόνος προ του Ανέστη στέλνει την μπάλα άουτ.

34':Σουτ του Μπανούση από μακριά η μπάλα καταλήγει άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ανέστη.

36':Σουτ του Αραβίδη μέσα από τη μεγάλη περιοχή η μπάλα βρίσκει το πόδι του Μελισσά και καταλήγει κόρνερ.

42': Ο Ελιομάρ κάνει λάθος παίρνει την μπάλα ο Πλατέλλας που με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής κάνει το 0-1.

49': Εκτέλεση φάουλ από τον Ελιομάρ και ο Πινδώνης από το σημείο του πέναλτι πιάνει κεφαλιά αλλά αποκρούει ο Ανέστης σε κόρνερ.

53': Φάουλ του Σερτζίνιο και ο Μελισσάς πιάνει κεφαλιά που στέλνει την μπάλα μόλις άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Ανέστη.

67':Σέντρα από αριστερά του Μελισσά και ο Πινδώνης από το σημείο του πέναλτι σουτάρει αλλά απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Ανέστης.

68': Φάουλ του Σοϊλέδη και κεφαλιά του Κρισάντους αλλά μπλοκάρει ο Αποστολίδης.

75':Σέντρα του Πίντο προς τον Γιάντσης αλλά απέκρουσε ο Ανέστης.

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ

Νεμπεγλέρας, Μελισσάς και Πινδώνης(ανεξάρτητα αν νικήθηκε από τον Ανέστη) οι καλύτεροι της ΑΕΛ. Ο Σαρακατσάνος σαν σέντερ μπακ μαζί με τον Δεληζήση ήταν εξίσου καλοί. Ο Αποστολίδης έκανε ένα λάθος μετά από... καιρό στο πρώτο μέρος όταν ενώ η μπάλα πήγαινε άουτ δεν έκανε καλό υπολογισμό και την έβγαλε κόρνερ. Δεν ευθύνεται στο τέρμα που δέχθηκε. Ο Μπανούσης κυμάνθηκε χαμηλά(μάλλον κουρασμένος από την υπερπροσπάθεια που έκανε στο Βόλο με τον Ολυμπιακό Βόλου) ενώ και ο Σετζίνιο δεν ήταν τόσο καλός. Ο Ελιομάρ έκανε πολύ καλές εκτελέσεις φάουλ αλλά ήταν και ο μοιραίος της ομάδας.

Ο Ενγκεσάν νικήθηκε από τον Κολοβέτσιο ενώ ο Πίντο είχε αρκετά καλά διαστήματα.

Ο Κοντοδήμος πολύ καλός όσο έπαιξε όπως και θετικός ο Γιάντσης. Ο Ρίστοβιτς ορθά δεν παίζει...

Από την ΑΕΚ κορυφαίος ο Ανέστης μαζί με τον Λαρισαίο Κολοβέτσιο(έχει εξελιχθεί σε πολύ σπουδαίο ποδοσφαιριστή) αλλά και τους Λαμπρόπουλο, Τζανετόπουλο. Στο πρώτο μέρος φάνηκε και ο Πλατέλλας κατά διαστήματα.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Ρεσιτάλ διαιτησίας από τον Κουτσιαύτη(Άρτας) που έδειξε κίτρινες κάρτες στους: Σαρακατσάνο, Νεμπεγλέρα, Ανάκογλου, Αραβίδη, Γεωργέα, Κρισάντους. Η ΑΕΚ διαμαρτύρεται για το μη καταλογισμό ενός πέναλτι στο Λαμπρόπουλο από τον Μελισσά(12).

Σωστοί στις υποδείξεις οι δυο βοηθοί Ευθυμιάδης(Πιερίας), Γουργιώτης(Φθιώτιδας).

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΑΕΛ:Αποστολίδης, Μελισσάς,Σαρακατσάνος, Δεληζήσης, Κοντοδήμος(45+3 Πινδώνης),Μπανούσης(82 Ρίστοβιτς), Νεμπεγλέρας, Ελιομάρ, Πίντο, Σερτζίνιο(71 Γιάντσης), Ενγκεσάν

ΑΕΚ: Ανέστης, Ανάκογλου, Αραβίδης, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Μπακάκης(85 Γροντής), Πλατέλλας(Γεωργέας), Σοϊλέδης, Τζανετόπουλος, Mπαρμπόσα(59 Κρισάντους) Χέλντερ, Γιόχανσον

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass