ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΦΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΠΟ

Αγωνία για την απόφαση

* Κούγιας: «Θέλουν να εκθέσουν την τακτική δικαιοσύνη» * Εκτός ενδεκάδας Μαρουκάκης, Μπουντόπουλος;

Δημοσίευση: 12 Νοε 2015 4:36

Του Σωτ. Κέλλα

Μέχρι τα μεσάνυχτα δεν είχε εκδοθεί η απόφαση της επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ για την ποινή των δύο αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών που επέβαλε ο αθλητικός δικαστής της ΑΕΛ για τα όσα συνέβησαν στην αναμέτρηση ΑΕΛ-Εργοτέλης.

Οι άνθρωποι της λαρισινής ΠΑΕ υποστήριζαν ότι η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί μέχρι σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες, ενώ αρχικά είχε διαρρεύσει ότι θα εκδοθεί αύριο Παρασκευή το πρωί λόγω της σημερινής απεργίας που αναμένεται να παραλύσουν τα πάντα στη χώρα.

Άξιο αναφοράς στην εκδίκαση των χθεσινών υποθέσεων της επιτροπής εφέσεων ήταν τα όσα είπε ο πρόεδρος της επιτροπής Εφέσεων, Δημήτρης Σκουτέρης, τακτικός δικαστής που ανέλαβε πριν ένα μήνα, κατά την εκδίκαση της έφεσης του Ολυμπιακού για τη μείωση της τιμωρίας για το ματς με την Βέροια.

«Ποιος συνέταξε τον πειθαρχικό κώδικα; Για να φανούν καλοί στην πολιτεία ή για να εκθέσουν τους τακτικούς δικαστές; Με αυτόν τον πειθαρχικό κώδικα τον Δεκέμβριο θα είμαστε σπίτι μας. Σε δυο αγωνιστικές δεν θα υπάρχει ομάδα να παίζει. Θέλουμε να συγκεράσουμε τα ασυγκέραστα. Ψάχνουμε λύσεις όχι με τις πεπατημένες του παρελθόντος. Γιατί η ΕΠΟ αυστηροποίησε τόσο πολύ τον πειθαρχικό κώδικα φέρνοντάς μας εμάς σε τέτοιο αδιέξοδο. Δεν ερωτήθηκε κανείς».

Τότε παρενέβη ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος εκπροσωπούσε την ΑΕΛ στη δική της έφεση και είπε: "Το έκανε για να εκθέσει την τακτική δικαιοσύνη, γιατί αυτοί που θα αποφασίζουν είναι τακτικοί δικαστές. Εκτιμώ πως αν συνεχίσουμε έτσι, σε 2-3 αγωνιστικές δεν θα γίνονται αγώνες με κόσμο".

"Πιθανόν, τον νόμο δεν τον ψηφίσαμε εμείς, τον βρήκαμε". Ανταπάντησε ο πρόεδρος της εφέσεων ο οποίος συνέχισε λέγοντας: "Έχουμε διαβάσει αποφάσεις παλιές που η αρχή της αναλογικότητας τεντώθηκε, αν συνεχίσουμε όμως με αυτό το βιολί, τον ασθενή θα τον ξεκάνουμε. Έχω απευθυνθεί στον Άρειο Πάγο και στην ένωση δικαστών και εισαγγελέων.

Κάποια πράγματα είναι μη εφαρμόσιμα. Πρέπει να προστατευθούμε. Είτε θα βρεθούμε κατηγορούμενοι για παράβαση καθήκοντος είτε θα εφαρμόσουμε έναν πειθαρχικό κώδικα εκτός λογικής".

Η ουσία είναι ότι αν ισχύσει η ποινή η ΑΕΛ θα δώσει κεκλεισμένων των θυρών τα παιχνίδια με Αγροτικό Αστέρα το Σάββατο για το πρωτάθλημα και με την Ξάνθη για το κύπελλο Ελλάδας.

ΕΚΤΟΣ ΕΝΔΕΚΑΔΑΣ;

Ο Ντόστανιτς μπορεί χθες να έδωσε συνέντευξη Τύπου αλλά έκανε και προπόνηση στην οποία έδειξε να αφήνει εκτός ενδεκάδας τον Μαρουκάκη και τον Μπουντόπουλο κάτι που σίγουρα θα αποτελέσει έκπληξη ειδικά για τον πρώτο που είναι πρώτος σκόρερ της ομάδας.

Μάλιστα έδειξε να βάζει στο αρχικό σχήμα τους Ροβίθη και Καπό επιβραβεύοντας την πολύ καλή απόδοσή τους ως αλλαγές στον αγώνα με τον Κισσαμικό και κυρίως στην αλλαγή της ροής του αγώνα που από 2-0 σε βάρος των «βυσσινί» έγινε τελικά 2-2.

Επίσης δείχνει να βάζει τον Κομεσίδη στη θέση του τιμωρημένου Γιοβάνοβιτς στα σέντερ μπακ και τον Μονιάκη αριστερό μπακ.

Αυτή τη στιγμή η ΑΕΛ αυτό που χρειάζεται είναι να παίξει και καλό ποδόσφαιρο γιατί όλα δείχνουν ότι μονιμοποιείται στην πρώτη θέση και πολύ δύσκολα θα χάσει την άνοδο. Ειδικά μετά τη χθεσινή ήττα της Κέρκυρας στην Πάτρα από την Παναχαϊκή σε εξ αναβολής αγώνα της 2ης αγωνιστικής.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Ο ΣΕΖΟΣ

Ανακοινώθηκαν από την ΚΕΔ/ΕΠΟ οι διαιτητές, βοηθοί διαιτητές και παρατηρητές διαιτησίας, της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής κατηγορίας που θα γίνει από 14 έως16 Νοεμβρίου. Ο ρέφερι, Θανάσης Σέζος, από το Σύνδεσμο Κιλκίς, κλήθηκε να διαιτητεύσει την εντός έδρας αναμέτρηση της ΑΕΛ με τον Αγροτικό Αστέρα στο AEL FC ARENA (Σάββατο 14/11, 18:00). Βοηθοί του ο Παντελής Κύφος από τον σύνδεσμο Πιερίας και ο Αθανάσιος Στεφούλης από τον σύνδεσμο Γρεβενών. Τέταρτος θα είναι ο Λάμπρος Παπαργυρίου από την Πιερία και τέλος παρατηρητής ορίστηκε ο Χρήστος Ηλιάδης από την Ε.Π.Σ. Αθηνών.

Αναλυτικά οι ορισμοί των διαιτητών της 8ης αγωνιστικής:

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

ΑΕΛ – Αγροτικός Αστέρας (18:00, AEL FC Arena): Σέζος (Κιλκίς), Κύφος (Πιερίας), Στεφούλης (Γρεβενών), 4ος: Παπαργυρίου (Πιερίας), παρ.: Ηλιάδης(Αθηνών)

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

Απόλλων Σμύρνης – Πανελευσινιακός (15:00, Γήπεδο «Γ. Καμάρας): Σταυρουλάκης (Ρεθύμνου), Κοκμοτός (Ρεθύμνου), Μαρνέζος (Χανίων), 4ος: Κορδολαίμης (Αν. Αττικής), παρ.: Αγαδάκος(Πειραιά)

Τρίκαλα – Πανσερραϊκός (15:00, Αλκαζάρ): Μπαλατσούκας (Θεσπρωτίας), Νικολαΐδης (Μακεδονίας), Λ. Τίκας (Θεσπρωτίας), 4ος: Ζούγρας (Κοζάνης), παρ.: Κωνσταντόπουλος(Χαλκιδικής)

Εργοτέλης – Ολυμπιακός Βόλου (15:00, Παγκρήτιο Στάδιο): Τσαμούρης (Πειραιά), Σινιοράκης (Πειραιά), Πετεινάτος (Χανίων), 4ος: Χρυσός (Χανίων), παρ.: Παπαδάκης(Λασιθίου)

Αναγέννηση Καρδίτσας – Ζάκυνθος (15:00, Δημ. Στάδιο Καρδίτσας): Τάσης (Ηπείρου), Νατσιούλας (Λάρισας), Γούτας (Χαλκιδικής), 4ος: Μπουμαρσόπουλος (Λάρισας), παρ.: Βλάχος(Μακεδονίας)

Παναχαϊκή - Αχαρναϊκός (15:30 OTE Sport 3 HD): Γκάμαρης (Αθηνών), Φωτόπουλος (Αθηνών), Μπαλιάκα (Λέσβου), 4ος: Σφακιανάκης (Αθηνών), παρ.: Ταπραντζής(Αιτωλοακαρνανίας)

Λαμία – Καλλιθέα (18:00 OTE Sport 3 HD, ΔΑΚ Λαμίας): Παναγιωτόπουλος (Αιτ/νίας), Βοηθοί: Κολοσιώνης, Αντωνόπουλος (Αιτ/νίας), 4ος: Μιχαηλίδης (Βοιωτίας), παρ.: Κοφίτσας(Τρικάλων)

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Παναιγιάλειος – Κισσαμικός (15:00, Δημ. Στάδιο Αιγίου): Μπλούνας (Φθιώτιδας), Παπανικολάου (Κορινθίας), Γεωργακόπουλος (Πειραιά), 4ος: Ανδρονικίδης (Πειραιά)

Κέρκυρα – Χανιά (18:00 OTE Sport 3 HD, ΕΑΚ Κέρκυρας): Τ. Τίκας (Καρδίτσας), Τακόπουλος, Χ. Τίκας (Καρδίτσας), 4ος: Καραλιόλιος (Γρεβενών), παρ.: Δάλλας(Ηπείρου)

ΗΤΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

Σε χθεσινές εξ αναβολής αναμετρήσεις για την 2η αγωνιστική της Football League σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

Κισσαμικός-Πανσερραϊκός 2-0 (11' Μάντζης, 68' Βάττης)

Παναχαϊκή-Κέρκυρα 1-0 (32' Τζίλας)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. ΑΕΛ         12-4   17

2. Τρίκαλα    11-7   14

3. Κέρκυρα   10-6   13

4. Κισσαμικός        8-5     11

5. Παναχαϊκή          6-4     11

6. Καλλιθέα  7-6     11

7. Απόλλων Σμύρνης       6-3     10

8. Αχαρναϊκός        7-5     10

9. Ολυμπιακός Βόλου      6-6     10

10. Χανιά     4-4     10

11. Εργοτέλης        10-11 10

12. Αναγέννηση Καρδίτσας        4-6     10

13. Αγροτικός Αστέρας     4-6     8

14. Πανσερραϊκός   7-9     7

15. Λαμία     2-5     7

16. Ζάκυνθος         5-6     6

17. Παναιγιάλειος   5-7     5

18. Πανελευσινιακός         3-16   0

Αναβλήθηκε η συνεδρίαση της Β’ Εθνικής κατηγορίας

* Προς παραίτηση ο β’ αντιπρόεδρος

Λόγω της πανελλαδικής απεργίας, των λοιπών κινητοποιήσεων και των συγκοινωνιακών κωλυμάτων και προς αποφυγή ταλαιπωριών αναβάλλεται η συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ένωσης που έχει οριστεί για σήμερα Πέμπτη για την επόμενη Πέμπτη 19/11/2015 και ώρα 14:30, με τα ίδια θέματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο β’ αντιπρόεδρος της Ένωσης Β’ Εθνικής Αντώνης Ρέλλας είναι αποφασισμένος να αντιδράσει και να παραιτηθεί από την εν λόγω θέση, στην οποία εκλέχθηκε στις 22 Οκτωβρίου! Η κίνηση του προέδρου του Παναιγιάλειου στηρίζεται σε δύο λόγους. Πρώτον για τις εξοντωτικές ποινές των αθλητικών δικαστών στη Β’ Εθνική και δεύτερον στα πολλά διαιτητικά λάθη στο ματς Ολυμπιακός Βόλου - Παναιγιάλειος, τα οποία και διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα.

Ο ΛΑΡΙΣΑΙΟΣ ΠΡΩΗΝ ΠΑΙΚΤΗΣ ΤΗΣ ΑΕΛ

Ο Τζουμάκης στην ανδρική ομάδα του Ολυμπιακού

Ο 17χρονος πρώην παίκτης της ΑΕΛ Λαρισαίος Δημήτρης Τζουμάκης, προωθήθηκε στην ανδρική ομάδα του Ολυμπιακού(πήρε το νούμερο 40) και δεν αποκλείεται σύντομα να παίξει και σε αγώνα των «ερυθρολεύκων» με δεδομένο ότι θεωρείται σχεδόν βέβαιος πρωταθλητής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass