ΑΠΕΒΙΩΣΕ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 80 ΕΤΩΝ Ο ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ

Εφυγε ο αθλητικός «θρύλος» της Λάρισας

* Απαρηγόρητη θλίψη στους ανθρώπους του ΓΣΛ

Δημοσίευση: 01 Νοε 2015 11:30

Η αθλητική Λάρισα από χθες είναι πολύ πιο «φτωχή» μια και ο αθλητικός «θρύλος» της ο Νίκος Νικόδημος που έγραψε μοναδικές σελίδες στο βιβλίο της αθλητικής ιστορίας της πόλης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών ακολουθώντας με διαφορά λίγων ημερών ένα πρότυπό του τον γυμναστή Χρήστο Κλέτσα που πήγε στη κηδεία του με τον ορό που του είχαν βάλει στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν!

Ο υπεραθλητής Νίκος Νικόδημος έγραψε ιστορία σαν παίκτης του μπάσκετ, κυρίως στον ΓΣΛ (φόρεσε για ένα διάστημα και τη φανέλα του Πανελληνίου, ομάδας της Λάρισας) και μάλιστα μαζί με τους αθλητές της εποχής του μετέφερε φορητές μπασκέτες από τον χώρο του 4ου Λυκείου Λάρισας (1ο Θηλέων τότε) στο γήπεδο του Αλκαζάρ. Υπήρξε επίσης τερματοφύλακας στο ποδόσφαιρο με τη φανέλα του Ηρακλή Λάρισας, αθλητής στίβου στο ΓΣΛ σε δέκα αθλήματα (100 μέτρα, Άλμα εις μήκος, Σφαιροβολία, Άλμα εις ύψος, 400 μέτρα, 110 μέτρα μετ' εμποδίων, Δισκοβολία, Άλμα επί κοντώ, Ακοντισμός, 1500 μέτρα) ενώ αρνήθηκε τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό Πειραιώς που του έδινε 500 δραχμές, χρήματα που στην εποχή του αγόραζε κάποιος ένα μικρό διαμέρισμα.

Η αγάπη του για τη Λάρισα ήταν παροιμιώδης και ειδικότερα για τον αθλητισμό της πόλης. Αυτό έπεισε τον Νίκο Σταυρόπουλο να παίξει μπάσκετ και τον Άρη Ζώη να μην φύγει από τη Λάρισα. Μέχρι και τις τελευταίες μέρες της ζωής του η φυσική κατάσταση που είχε τον έκανε ξεχωριστό αφού όλοι τον θαύμαζαν βλέποντάς τον να τρέχει ή να κάνει ποδήλατο. Και οι υπηρεσίες του πάντα αφιλοκερδώς αφού δεν πήρε ούτε μια ανταμοιβή ποτέ από κανέναν.

Η εξόδιος ακολουθία εψάλη στον ιερό ναό του Αγίου Αθανασίου και παρόντες ήταν οι περισσότεροι παλιοί παίκτες του ΓΣΛ αφού διακρίναμε τον Μανώλη Λελούδα, Μιχάλη Σπηλιώτη, Τάκη Κουραμά, Πέτρο Σταυρόπουλο, Γιάννη Όθων, Δημήτρη Λέκκα, τον επί χρόνια έφορο στίβου του ΓΣΛ Μίμη Παπουλιάκο, τον πρόεδρο της τωρινής ομάδας Γιάννη Κατέρη (μαζί με τους διοικητικούς Θάνο Κουκουράβα, Ανδρέα Κολιτσίδα) και τον προπονητή Μάριο Πρίμορατς. Επίσης στεφάνι κατέθεσε η ερασιτεχνική ομάδα της ΑΕΛ που εξέδωσε και συλλυπητήρια ανακοίνωση ενώ είδαμε το μέλος του συλλόγου Λάμπρο Ιωακείμ.

Η ανακοίνωση της ΑΕΛ ανέφερε: «Το Φ.Σ. Α.Ε.Λ., η διοίκηση και η ομάδα μπάσκετ εκφράζει τη βαθιά της θλίψη και μεταβιβάζει τα συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του Νίκου Νικόδημου. Ένα υπόδειγμα αθλητή. Ένας πρωτοπόρος εργάτης του μπάσκετ στη Λάρισα δεν είναι πια μαζί μας αφήνοντας ένα τεράστιο κενό. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

Η συγκίνηση όλων για τον Νικόδημο ήταν απερίγραπτη και το μόνο που έλεγαν οι παρευρεθέντες ήταν ότι τα κατορθώματά θα γίνουν μύθος για τις επόμενες γενιές των Λαρισαίων. Ο Νικόδημος θα παραμείνει αξεπέραστος…

ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΕΛΛΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass