ΑΠΟ ΤΗΝ 1η ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016 ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ ΚΑΙ ΤΗΣ Α1 ΜΠΑΣΚΕΤ

Στο γήπεδο με ονοματεπώνυμο!

* Κάρτα …κανονικό «φακέλωμα», με όνομα, διεύθυνση, τηλέφωνο, αριθμό αστυνομικής ταυτότητας, αλλά και ΑΜΚΑ! *Η Πολιτεία δημιούργησε την κάρτα φιλάθλου και οι οπαδοί την anti-karta.gr

Δημοσίευση: 31 Οκτ 2015 0:30
Αντιδρούν οι οργανωμένοι της κερκίδας στην κάρτα φιλάθλου Αντιδρούν οι οργανωμένοι της κερκίδας στην κάρτα φιλάθλου

Του Σωτ. Κέλλα

Η Πολιτεία πήρε την απόφαση να «φακελώσει» τους φιλάθλους, θεσπίζοντας την κάρτα φιλάθλου που θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2016 (μερικές ομάδες την έχουν θέσει ήδη σε ισχύ με πρώτο τον Ολυμπιακό που δημιούργησε βάση δεδομένων στα παιχνίδια που δίνει στο Τσάμπιονς Λιγκ), για τα γήπεδα της Σούπερ Λίγκας αλλά και τους αγώνες της Α1 εθνικής κατηγορίας μπάσκετ με τους οπαδούς να βρίσκονται στα …κάγκελα για την απόφαση αυτή και να αντιδρούν σχεδόν σε όλα τα γήπεδα με πανό και συνθήματα.

Μετά την ψήφιση του νέου αθλητικού νόμου αλλάζει η διαδικασία για την έκδοση εισιτηρίων στα γήπεδα. Ειδικότερα από το νέο έτος, κάθε φίλαθλος που θα θέλει να βλέπει την αγαπημένη του ομάδα, πρέπει να προμηθευτεί "Κάρτα Φιλάθλου".

Για να εισέλθει στο γήπεδο, λοιπόν, πρέπει να ακολουθεί τα εξής βήματα:

Α: Να επιδεικνύει την κάρτα φιλάθλου υποχρεωτικά κατά την αγορά εντύπου ονομαστικού εισιτηρίου.

Β: Να εισάγει τον ειδικό αριθμό της στην περίπτωση ηλεκτρονικής αγοράς εισιτηρίου εξ αποστάσεως (μέσω ίντερνετ).

Γ: Να φέρει την κάρτα φιλάθλου και να την επιδεικνύει όταν του ζητείται κατά την είσοδό του στην αθλητική εγκατάσταση.

Βέβαια οι ομοσπονδίες, διοργανώτριες αρχές και οι Π.Α.Ε. οφείλουν να έχουν θέσει σε ισχύ την εφαρμογή της Κάρτας Φιλάθλου τόσο στο Κεντρικό Σύστημα όσο και στα Επιμέρους Συστήματα των Π.Α.Ε. προκειμένου αυτή να λειτουργήσει υποχρεωτικά μέχρι την 1/1/2016.

Για την έκδοση Κάρτας Φιλάθλου κατατίθεται έγγραφη αίτηση του ενδιαφερομένου φιλάθλου σε οποιαδήποτε Π.Α.Ε. επίσης θα χρειαστεί να έχουν μαζί τους (μην ξεχνάμε πως από την 1/1/2016 δεν μπαίνετε στο γήπεδο χωρίς την κάρτα):

- Φωτογραφία τύπου διαβατηρίου.

- Αντίγραφο της αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου ή άδειας διαμονής.

- Τον ΑΜΚΑ (Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης).

Στην αίτηση για την έκδοση Κάρτας Φιλάθλου, αναγράφονται, υποχρεωτικώς, τα ακόλουθα στοιχεία, η ακρίβεια των οποίων επιβεβαιώνεται από τον υπάλληλο που την παραλαμβάνει, με ειδική σημείωση επί της αιτήσεως και ύστερα από έλεγχο των αναγραφομένων στο δελτίο της αστυνομικής ταυτότητας ή στο διαβατήριο ή στην άδεια παραμονής, στοιχείων της αίτησης:

1. Ονοματεπώνυμο, 2. Όνομα πατρός και μητρός, 3. Ημερομηνία γέννησης, 4. Διεύθυνση κατοικίας, 5. Αριθμός τηλεφώνου, 6. Ο αριθμός της αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου ή της άδειας παραμονής, η ημερομηνία έκδοσης και η εκδούσα αρχή, 7. Ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.).

Ειδικά, προκειμένου περί ανηλίκων τέκνων, ηλικίας κάτω των 14 ετών, εκδίδεται κάρτα που αναγράφει όλα τα στοιχεία εκτός του στοιχείου "6" που αναφέρεται ανωτέρω.

Η Κάρτα Φιλάθλου έχει διετή ισχύ, δυνάμενη να ανανεώνεται. Είναι έντυπη και φέρει υποχρεωτικά την ένδειξη «Εθνική Κάρτα Φιλάθλου», φέρει την Ελληνική σημαία, τον ειδικό αριθμό σήμανσης, το ονοματεπώνυμο του κατόχου της και τον αριθμό Α.Μ.Κ.Α.

ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ Η ΑΡΧΗ

Στη Θεσσαλία γίνεται η αρχή για το νέο σύστημα και συγκεκριμένα από την ομάδα μπάσκετ των Τρικάλων που παίζει στη Α1 εθνική κατηγορία που από τον σημερινό αγώνα με την Κηφισιά θέτει σε εφαρμογή το ηλεκτρονικό/ονομαστικό εισιτήριο σύμφωνα με το νόμο 4326/15. Τα στοιχεία που ζητάει να προσκομίσουν οι φίλαθλοι είναι: α) ονοματεπώνυμο, β) όνομα πατρός και μητρός, γ) ημερομηνία γέννησης, δ) διεύθυνση κατοικίας, ε) αριθμός τηλεφώνου, στ) ο αριθμός της αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου ή της άδειας παραμονής, η ημερομηνία έκδοσης και η εκδούσα αρχή, ζ) ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.).Τα παιδιά έως 13 ετών εισέρχονται δωρεάν στο γήπεδο. Θα πρέπει όμως να προμηθευτούν εισιτήριο με μηδενική τιμή δηλώνοντας τον ΑΜΚΑ τους.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι από τη στιγμή που θα καταχωρισθούν μία φορά τα στοιχεία του κάθε φιλάθλου στη συνέχεια απαιτείται μόνο η επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας για την αγορά εισιτηρίου.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΡΤΑ ΦΙΛΑΘΛΟΥ

Η Κάρτα Φιλάθλου είναι έντυπη και φέρει υποχρεωτικά την ένδειξη «Εθνική Κάρτα Φιλάθλου», φέρει την Ελληνική σημαία, τον ειδικό αριθμό σήμανσης, το ονοματεπώνυμο του κατόχου της και τον αριθμό Α.Μ.Κ.Α. Κάθε διοργανώτρια αρχή μπορεί να θέτει επί της πρόσθιας ή οπίσθιας όψης αυτής τα λογότυπα των χορηγών της. Σ' αυτή την περίπτωση αναλαμβάνει και το κόστος έκδοσης της κάρτας. Δεν επιτρέπεται, σε καμία περίπτωση, η ένθεση στην Κάρτα Φιλάθλου στοιχείων ή ενδείξεων από τα οποία να προκύπτει η ομάδα προτίμησης του κατόχου της ή η ταυτότητα της Α.Α.Ε. ή Τ.Α.Α. που εξέδωσε αυτή.

Κεντρική Βάση Δεδομένων 1. Η Κεντρική Βάση Δεδομένων τηρείται στο Κεντρικό Σύστημα Ηλεκτρονικού Εισιτηρίου και περιλαμβάνει τα κατά το προηγούμενο άρθρο στοιχεία των φιλάθλων και τους κωδικούς των Καρτών, που είναι κάτοχοι. Στην Κεντρική Βάση Δεδομένων καταχωρούνται, αμελλητί, οι επιβαλλόμενες, αρμοδίως, κυρώσεις σε βάρος φυσικών προσώπων για πράξεις βίας, οι οποίες απαγορεύουν την είσοδο στους αγωνιστικούς χώρους. Για τον σκοπό αυτό τα σχετικά στοιχεία θα παρέχονται από το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα του Εθνικού Ποινικού Μητρώου και από τα οικεία πειθαρχικά όργανα των ομοσπονδιών ή διοργανωτριών αρχών. Στην Κεντρική Βάση Δεδομένων έχει άμεση πρόσβαση η αστυνομική αρχή διά της χορήγησης στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ειδικών κωδικών πρόσβασης και το υπουργείο Δικαιοσύνης με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Το εκδιδόμενο ονομαστικό εισιτήριο φέρει, απαραιτήτως, ονοματεπώνυμο του φιλάθλου υπέρ του οποίου εκδίδεται και τον αριθμό Α.Μ.Κ.Α. Επίσης, υποχρεωτικά, αναγράφονται στην οπίσθια όψη του: (α) ότι απαγορεύεται η απευθείας διάθεση του εισιτηρίου αυτού σε οποιονδήποτε τρίτο, ακόμη και αν αυτός είναι νόμιμος κάτοχος ισχύουσα Κάρτας Φιλάθλου, (β) ότι απαγορεύεται η εισαγωγή στην αθλητική εγκατάσταση αντικειμένων, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πράξεις βίας, (πυροτεχνήματα, φωτοβολίδες, οινοπνευματώδη ποτά κ.λπ.), (γ) ότι κατά την είσοδο στην αθλητική εγκατάσταση, είναι ενδεχόμενο να γίνει σωματικός έλεγχος, καθώς και έλεγχος ταυτοπροσωπίας. Γι' αυτό και απαραιτήτως, το εισιτήριο πρέπει να συνοδεύεται από την Κάρτα Φιλάθλου και την αστυνομική ταυτότητα ή το διαβατήριο ή την άδεια παραμονής, (δ) ότι ο χώρος της αθλητικής εγκατάστασης εποπτεύεται από ηλεκτρονικά μέσα παρακολούθησης και καταγραφής (κάμερες) και (ε) ότι ο νόμιμος κάτοχος του ονομαστικού εισιτηρίου είναι υπεύθυνος αποζημίωσης για τυχόν φθορά της θέσης του.

Υποχρεώσεις των νομίμων κατόχων ονομαστικών εισιτηρίων: Οι νόμιμοι κάτοχοι ονομαστικών / αριθμημένων εισιτηρίων έχουν τις ακόλουθες υποχρεώσεις: α) Κατά την είσοδό τους στην αθλητική εγκατάσταση να φέρουν μαζί τους εκτός από το εισιτήριο και την Κάρτα Φιλάθλου (όταν έχει εκδοθεί), την αστυνομική τους ταυτότητα ή το διαβατήριο ή την άδεια διαμονής. Σε κάθε περίπτωση αναγνωρίζεται ηλεκτρονικά, με ειδική συσκευή, ο γραμμωτός κώδικας, που φέρει το εισιτήριο. β) Δεν επιτρέπεται να μεταβιβάσουν το ήδη αγορασθέν εισιτήριο απευθείας σε τρίτο, ακόμη κι αν αυτός είναι νόμιμος κάτοχος Κάρτας Φιλάθλου. Η μεταβίβαση αυτή είναι δυνατή, μόνο, μέσω του ισχύοντος ηλεκτρονικού συστήματος και υπό την προϋπόθεση ότι η οικεία Α.Α.Ε. ή Τ.Α.Α. το επιτρέπει. γ) Στην περίπτωση κλοπής ή απώλειας του εισιτηρίου οφείλουν πριν την έναρξη του συγκεκριμένου αγώνα να δηλώσουν την κλοπή ή απώλεια σε οποιοδήποτε εκδοτήριο εισιτηρίων, προκειμένου να ακυρωθεί το εισιτήριο αυτό. Η διάταξη αυτή εφαρμόζεται, αναλόγως, και στην περίπτωση κλοπής ή απώλειας της Κάρτας Φιλάθλου. δ) να περνούν από έλεγχο μεταλλικής κατασκευής ελέγχου μεμονωμένης εισόδου φιλάθλων (τουρνικέ) που κάθε Α.Α.Ε. ή Τ.Α.Α. που εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής της παρούσης, οφείλει να έχει εγκαταστήσει σε κάθε σημείο εισόδου (θύρα) της αθλητικής εγκατάστασης το αργότερο μέχρι σήμερα! (θα φανεί στα παιχνίδια του Σαββατοκύριακου αν εφαρμόσθηκαν οι μεταλλικές κατασκευές)

ANTI-KARTA

Η «κάρτα φιλάθλου» φαίνεται ότι ένωσε τους οπαδούς των ομάδων καθώς σε κάθε γήπεδο όποτε παίζουν οι ομάδες τους αναρτούν πανό με μηνύματα κατά του... «φακελώματος». Πλέον οι οπαδοί έχουν δικό τους διαδικτυακό χώρο, όπου μπορούν να ενημερώνονται. Πρόκειται για το anti-karta.gr. Όπως αναφέρουν οι συντελεστές του, το «Αντι-Κάρτα» είναι μια πρωτοβουλία οπαδών και συνδέσμων ενάντια στην Κάρτα Φιλάθλου. Είναι μια απόπειρα, να βάλουν στην άκρη τις όποιες διαφορές και να ενώσουν τις φωνές και τις δυνάμεις τους ενάντια σ’ αυτό το μέτρο, που όπως αναφέρουν, παραβιάζει ξεκάθαρα βασικά κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα.

Στόχος της κίνησης αυτής είναι να μην περάσει η συγκεκριμένη υπουργική απόφαση και για αυτό οι όποιες ενέργειες έγιναν, γίνονται και θα γίνουν, δεν θα μείνουν όπως γράφουν, μόνο στην κερκίδα, αλλά θα κινηθούν και σε νομικό επίπεδο.

*Για τη Β’ Εθνική Κατηγορία η εφαρμογή της λειτουργίας ηλεκτρονικού ονομαστικού συστήματος έκδοσης και διάθεσης εισιτηρίων δεν θα γίνει κατά την αγωνιστική σεζόν 2015-2016 αλλά από την επομένη… Τι θα γίνει όμως σε παιχνίδια κυπέλλου με ομάδα Σούπερ Λίγκα όταν η ΑΕΛ θα παίξει εκτός έδρας και θα πρέπει να μετακινηθούν φίλαθλοί της;

Αν δεν έχουν κάρτα φιλάθλου δεν εισέρχονται στα γήπεδα…

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass