Η ΑΕΛ ΧΘΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Έκανε πλ4κα

Κέρδισε τον Πανελευσινιακό εύκολα με 4-1

Δημοσίευση: 30 Οκτ 2015 11:00

 

 

Επιμέλεια: Σωτ. Κέλλας

Η ΑΕΛ έκανε πλάκα, αν και έπαιζε με πολλούς παίκτες που μέχρι τώρα δεν είχαν μεγάλο χρόνο συμμετοχής, χθες στην Ελευσίνα κόντρα στον Πανελευσινιακό και κέρδισε εύκολα με 4-1 χάρη σε τέρματα των Κρητικού (22'), Καπού (46', 78'), Σουλιώτη (60') ενώ για τους γηπεδούχους μείωσε ο Κακαράς στο 48'. Με τη νίκη αυτή η ΑΕΛ πήρε σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης στην επόμενη φάση αφού για να κατακτήσει μια από τις δυο προνομιούχες θέσεις του 7ου ομίλου αρκεί να κερδίσει στο επόμενο εντός έδρας παιχνίδι την Ξάνθη. Ακόμα και με ισοπαλία, της αρκεί μια ισοπαλία στο τελευταίο παιχνίδι με την ΑΕΚ που πιθανότατα θα είναι βαθμολογικά αδιάφορη.

Ο Σέρβος τεχνικός Ράτκο Ντόστανιτς πίστεψε στους παίκτες που δεν είχαν μεγάλη συμμετοχή και δικαιώθηκε ότι έχει πολλούς καλούς παίκτες η ομάδα. Χθες ο Μονιάκης αποδείχθηκε μετρ στις ασίστ (είχε δύο πάρε-βάλε), ο Καπός πέτυχε δυο πολύ ωραία γκολ ενώ ο Κρητικός πραγματικά εκτέλεσε αριστουργηματικά έξω από τη μεγάλη περιοχή τον Μανιάτη. Ακόμα και ο Σουλιώτης που έκανε ντεμπούτο πέτυχε τέρμα ενώ Ροβίθης ήταν στην πρώτη γραμμή των διακριθέντων. Στη χθεσινή ΑΕΛ έδειξαν ότι υπάρχουν παίκτες που μπορούν άνετα να παίξουν στην αρχική ενδεκάδα και πλέον δημιουργούν πρόβλημα στον Σέρβο προπονητή γι’ αυτόν που θα επιλέγει καθώς θα υπάρχει ένας δυνατός αντικαταστάτης. Γενικά η εμφάνιση ήταν τέτοια που έδωσε δικαίωμα κάποιος να υποστηρίξει ότι υπάρχουν παίκτες που πιθανόν να αδικήθηκαν... Το σίγουρο είναι ότι η ομάδα πηγαίνει με ψυχολογία στα ύψη στο θεσσαλικό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό Βόλου και με πολλούς ποδοσφαιριστές σε καλή κατάσταση.

Βέβαια δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε ότι ο Πανελευσινιακός είναι μια ομάδα σαν... σούπερ μάρκετ, ο καθένας παίρνει ό,τι θέλει αγωνιστικά μια και δεν υπάρχει όπως φαίνεται καμία αντίσταση από τους ποδοσφαιριστές του (κρίμα...). Δεν είναι τυχαίο ότι σε έξι επίσημα παιχνίδια δεν έχει πάρει ούτε ισοπαλία (πέντε στο πρωτάθλημα και ένα στο κύπελλο). Ο υποβιβασμός του από τη Β' Εθνική μάλλον είναι σίγουρος...

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο τεχνικός της ΑΕΛ Ράτκο Ντόστανιτς παρέταξε την ομάδα του με τακτική 4-4-2 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Ξενοδόχοφ, στην άμυνα τους: Μασούρα (δεξιά), Σουλιώτη, Κομεσίδη (σέντερ μπακ),Μονιάκη (αριστερά), στη μεσαία γραμμή τους: Χάμο, Ροβίθη (αριστερά), Κρητικό (δεξιά), Χοτζάλι (κέντρο) και μπροστά τους: Πάτο, Καπό.

Από την αρχή η ΑΕΛ πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και το πρώτο γκολ δεν άργησε και ήρθε με θεαματικό τρόπο καθώς ο Κρητικός με ένα εκπληκτικό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή νίκησε τον Μανιάτη (22').

Οι φιλοξενούμενοι απέτυχαν να απαντήσουν με τον Γιαννιτσάνη όταν βρέθηκε μόνος προ του Ξενοδόχοφ και ουσιαστικά εκεί τελείωσε το ημίχρονο.

Το δεύτερο μέρος ήταν μια ραψωδία του ποδοσφαίρου και μια πανδαισία τερμάτων που ξεκίνησε πολύ νωρίς.

Στο 46' ο Καπός μετά από σέντρα του Μονιάκη κάνει το 0-2 για να απαντήσει άμεσα στο 48' ο Κακαράς με κεφαλιά.

Οι γηπεδούχοι πήραν... αέρα (για να είμαστε και στο πνεύμα της πρόσφατης γιορτής της 28ης Οκτωβρίου) και άρχισαν να παίζουν πιο ανοιχτά αλλά ο Σουλιώτης από υπέροχη σέντρα του Μονιάκη έκανε το 1-3 (60') και από κει και πέρα η ΑΕΛ άρχισε να κυνηγάει περισσότερα τέρματα βλέποντας τον αντίπαλό της στα σχοινιά του ποδοσφαιρικού ρινγκ.

Στο 67 ο Μπόγιοβιτς με πέναλτι αποτυγχάνει να νικήσει τον Στεργιώτη ενώ λίγα λεπτά αργότερα την ίδια τύχη έχει και ένα τετ-α-τετ του Κρητικού.

Αλλά τελικά στο 78' από πάσα του Καμπλιώνη ο Καπός κάνει το 1-4 και η ΑΕΛ παίρνει μια ακόμα φετινή νίκη. Σημειώστε 17 νίκες σε επίσημα και φιλικά παιχνίδια φέτος και 1 ισοπαλία. Ρεκόρ υψηλών προδιαγραφών...

ΦΑΣΕΙΣ..ΓΚΟΛ

5': Ο Ροβίθης κάνει σέντρα από αριστερά και στο ύψος του πέναλτι ο Δημόπουλος των γηπεδούχων παραλίγο να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, αλλά ο Μανιάτης έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ.

12': Επικίνδυνη σέντρα-σουτ του Μασούρα από τα δεξιά ο Μανιάτης με δυσκολία θα διώξει σε κόρνερ

20: Μακρινό σουτ του Καπού στέλνει την μπάλα, άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχνν.

22': Ο Τάσος Κρητικός με εκπληκτικό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή στέλνει την μπάλα στο αριστερό «Γ» της εστίας του Μανιάτη και κάνει το 0-1.

29': Τετ-α-τετ του Γιαννιτσάνη με τον Ξενοδόχοφ ύστερα από έξοχη πάσα του Γκεμίση αλλά στέλνει την μπάλα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του τερματοφύλακα της ΑΕΛ.

46' 0-2: Από αριστερά σέντρα του Μονιάκη και ο Καπός με έξυπνο σουτ κάνει από κοντά το 0-2.

48': Ο Παληγεώργος εκτελεί φάουλ και ο Κακαράς με κεφαλιά παρά την πίεση του Μασούρα θα μειώσει για τον Πανελευσινιακό.

60': Ο Μονιάκης αυτή τη φορά κάνει σέντρα από δεξιά και ο Σουλιώτης με κεφαλιά κάνει το 1-3.

61: Σουτ του Γιαννιτσάνη μέσα από τη μεγάλη περιοχή μπλοκάρει ο Μανιάτης.

68': Η ΑΕΛ κερδίζει πέναλτι όταν σε επέλαση του Ροβίθη ο Ταμπάκης για να τον κόψει χρησιμοποιεί το χέρι του. Το εκτελεί ο Μίλαν Μπόγιοβιτς αλλά αποκρούει ο Στεργιώτης.

72': Μπαλιά του Ροβίθη στον Κρητικό που βγαίνει μόνος προ του Στεργιώτη αλλά νικητής στη μονομαχία τους βγαίνει ο τερματοφύλακας του Πανελευσινιακού.

73: Κεφαλιά του Μπλάνκο μετά από λάθος έξοδο του Ξενοδόχοφ στέλνει την μπάλα άουτ.

78': Ο Παληγεώργος εκτελεί φάουλ η μπάλα φθάνει στον Δημόπουλο το σουτ του οποίου από το σημείο του πέναλτι θα μπλοκάρει ο Ξενοδόχοφ.

78': Ωραία μπαλιά από δεξιά του Καμπλιώνη στον Καπό που πλασάρει υποδειγματικά τον Στεργιώτη και κάνει το 1-4.

89': Κεφαλιά του Μπλάνκο ύστερα από σύγχυση στην άμυνα της ΑΕΛ αποκρούει αρχικά ο Ξενοδόχοφ και ολοκληρώνει ο Σουλιώτης.

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ

Από την ΑΕΛ κορυφαίοι οι: Μονιάκης, Καπός, Ροβίθης, Κρητικός. Και οι τέσσερις έκαναν μεγάλο παιχνίδι. Ο Ξενοδόχοφ φάνηκε ότι του λείπουν παιχνίδια, ο Μασούρας κράτησε καλά το πόστο του ενώ ο Σουλιώτης στο ντεμπούτο του πήγε καλά. Ο Κομεσίδης έχει εμπειρία ενώ ο Χάμος ήταν και αυτός από τις ευχάριστες εκπλήξεις. Ο Χοτζάλι σπουδαίο ταλέντο ενώ ο Πάτο δεν φάνηκε.

Ο Μπόγιοβιτς κυνήγησε» το γκολ με πάθος αλλά δεν το πέτυχε. Ο Καμπλιώνης όσο έπαιξε βοήθησε.

Από τον Πανελευσινιακό άρεσαν οι: Στεργιώτης, Λίτσος, Παληγεώργος.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Ο ρέφερι, Ανδρέας Γκάμαρης, από τον Σύνδεσμο Αθηνών, ήταν άριστος. Έδειξε κίτρινες κάρτες στους Ταμπάκη, Μασούρα, Κομεσίδη, Μπόγιοβιτς (90' +2' )

Σωστοί στις υποδείξεις τους οι δυο βοηθοί Σπυρίδων Νικολάδος και Παναγιώτης Κορτέσης.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ: Μανιάτης (51' λ.τρ. Στεργιώτης), Λίτσος, Δημόπουλος, Ταμπάκης, Κακαράς, Κορνελάτος, Παληγεώργος, Γκεμίσης, Ναούμ (46' Μπλάνκο), Γιαννιτσάνης, Τζώρτζης (46' Μπαρμπόσα).

ΑΕΛ: Ξενοδόχοφ, Κομεσίδης, Σουλιώτης, Μασούρας, Μονιάκης, Χάμος, Χοτζάλι, Ροβίθης (74' Καμπλιώνης), Κρητικός, Πάτο (57' Μπόγιοβιτς), Καπός

ΡΑΤΚΟ ΝΤΟΣΤΑΝΙΤΣ:

Είμαι ικανοποιημένος

Μετά το τέλος του αγώνα ο Σέρβος τεχνικός της ΑΕΛ Ράτκο Ντόστανιτς δήλωσε τα εξής:

“Θεωρώ πως σήμερα έγινε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Ήθελα να δω όλους τους παίκτες και είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθειά τους. Είχα υποσχεθεί πως θα κάνω αρκετές αλλαγές στην εντεκάδα κι έτσι έγινε. Το σωστό είναι να δω όλους τους παίκτες και σε επίσημα ματς. Αυτός είναι ο σωστός δρόμος προς την επιτυχία. Τώρα τέλειωσε αυτό το ματς και κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι. Παίζοντας με την Ελευσίνα που ήταν μια καλή ομάδα δείξαμε πως μπορούμε να παίξουμε ωραίο ποδόσφαιρο”.

Δηλώσεις έκανε και ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ Σωτήρης Χάμος που υποστήριξε τα εξής: “Ήρθαμε για το αποτέλεσμα. Είμαστε η ΑΕΛ. Είμαστε μεγάλη ομάδα. Αδικείται η ομάδα που βρίσκεται στη δεύτερη κατηγορία.

Θέλουμε να κερδίζουμε παντού και πάντα. Βάλαμε σήμερα 4 γκολ, παίξαμε και ωραίο ποδόσφαιρο και ήμασταν μια ομάδα που σήμερα χρησιμοποίησε παίκτες μικρούς ηλικιακά. Κι όμως αποδώσαμε αρκετά καλά.

Τώρα κοιτάμε το επόμενο ματς”

Ο συνεργάτης του Θάνση Δημόπουλου στην τεχνική ηγεσία του Πανελευσινιακού Νίκος Κάτσικας, δήλωσε: «Όπως και οι αντίπαλοί μας, είχαμε κι εμείς την ευκαιρία να δούμε κάποια πράματα. Αναλογιστείτε, ότι έπρεπε την τελευταία στιγμή, να αντιμετωπίσουμε πολλά προβλήματα, ένα από αυτά και το ψυχολογικό.

Είμαστε ρεαλιστές και θέλουμε να χτίσουμε την ομάδα σιγά-σιγά. Στο πρώτο μέρος, δεν αφήσαμε τον αντίπαλο να δημιουργήσει ευκαιρίες, όμως στο δεύτερο έπαιξε ρόλο κι η κούραση. Θέλω να πιστεύω ότι σιγά σιγά θα φτάσουμε την ομάδα να γίνει ανταγωνιστική».

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΚΩΣΤΗ ΠΗΛΑΔΑΚΗ

Η δικαίωση Αλ. Κούγια και τι λέει για Μπόγιοβιτς

Ο πρόεδρος της ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας μετά το τέλος του αγώνα δήλωσε στην «Ε» τα εξής: «Για μένα σήμερα είναι μια δικαίωση καθώς η ομάδα αγωνίσθηκε με παιδιά που έχουν τριετές , τετραετές και πενταετές συμβόλαια. Μάλιστα είμαι τόσο ευχαριστημένος που πιστεύω ότι τον Ιανουάριο δεν θα κάνουμε καμία μεταγραφή ενώ αυτοί οι παίκτες που παίζουν στην ΑΕΛ διψάνε για Σούπερ Λίγκα.

Με βάση τα αποτελέσματα του ομίλου μέχρι τώρα και κυρίως τη νίκη της ΑΕΚ μέσα στην Ξάνθη έχουμε υποχρέωση να προκριθούμε.

Ακολουθεί ένα παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου που στόχος μας είναι να το κάνουμε ποδοσφαιρική γιορτή και δεν απαντάμε όσο και αν προκληθούμε.

Και κάτι ακόμα, ο Μπόγιοβιτς είναι μεγάλος παίκτης και είναι θέμα χρόνου να πάρει αυτό που του αξίζει. Ο καλός Μπόγιοβιτς έρχεται και θα βοηθήσει την ομάδα.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΠΗΛΑΔΑΚΗ

Στο μεταξύ τη Δευτέρα υπήρξε συνάντηση του κ.Κούγια με τον πρόεδρο της «Γήπεδο Λάρισας Α.Ε.» Κωστή Πηλαδάκη για διαδικαστικά θέματα που αφορούν το Ael Fc Arena.

Οι δύο άνδρες μίλησαν και για αγωνιστικά θέματα και ο κ.Πηλαδάκης ευχήθηκε στον κ. Κούγια να ανέβει η ΑΕΛ στη Σούπερ Λίγκα γιατί εκεί είναι η θέση της.

Χθες είδε την ομάδα στον αγώνα με τον Πανελευσινιακό και ενθουσιάστηκε με τους νεαρούς παίκτες της ομάδας ενώ εγκωμίασε τον προπονητή της ομάδας Ράτκο Ντόστανιτς .

Και μια και αναφερόμαστε στον κ. Πηλαδάκη χθες έγινε θέμα στις τηλεοπτικές εκπομπές life style αφού υπήρξε ανάδοχος (μαζί με τη δημοσιογράφο Μαρία Μπεκατώρου) της κόρης του γνωστού τραγουδιστή Αντώνη Ρέμου.

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

Τον χθεσινό αγώνα της ΑΕΛ μεταξύ των άλλων παρακολούθησε ο διοικητικός κ.Κιούσης αλλά και οι πρώην διοικητικοί κ. Ντελόπουλος, Τσουμάνης.

ΜΙΑ ΤΟΥΡΤΑ

Αμέσως μετά τη νίκη της ΑΕΛ στον εκτός έδρας αγώνα της με τον Πανελευσινιακό για τη 2η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, ο αγαπητός σε όλους και γνωστός για τα ΑΕΛικά του αισθήματα Γιάννης Αδαμάκος απέστειλε μια όμορφη και ξεχωριστή τούρτα στα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΛ. Ο πρόεδρος κ. Αλέξης Κούγιας, οι προπονητές, οι ποδοσφαιριστές και τα στελέχη της ΠΑΕ ΑΕΛ τον ευχαρίστησαν για την ευχάριστη έκπληξη και εύχονται να γίνονται και στο μέλλον δέκτες τέτοιων όμορφων συμβολικών χειρονομιών από αγνούς φιλάθλους και υπόσχονται να δίνουν καθημερινά τον καλύτερο εαυτό τους κάνοντας υπερήφανους τους χιλιάδες φιλάθλους της ομάδας μας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass