ΔΕΝ ΑΦΗΣΕ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΠΙΕΡΙΚΟ/ΑΡΧΕΛΑΟ ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕ 81-63

Εκπληκτικός στο β’ ημίχρονο ο ΓΣΛ

Δημοσίευση: 26 Οκτ 2015 8:40

Πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση στο β’ ημίχρονο ο ΓΣΛ πέτυχε τη δεύτερη φετινή νίκη στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας, αυτή τη φορά επί του Πιερικού/Αρχέλαου με 81-63 και έδειξε ότι η έδρα είναι το μεγάλο του όπλο. Έχοντας στο πλευρό του περί τους 800 φιλάθλους ανάμεσα στους οποίους ένας παλιός θρύλος της ομάδας ο Δήμος Λάλας, αλλά και ο Χρήστος Γιούμης, ο Γυμναστικός κατάφερε να αναστρέψει τη μέτρια έως κακή εικόνα του πρώτου ημιχρόνου που οφειλόταν στα πολλά λάθη στην επίθεση και τη χαλαρότητα στο αμυντικό ριμπάουντ, έδωσε ρυθμό στο παιχνίδι του, έπαιξε αποτελεσματική άμυνα οδηγώντας τον αντίπαλό του σε λάθη και πηγαίνοντας πολλές φορές στο έξτρα σουτ από τα 6,75μ. (με Μπόγδανο, Λεπενιώτη, Λαμπρόπουλο, Τσιαβέ) «φόρτωσε» το καλάθι των φιλοξενουμένων.

Το αγωνιστικό σόου των παικτών του Μάριο Πρίμορατς πλαισίωσαν οι χορευτικές φιγούρες των τσιρλίντερς που πρόσφεραν για μία ακόμα φορά πλούσιο θέαμα στους φίλους της ομάδας, ενώ η μασκότ «Λάρι» μοίρασε μπάλες στην κερκίδα, δίνοντας χαρά στα παιδιά που βρέθηκαν χθες στο κλειστό της Νεάπολης. Και φυσικά το κερασάκι στην τούρτα οι δωροεπιταγές σούπερ μάρκετ που δόθηκαν σε κάθε φίλαθλο κατά την είσοδό του στο κλειστό, αλλά και τα δώρα που κληρώθηκαν κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Μία ατμόσφαιρα εορταστική, ένα αθλητικό πάρτι που φέρει τη σφραγίδα των ανθρώπων του ΓΣΛ και δημιουργεί νέα δεδομένα στο μπάσκετ της Λάρισας.

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ

Σίγουρα η εικόνα του Γυμναστικού στο πρώτο δεκάλεπτο δεν ήταν καθόλου ενθαρρυντική. Οι χαμένες επιθέσεις από επιπόλαια λάθη, τα μικρά ποσοστά ευστοχίας αλλά και η αδυναμία να ελέγξει το αμυντικό ριμπάουντ έδωσαν τη δυνατότητα στον αντίπαλο να πάρει προβάδισμα στο σκορ με μία διαφορά πέντε πόντων (12-17).

Ο Μάριο Πρίμορατς αναγκάστηκε να ανακατέψει την τράπουλα ρίχνοντας στο παιχνίδι αρχικά τους Μπόγδανο και Τσιαβέ και στη συνέχεια τους Νταλό, Τσιαμπαλή, Λεπενιώτη με αποτέλεσμα η εικόνα της ομάδας να βελτιωθεί με την έναρξη του 2ου δεκαλέπτου και ο ΓΣΛ να περάσει μπροστά με 21-17 στο 13’. 30’’ με δύο τρίποντα του Μπόγδανου. Κάπου εκεί άρχισαν να έρχονται τα πρώτα ανάποδα σφυρίγματα του Τσιρτσιμάλη που εκνεύρισαν τους «πράσινους» και έδωσαν την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να περάσουν ξανά μπροστά στο σκορ. Το παιχνίδι παίζονταν στο καλάθι με τον Γυμναστικό να περνάει μπροστά με 29-27 στο 17’.20’’ και τον Πιερικό να ξαναπαίρνει κεφάλι στο σκορ με 29-31 στο 18’.40’’ επωφελούμενος από τα συνεχή λάθη των γηπεδούχων στην επίθεση.

ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΘΗΚΕ ΣΤΟ Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Τρεις γρήγοροι πόντοι του Τσιαμπαλή με γκολ φάουλ μετά από κλέψιμο της μπάλας, με την έναρξη του τρίτου δεκαλέπτου και ένα ακόμα καλάθι του Νταλού ανέτρεψαν το σκορ, με τον Γυμναστικό να περνάει οριακά μπροστά (34-32 στο 22’.20’’). Ακολούθησε ο Γοργόλης ανεβάζοντας τη διαφορά στο +4 (38-34 στο 23’) γεγονός που ανάγκασε τον τεχνικό του Πιερικού να πάρει το πρώτο τάιμ άουτ διαισθανόμενος πλέον ότι κάτι αλλάζει στο παιχνίδι.

Ο ογκώδης και κορυφαίος του Πιερικού, Ασημάκης προσπαθούσε να κρατήσει την ομάδα του (41-39 στο 25’.15’’) αλλά κάπου εκεί άρχισε ο «βομβαρδισμός» του Γυμναστικού στο αντίπαλο καλάθι από τους Τσιαμαπλή, Γοργόλη και Τσιαβέ, ενώ ο Νταλός έδωσε λύσεις στο λόου ποστ, με το ταμπλό να δείχνει για πρώτη φορά στο +11 (56-45, 10’’ πριν την ολοκλήρωση της τρίτης περιόδου).

Με κεκτημένη ταχύτητα στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Γυμναστικός δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλό του και εδραίωσε την κυριαρχία του, παρά το γεγονός ότι κάποια νέα φαλτσοσφυρίγματα του Τσιρτσιμάλη πήγαν να χαλάσουν το ρυθμό των «πρασίνων». Παρ’ όλα αυτά το «πάρτι» από τα 6,75μ. συνεχίστηκε για το ΓΣΛ, με τους Λαμπρόπουλο, Λεπενιώτη να σφυροκοπούν το αντίπαλο καλάθι. Η διαφορά άρχισε να ανεβαίνει σταδιακά και να φτάνει στους 21 πόντους που ήταν και η μεγαλύτερη στο παιχνίδι (78-57 στο 37’). Κάπου εκεί το χρονόμετρο άρχισε να μετρά αντίστροφα προς τη νίκη για τον Γυμναστικό, με τον Μπόγδανο να σφραγίζει την επιτυχία των «πρασίνων» διαμορφώνοντας με ένα ακόμα τρίποντο το τελικό 81-63 λίγα δευτερόλεπτα πριν το τέλος.

ΓΣΛ (Πρίμορατς): Τσιαμπαλής 10, Παπαχρήστος, Λαμπρόπουλος 6 (2 τρ.), Μπόγδανος 16 (4 τρ.), Τσιαβές 15 (1 τρ.), Αγγελόπουλος, Βαβάτσικος 11 (1 τρ.), Χανέλι, Λεπενιώτης 10 (2 τρ.), Γοργόλης 5 (1 τρ.), Νταλός 8, Κουσιάντζας.

ΠΕΡΙΚΟΣ/ΑΡΧΕΛΑΟΣ (Χατζηιωάννου): Γκοντόπουλος 11 (1 τρ.), Γκογκίδης 13 (1 τρ.), Μουρίκας, Παπαδόπουλος 10, Ζησόπουλος 2, Παρμακτσίδης 1, Ασημάκης 27 (1 τρ.), Σαββίδης, Καλτσούνας, Οικονόμου,Τσιρτσιμάλης, Δημάδης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass