Η ΑΕΛ ΠΗΡΕ ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΣΜΥΡΝΗΣ ΜΕ 0-0

ΤυΧερή για δεύτερη φορά…

*Οι Λαρισαίοι φίλαθλοι κέρδισαν τη μάχη της εξέδρας

Δημοσίευση: 25 Οκτ 2015 9:31

 

Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι η ΑΕΛ αποδεικνύεται τυχερή, καθώς, ενώ ήταν χειρότερη του αντιπάλου της χθες στη Ριζούπολη με τον Απόλλωνα Σμύρνης, κατάφερε να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας(0-0) και να διατηρηθεί στην κορυφή της βαθμολογίας του πρωταθλήματος της Β΄ Εθνικής κατηγορίας. Αυτό ήταν και το μοναδικό κέρδος…

Αν μέσα από αυτή την άσχημη εμφάνιση δούμε κάποιο θετικό σημάδι είναι ότι για 17ο παιχνίδι (επίσημο και φιλικό φέτος) η ΑΕΛ δεν έχασε αλλά σταμάτησε το σερί των νικών. Προβληματισμός αρχίζει να υπάρχει όχι τόσο για τη βαθμολογική συγκομιδή που είναι πραγματικά εντυπωσιακή αλλά από το γεγονός ότι η ομάδα δεν αποδίδει καλό ποδόσφαιρο και όταν κάποιος αντίπαλος είναι πιο αποτελεσματικός τότε θα χάσει…

Χθες ο Απόλλωνας είχε ένα ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών, διαμαρτύρεται για ένα πέναλτι που δεν του δόθηκε σε χέρι του Νικολακάκη και βέβαια η ΑΕΛ μπορεί να ισορροπήσει αυτή τη διαμαρτυρία με τη φάση του 84΄ όταν ο Κρητικός από θέση οφσάιντ σουτάρει και ο Τζιώρας για εκατοστά δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

Αυτό που κέρδισε η ΑΕΛ ήταν η μάχη της εξέδρας με τους 250 περίπου φιλάθλους(μαζί τους παρακολούθησε την αναμέτρηση και ο πρόεδρος Αλέξης Κούγιας) να είναι οι μοναδικοί που ακούγονταν. Μέσα σε δύσκολους οικονομικούς καιρούς οι φίλαθλοι είναι κοντά στην ομάδα και αυτό πρέπει να εκτιμηθεί. Αλλά να πάρουν και χαρά…

Ας ξεχάσουμε γρήγορα αυτόν τον αγώνα γιατί ακολουθεί το μεγάλο θεσσαλικό ντέρμπι την 1η Νοεμβρίου με τον Ολυμπιακό Βόλου που η νίκη έχει διπλό χαρακτήρα βαθμολογικό και ψυχολογικό.

Από κει και πέρα ο τεχνικός Ράτκο Ντόστανιτς δείχνει να στηρίζει την επιλογή του ως σέντερ φορ τον Μπόγιοβιτς, ενώ έκανε δυο αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα με τον Εργετέλη βάζοντας στο αρχικό σχήμα τον Ουρτάδο(τραυματίστηκε και αποχώρησε στο 25΄) και τον Ναγιάρ. Οι δυο που έπαιξαν στο αρχικό σχήμα ήταν οι καλύτεροι στον προηγούμενο αγώνα… Πρόβλημα υπήρχε και με τα μπακ που δυστυχώς δεν πήγαν καλά…

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο τεχνικός της ΑΕΛ παρέταξε την ομάδα με 4-2-3-1 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Καβουσάκη, στην άμυνα τους Νικολακάκη(δεξιά), Βέρτζο, Γιοβάνοβιτς(σέντερ μπακ), Κοντοχρήστο(αριστερά), στη μεσαία γραμμή αμυντικά χαφ τους Αναστασόπουλο, Μπανούση και πιο μπροστά τον Ναγιάρ(πίσω από το σέντερ φορ τον Μπόγιοβιτς) και στα πλάγια τους Μπουντόπουλο, Ουρτάδο.

Ο Απόλλωνας από την αρχή πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά χωρίς να δημιουργήσει τη μεγάλη ευκαιρία μέχρι τις... καθυστερήσεις του πρώτου μέρους όταν από λάθος του Γιοβάνοβιτς ο Κονέ απέτυχε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα όπως και ο Λαγός. Γενικά η ΑΕΛ προσπαθούσε να στηριχθεί στις αντεπιθέσεις ενώ αποσυντονίστηκε με τη γρήγορη αλλαγή του Ουρτάδο λόγω τραυματισμού και τη θέση του πήρε ο Πάτο.

Από την αρχή του δευτέρου μέρους το γήπεδο… έγερνε προς την πλευρά της ΑΕΛ αφού οι γηπεδούχοι πίεζαν με εξαίρεση ένα δίλεπτο(55΄-56΄) που η ΑΕΛ κέρδισε δυο διαδοχικά κόρνερ.

Η τύχη για την ΑΕΛ είναι ότι η ομάδα του Απόλλωνα Σμύρνης έχει πάρει διαζύγιο με το γκολ αφού για τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι παραμένει … «άσφαιρη».

Η μόνη φορά παρά τις αλλαγές του Ντόστανιτς που βγήκε η ΑΕΛ στην επίθεση ήταν στις καθυστερήσεις από ένα σουτ του Πάτο που κατέληξε άουτ. Πέρα τούτου ουδέν…  

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ

Από την ΑΕΛ οι μόνοι που ξεχώρισαν ήταν οι: Καβουσάκης, Βέρτζος, Αναστασόπουλος και αν κάτι μας έμεινε από τους υπόλοιπους ήταν μια επιτόπια τρίπλα του Ναγιάρ(64') με...αργεντίνικο χρώμα.

Από  τους γηπεδούχους κορυφαίοι οι: Αλμπάνης, Δεληζήσης(πιστεύουμε ότι είχε θέση και στη φετινή ΑΕΛ), Παρπέξ, Κονέ, Βαλεριανός.     

ΦΑΣΕΙΣ

6΄: Σουτ του Τζιώρα λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή αποκρούει με γροθιές ο Καβουσάκης.

15΄: Ο Ναγιάρ εκτελεί φάουλ από αριστερά και η μπάλα καταλήγει άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ταΐρη

18΄: Από αριστερά ο Αλμπάνης κάνει ατομική προσπάθεια και σουτάρει έξω από την μεγάλη περιοχή αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.

27': Μετά από διαδοχικές κόντρες στην άμυνα της ΑΕΛ η μπάλα φθάνει στον Παρπέξ, που σουτάρει, η μπάλα βρίσκει παίκτη της ΑΕλ και μπλοκάρει ο Καβουσάκης.

37': Κούρσα του Αλμπάνη από τα αριστερά, που δίνει την μπάλα στον Λαγό μέσα στη μεγάλη περιοχή, κάνει αυτός σέντρα και ο Κονέ  πιάνει κεφαλιά αλλά φεύγει άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι.

38΄: Σέντρα του Κοντοχρήστου από αριστερά ο Μπόγιοβιτς πιάνει άσχημη κεφαλιά.

39': Ο Λαγός εκτελεί φάουλ και ο Γκοτοβός πιάνει κεφαλιά που καταλήγει άουτ.

45'+1: Μεγάλη ευκαιρία για τον Απόλλωνα. Λάθος γύρισμα του Γιοβάνοβιτς με το κεφάλι, που ουσιαστικά δίνει πάσα στον Κονέ, που σουτάρει από το ύψος του πέναλτι, ο Καβουσάκης που έχει βγει αποκρούει προσωρινά, στην επαναφορά ο Κονέ βγάζει για τον Λαγό, που θα σουτάρει από θέση μέσα δεξιά, αλλά η μπάλα θα φύγει μισό μέτρο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

47΄: Σύγχυση στην άμυνα της ΑΕΛ και ο Κονέ από κοντά σουτάρει άουτ.

48΄: Ο Μπουντόπουλος εκτελεί κόρνερ από δεξιά και ο Γιοβάνοβιτς πιάνει κεφαλιά αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.

62': Σουτ Παρπέξ έξω από τη μεγάλη περιοχή η μπάλα καταλήγει άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Καβουσάκη.

73':  Μετά την εκτέλεση του κόρνερ ο Αλμπάνης κάνει ένα περίεργο σουτ και ο Τζιώρας πιάνει κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής αλλά η μπάλα καταλήγει μόλις άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι  του Καβουσάκη.

78': Νέα μεγάλη ευκαιρία για τον Απόλλωνα. Σουτ Δεληζήση μέσα από τη μεγάλη περιοχή ύστερα από πλάγιο του Πάνου αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.

84': Νέα μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους. Διαγώνιο σουτ του Κρητικού (που όμως ήταν σε θέση οφσάιντ) ο Τζιώρας ενώ κινείτο προς τη μπάλα αποτυγχάνει να τη βρει και να τη στείλει στα δίχτυα.

90'+2: Ατομική προσπάθεια του Πάτο από τα αριστερά, που πιάνει διαγώνιο  σουτ λίγο μέσα από τη μεγάλη περιοχή και η μπάλα καταλήγει άουτ.

90+4: Ο Παρπέξ σουτάρει έξω από την μεγάλη περιοχή αλλά η μπάλα καταλήγει άουτ.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Ο διαιτητής κ. Ανούσος δεν είδε ένα πέναλτι σε βάρος της ΑΕΛ αλλά και ο βοηθός Νενεκούμης(Αργολίδας) όταν άφησε οφσάιντ τον Κρητικό(84΄) έδωσε προβάδισμα για να πετύχουν τέρμα οι γηπεδούχοι.

Γενικά ο Ανούσος δεν τα πήγε καλά ειδικά στον πειθαρχικό έλεγχο. Στην αρχή ήταν …Σπαρτιάτης(άλλωστε του Δήμου Λακωνίας) στις κάρτες μη βγάζοντας σχεδόν καμία αλλά μετά προσπάθησε να κρατήσει τον αγώνα με αυτές.

Σωστός ο άλλος βοηθός Παλαμίδας(Λακωνίας).

Κίτρινες κάρτες είδαν οι: Γκοτοβός, Γιοβάνοβιτς, Μπόγιοβιτς, Μπουντόπουλος,  Αναστασόπουλος, Παρπέξ.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Αλέκος Βοσνιάδης): Ταΐρης, Πάνος, Βαλεριάνος, Γκότοβος, Δεληζήσης, Φατιόν, Λαγός (85’ Συμελίδης), Παρπέξ, Αλμπάνης (78’ Κρητικός), Κονέ, Τζιώρας.

ΑΕΛ (Ράτκο Ντόστανιτς): Καβουσάκης, Νικολακάκης, Γιοβάνοβιτς, Βέρτζος, Κοντοχρήστος, Μπανούσης, Αναστασόπουλος, Ουρτάδο (25’ λ.τ. Πάτο), Ναγιάρ, Μπουντόπουλος (87’ Χοτζάλι), Μπόγιοβιτς (70’ Μαρουκάκης).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass