ΤΑ ΔΥΟ «ΚΛΕΙΔΙΑ» ΤΟΥ ΣΟΥΛΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΣΤΟN ΒΟΛΟ

Το σχήμα της... Παναγίας

* Ζ. Ντελόπουλος: «Υπήρχε πάθος και ψυχή στους παίκτες μας»

Δημοσίευση: 11 Μαϊ 2015 13:55 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 16:56

Του Σωτ. Κέλλα

Από τον Μάιο του 1990 είχε να κερδίσει η ΑΕΛ τον Ολυμπιακό Βόλου και το κατάφερε προχθές στα πλέι οφ, δίκαια και πεντακάθαρα με 1-0, χάρη σε ένα τέρμα που πέτυχε ο Σέρβος Μίλαν Μπόγιοβιτς που αναδεικνύεται σε κορυφαία μεταγραφή του Ιανουαρίου.

Ήταν η πρώτη νίκη που πέτυχε φέτος η ΑΕΛ, αλλά και το πρώτο γκολ που έβαλε, κόντρα στη γειτονική ομάδα, καθώς είχε ηττηθεί δυο φορές στο πρωτάθλημα, ενώ στο κύπελλο μετρούσε μια ήττα και μια ισοπαλία.

Πριν τον αγώνα ο εκπρόσωπος της μεγαλομετόχου εταιρίας της ΠΑΕ ΑΕΛ Βαγγέλης Πλεξίδας (την περασμένη Τετάρτη) είχε πει(χαριτολογώντας) στον Σούλη Παπαδόπουλο ότι αν χάσει θα είναι σαν τους άλλους καθώς με τέσσερις διαφορετικούς προπονητές δεν είχε κερδίσει φέτος την ομάδα του Βόλου.

Ο Παπαδόπουλος του είπε να μην φοβάται και τελικά η ομάδα πήγε ψυχωμένα αλλά και με τριάντα ηρωικούς φιλάθλους που πλήρωσαν «ρεφενέ» τη μετάβασή τους στον Βόλο.

Πριν τον αγώνα ο Σούλης ασπάστηκε μια εικόνα της Παναγίας (καταπληκτικό το στιγμιότυπο του φωτογράφου της «Ε» Λεωνίδα Τζέκα χάρη στον τηλεφακό του) και στη συνέχεια την έβαλε στην τσέπη του.

Αφού πήρε την ευχή της κατέβασε και το σχήμα που επέλεξε (αναμενόμενο με εξαίρεση τη χρησιμοποίηση του Μελισσά στα σέντερ μπακ αντί του Σαρακατσάνου) και την τακτική που θα ακολουθούσε.

Η τακτική του στο χαρτί το οποίο κρατήθηκε στον πάγκο και έδειξε τακτική 4-1-2-3 μεταλλάσσοντας το πολλές φορές σε 4-4-2. Τερματοφύλακας ο Αποστολίδης(30) στην άμυνα δεξιά ο Καρανίκας(20), αριστερά ο Κοντοδήμος(21), σέντερ μπακ οι: Μελισσάς(5), Δεληζήσης (40), πιο μπροστά αμυντικό χαφ ο Μπανούσης(22) και πιο μπροστά δυο επιθετικά χαφ ο Ελιομάρ(22) και ο Νεμπεγλέρας(6) ενώ στην επίθεση οι: Πίντο(44) στα δεξιά, στο κέντρο ο Μπόγιοβιτς(88) και αριστερά ο Σερτζίνιο(97). Το «μαγικό» χαρτί(ιστορικής σημασίας ντοκουμέντο) του Σούλη Παπαδόπουλου στη δημοσιότητα από την «Ε».

Η ομάδα της ΑΕΛ από την αρχή μπήκε δυνατά και μάλιστα θα μπορούσε να είχε προηγηθεί στα πρώτα λεπτά αλλά και σωστά διαμαρτύρεται για τον μη καταλογισμό πέναλτι σε βάρος του Μπόγιοβιτς στο 45'.

Ό,τι δεν έδωσε στον Μπόγιοβιτς ο Λιαχούδης(το δικαιούτο) το πήρε με το... κεφάλι του ο Σέρβος καθώς στο 50' πέτυχε το 0-1 και ο Σούλης Παπαδόπουλος ήξερε να διαχειρισθεί το αποτέλεσμα. Μάλιστα σε μια αντεπίθεση λίγο έλειψε με τον Πίντο να γίνει 0-2 αλλά και από την άλλη η ΑΕΛ ήταν και τυχερή καθώς ο Διαμαντόπουλος στο 57' σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι.

Στο τελευταίο τέταρτο υποδειγματικά η ΑΕΛ κράτησε τη νίκη...

Τώρα η ομάδα είναι φαβορί για την τρίτη θέση που αν επιβεβαιωθούν κάποιες φήμες για υποβιβασμό περισσότερων ομάδων από τη Σούπερ Λίγκα τότε ίσως είναι προνομιούχα(οι πιθανότητες δεν είναι μεγάλες). Η προνομιούχα δυάδα έχει μάλλον ξεκαθαρίσει...

Ζ. ΝΤΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βαγγέλης Πλεξίδας μπορεί να μην εμφανίσθηκε στον Βόλο αλλά το "παρών" έδωσε ο αντιπρόεδρος Ζήσης Ντελόπουλος που αφίχθη με το λεωφορείο των φιλάθλων(πήγαινε πίσω από τους παίκτες) και ήταν στην κερκίδα. Σίγουρα η παρουσία του μέχρι τώρα στην ΠΑΕ ΑΕΛ είναι ικανοποιητική σε πολλά επίπεδα. Λίγο αργότερα σε δηλώσεις του (έκανε και ένα μικρό γλέντι στην πατρίδα του το Στεφανοβίκειο) είπε τα εξής: «Η ομάδα έπαιξε με πάθος και ψυχή. Δίκαια κέρδισε. Ήταν άσχημο για τη Λάρισα 25 χρόνια να έχει να κερδίσει εκτός έδρας τον Ολυμπιακό Βόλου. Ο κόσμος εκτίμησε τη νίκη αν κρίνουμε από τις επιδοκιμασίες που υπήρχαν στην επιστροφή μας στην πόλη. Δεν θέλω να πω κάτι περισσότερα γιατί θα τοποθετηθώ όταν πρέπει για αρκετά θέματα».

ΔΟΚΙΜΕΣ-ΦΙΛΙΚΑ

Η ΑΕΛ αρχίζει δοκιμές παικτών ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου ενώ την Πέμπτη για να έχει πλήρη εικόνα ο Σούλης Παπαδόπουλος θα δώσουν νεαροί παίκτες της ομάδας φιλικό με τον Απόλλωνα Λάρισας ενώ θα γίνουν και φιλικά παιχνίδια σε Φάρσαλα, Ελασσόνα και Αγιά.

ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ Η ΑΕΚ

Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της ΑΕΛ συνεχίζονται την Τετάρτη όπου θα αντιμετωπίσει στο Αλκαζάρ την ΑΕΚ(6 μ.μ.) στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής των πλέι οφ. Για το παιχνίδι αυτό ο Σούλης Παπαδόπουλος δεν θα έχει στη διάθεσή του τους τιμωρημένους Μπόγιοβιτς και Καρανίκα κάτι που σημαίνει ότι επιστρέφουν στο αρχικό σχήμα Ενγκεσάν και Μουλόπουλος.

Χθες όσοι έπαιξαν με τον Ολυμπιακό Βόλου έκαναν χαλάρωμα ενώ οι υπόλοιποι γυμνάστηκαν κανονικά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass