ΣΕ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ 3ης ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΛΕΪ ΑΟΥΤ ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΑΛΚΑΖΑΡ ΙΣΟΦΑΡΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ ΣΕ 2-2

«Έμφραγμα» στο φινάλε για τον Τύρναβο

Δημοσίευση: 11 Μαϊ 2015 13:35 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 16:56

Του Χρήστου Αρχοντούλη

Φωτ.: Κώστας Τσάντζος

Ιδανικός... αυτόχειρας ήταν χθες, στο στάδιο Αλκαζάρ, ο Τύρναβος 2005, ο οποίος παραχώρησε ισοπαλία 2-2 στη μαχητική Ζάκυνθο και πλέον οι ελπίδες για να παραμείνει στη Β' Εθνική κατηγορία, περιορίσθηκαν σημαντικά.

Οι «κυανέρυθροι» στην κυριολεξία έχασαν τη νίκη μέσα από τα χέρια τους, σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που τα είχε όλα και κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των φιλάθλων, μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

Ο Τύρναβος έχασε πέναλτι στο 11' με τον Καραμανλή, η Ζάκυνθος προηγήθηκε στο 24'με τον Βαρέλα, ο ίδιος παίκτης αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη στο 34', ο Μούσα Ποκόνγκ ισοφάρισε στο 37'σε 1-1, η Ζάκυνθος είχε δοκάρι στο 59'με τον Οικονόμου, στο 85'ο Ποκόνγκ έκανε το 2-1 και στο 90'ο Κρισμάρεβιτς διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

Έγινε λοιπόν ένα εκπληκτικό ματς, που είχε πολύ πάθος, ένταση κάποιες στιγμές και ήταν ακατάλληλο για... καρδιακούς.

Η ομάδα του Τυρνάβου φάνηκε πολύ αγχωμένη και δεν κατάφερε στο πιο ίσως κρίσιμο παιχνίδι των πλέι άουτ να εκμεταλλευτεί την αριθμητική υπεροχή που απέκτησε από το 34'και να πάρει τους τρεις πολύτιμους βαθμούς.

Με ανορθόδοξο τρόπο οι παίκτες του Αποστόλη Χαραλαμπίδη προσπαθούσαν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία Πολίτη και παρότι στην επανάληψη το σχήμα ήταν καθαρά επιθετικό, οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις.

Η Ζάκυνθος ήρθε στη Λάρισα για δυο αποτελέσματα και πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας διότι οι παίκτες της δεν το έβαλαν κάτω, ακόμη και όταν έμειναν πίσω στο σκορ στο 85’.

Με την ισοπαλία αυτή ο Τύρναβος έχει μόλις δυο βαθμούς, ενώ η Ζάκυνθος έφτασε στους επτά και ενώ μένουν ακόμη επτά αγώνες για να ολοκληρωθούν τα πλέι άουτ, τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα για τους τυρναβίτες.

Ο Αποστόλης Χαραλαμπίδης παρέταξε τον Τύρναβο με σύστημα 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Πρίφτης, δεξιά στην άμυνα ο Στεργιανός, αριστερά ο Λαμπρόπουλος, στόπερ ήταν ο Καραμανλής με τον Σουλιώτη, αμυντικά χαφ έπαιξαν ο Ντατίδης με τον Μιλουτίνοβιτς, πιο μπροστά τους ο Γεωργίου αριστερά, ο Μούσα Ποκόνγκ δεξιά και ο Παληγεώργος πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Γκούρτσα.

Στην επανάληψη ο κ.Χαραλαμπίδης έκανε και εσωτερικές αλλαγές δίνοντας επιθετικό τόνο, όμως δεν μπόρεσε ο Τύρναβος να δημιουργήσει ευκαιρίες.

Από την άλλη πλευρά ο Ντάνι Ακίνο παρέταξε τη Ζάκυνθο με σύστημα 4-3-3 . Κάτω από τα δοκάρια αγωνίσθηκε ο Πολίτης, δεξιά στην άμυνα ο Κυριακίδης και αριστερά ο Στασινόπουλος, σέντερ μπακ ήταν ο Νόνης με τον Κρισμάρεβιτς, στα χαφ έπαιξαν οι Μπλέτσας, Οικονόμου (αριστερά), Ευθυμιάδη(δεξιά)και στην επίθεση δεξιά ο Πιτταράς, αριστερά ο Νίκο Βαρέλα και σέντερ φορ ο υψηλόσωμος Κρολ.

ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 0-1

Μόλις στο 2'η Ζάκυνθος που μπήκε πολύ δυνατά βρέθηκε κοντά στο 0-1, όταν ο Ευθυμιάδης από δεξιά βγήκε τετ-α-τετ με τον Πρίφτη, ο γκολκίπερ του Τυρνάβου απέκρουσε την μπάλα και πριν προλάβει ο Νίκο Βαρέλα να τη σπρώξει στα δίχτυα, ο Καραμανλής σαν από μηχανής θεός με προβολή απέτρεψε ένα βέβαιο γκολ.

ΧΑΜΕΝΟ ΠΕΝΑΛΤΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΤΟ 11'

Στο 11' ο Τύρναβος έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Ο Καραμανλής ανατράπηκε από τον Στασινόπουλο, ο παθών ανέλαβε να εκτελέσει το πέναλτι αλλά από τα έντεκα μέτρα δεν μπόρεσε να νικήσει τον Πολίτη, που έπεσε στη δεξιά του γωνία και μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια την μπάλα.

Πέντε λεπτά αργότερα στο 16', από φάουλ του Μιλουτίνοβιτς με κεφαλιά ο Ντατίδης έστειλε την μπάλα μόλις άουτ.

Ο-1 ΜΕ ΤΟ ΝΙΚΟ ΒΑΡΕΛΑ ΣΤΟ 24'

Η Ζάκυνθος προηγήθηκε στο 24', όταν ο Οικονόμου εκμεταλλεύτηκε λάθος του Μιλουτίνοβιτς και έδωσε έτοιμο γκολ στον Νίκο Βαρέλα, ο οποίος με σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 0-1.

ΜΕ ΔΕΚΑ ΠΑΙΚΤΕΣ Η ΖΑΚΥΝΘΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΟΥΣΑ ΠΟΚΟΝΓΚ ΣΤΟ 37'1-1

Στο 32' από σέντρα του Ποκόνγκ με εξ επαφής κεφαλιά ο Παληγεώργος έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια της εστίας του Πολίτη και δυο λεπτά μετά στο 34' οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα παίκτες. Ο Νίκο Βαρέλα προσποιήθηκε για να κερδίσει πέναλτι, όμως ο διαιτητής κ.Φωτιάδης ήταν κοντά στη φάση και του έδειξε κίτρινη που ήταν η δεύτερη (είχε δεχθεί την πρώτη στο 27') και έτσι ο επιθετικός της Ζακύνθου αντίκρισε την κόκκινη κάρτα.

Από σέντρα του Κυριακίδη στο 36'ο Κρολ έπιασε την κεφαλιά και ο Πρίφτης μπλόκαρε την μπάλα, ενώ στο 37'ο Μούσα Ποκόνγκ ισοφάρισε σε 1-1 με συρτό σουτ, αξιοποιώντας σέντρα από τα αριστερά του Γεωργίου.

Σε σουτ του Μιλουτίνοβιτς στο 43'η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό της Ζακύνθου και δεν ανησύχησε τον γκολκίπερ των νησιωτών.

ΔΟΚΑΡΙ ΣΤΟ 59'Ο ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Οι νησιώτες στο 59'βρέθηκαν κοντά στο 1-2, όταν ο Μπλέτσας εκτέλεσε φάουλ, ο Οικονόμου έπιασε από κοντά την κεφαλιά και η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε άουτ.

Ο ΠΡΙΦΤΗΣ ΣΤΟ 61' ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΟ 1-1

Από λάθος του Γεωργίου στο 61' ο Πιτταράς βγήκε απέναντι από τον Πρίφτη και ο γκολκίπερ του Τυρνάβου σωτήρια με τα πόδια έκανε μεγάλη απόκρουση και απέτρεψε το 1-2.

Στο 68'σε απευθείας φάουλ του Οικονόμου, ο Πρίφτης εντυπωσιακά απέκρουσε την μπάλα σε κόρνερ.

2-1 ΣΤΟ 85' ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΚΟΝΓΚ

Ο Τύρναβος στο 85'πήρε προβάδισμα στο σκορ. Ο Κυριάκος εκτέλεσε κόρνερ, μέσα σε αναταραχή ο Γκούρτσας έπιασε το σουτ και ο Μούσα Ποκόνγκ με νέο σουτ την έστειλε στα δίχτυα για να γίνει το 2-1.

Στο 87'σε σουτ του Γκούρτσα έξω από την περιοχή, η μπάλα πέρασε μόλις άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Πολίτη.

2-2 ΣΤΟ 90' ΜΕ ΤΟΝ ΚΡΙΣΜΑΡΕΒΙΤΣ

Δυστυχώς στο 90'από φάουλ που εκτέλεσε ο Λέκκας, ο Κρισμάρεβιτς πετάχτηκε ψηλά και έστειλε την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι της εστίας του Πρίφτη, ισοφαρίζοντας στο τελικό 2-2. Για το φάουλ που υποδείχτηκε σε βάρος του Παληγεώργου, υπήρξαν διαμαρτυρίες προς τον πρώτο επόπτη από την πλευρά του Τυρνάβου.

ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ

Από τον Τύρναβο καλύτεροι ήταν οι Πρίφτης, Ποκόνγκ, ενώ από την Ζάκυνθο οι Οικονόμου, Νόνης, Κρισμάρεβιτς και Κυριακίδης.

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Τον αγώνα διηύθυνε ο κ. Φωτιάδης(Σερρών), ο οποίος δεν απέφυγε τα λάθη, ενώ συνεργάτες του ήταν οι Σάββας (Σερρών), Κατσικογιάννης (Μακεδονίας) και 4ος διαιτητής ο κ. Σωσώνης (Φθιώτιδας).

Κίτρινες κάρτες αντίκρισαν από τον Τύρναβο οι Στεργιανός (55'), Λαμπρόπουλος (80'), ενώ από τη Ζάκυνθο οι Οικονόμου(11'), Μπλέτσας(42'), Κυριακίδης(78'), Τσόπελας(83'), Στασινόπουλος(86'), Πολίτης(90’+8) και κόκκινη ο Βαρέλα στο 34'.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

ΤΥΡΝΑΒΟΣ 2005(Αποστόλης Χαραλαμπίδης): Πρίφτης, Παληγεώργος, Σουλιώτης(54'Κυριάκος), Λαμπρόπουλος, Στεργιανός, Καραμανλής, Μούσα Ποκόνγκ, Νταντίδης(46'Όττα), Γεωργίου(80'Κισκαμπάνης), Μιλουτίνοβιτς, Γκούρτσας

ΖΑΚΥΝΘΟΣ(Ντάνι Ακίνο): Πολίτης, Νόνης, Στασινόπουλος, Ευθυμιάδης (75' Λέκκας), Κυριακίδης, Κρισμάρεβιτς, Μπλέτσας (89' Βυθούλκας), Οικονόμου, Πιτταράς, Βαρέλα, Κρολ(45'Τσόπελας).

*Μετά την απόκρουση του πέναλτι ο γκολκίπερ της Ζακύνθου ήταν αρκετά προκλητικός και ερωτηθείς στη συνέντευξη Τύπου ο προπονητής του ανέφερε ότι του συνέστησε να μην έχει τέτοια συμπεριφορά στα επόμενα παιχνίδια.

*Στο ημίχρονο παράγοντας της Ζακύνθου κι ενώ οι φιλοξενούμενοι διαμαρτύρονταν στον διαιτητή, έχασε τις αισθήσεις του και βρέθηκε στο έδαφος. Όμως μετά τις πρώτες βοήθειες που του παρασχέθηκαν, σηκώθηκε και δεν ήταν όπως αποδείχθηκε κάτι το σοβαρό.

Πληροφορίες ανέφεραν ότι είχε πρόβλημα με την πίεση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass