ΜΕ ΤΟ «ΕΥΘΡΑΥΣΤΟ» 0-0 Ο ΔΩΤΙΕΑΣ ΠΗΡΕ ΤΟΝ ΒΑΘΜΟ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΑΡΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΣΤΗ Γ’ ΕΘΝΙΚΗ

Έσπασαν καρδιές στην Αγιά

* Πάγωσε η ατμόσφαιρα στο 10’ όταν ο Παπαρούνης με κοντινό πλασέ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι *Έντονοι πανηγυρισμοί παικτών, παραγόντων, προπονητών και φιλάθλων της Αγιάς μετά το τέλος του αγώνα

Δημοσίευση: 11 Μαϊ 2015 13:25 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 16:56

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Την παραμονή του στη Γ’ Εθνική κατηγορία πανηγύρισε χθες ο Δωτιέας Αγιάς, ο οποίος πήρε τον βαθμό που ήθελε απέναντι στην Αναγέννηση Άρτας (0-0) και υποχρέωσε τον αντίπαλό του να πάρει εκείνος τον δρόμο του υποβιβασμού. Έτσι η τελευταία αγωνιστική στον 2ο όμιλο της Γ’ Εθνικής την ερχόμενη Κυριακή, αποκτά διαδικαστικό χαρακτήρα για τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι ακόμα και αν ηττηθούν στο Μαρτίνο υπερτερούν στην ισοβαθμία με την ομάδα της Άρτας.

Σ’ ένα παιχνίδι που στην κυριολεξία «έσπασαν» καρδιές αφού το «εύθραυστο» 0-0 δεν μπορούσε να επιτρέψει στους παίκτες της Αγιάς να νιώσουν σιγουριά σε καμία στιγμή της αναμέτρησης, το σφύριγμα της λήξης από τον διαιτητή κ. Σημαιάκη ήρθε να βάλει τέλος στην αγωνία και να δώσει παράλληλα το έναυσμα για έντονους πανηγυρισμούς παικτών, διοίκησης, προπονητών αλλά και φιλάθλων. Ήταν η εκπλήρωση των κόπων μιας ολόκληρης χρονιάς που αν και αρχικά σχεδιάστηκε με μεγάλες φιλοδοξίες και όνειρα, τελικά μετατράπηκε σε μία αγωνιστική περιπέτεια για την ομάδα της Αγιάς η οποία ωστόσο κατάφερε να πετύχει τον στόχο της παραμονής.

ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΤΟ ΑΓΧΟΣ

Παρά την πολύ μεγάλη κρισιμότητα της χθεσινής αναμέτρησης, ο Δωτιέας Αγιάς δεν είχε την εικόνα που θα έπρεπε, ήταν κατώτερος του αναμενομένου και επέτρεψε στον αντίπαλό του να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από τα καρέ του Σταυράκη. Η ουσία είναι ότι ο βασικός αντίπαλος του Δωτιέα δεν ήταν η ομάδα της Άρτας αλλά το άγχος που βάραινε τα πόδια των παικτών και δεν τους επέτρεψε να έχουν καθαρή σκέψη.

Μόλις στο 4ο λεπτό ένα σουτ του Σιδέρη ανάγκασε τον Σταυράκη να διώξει σε κόρνερ για να φτάσουμε στο 10ο λεπτό όταν η ατμόσφαιρα στο γήπεδο Αγιάς πάγωσε. Μετά από εκτέλεση κόρνερ των φιλοξενουμένων και αδυναμία της άμυνας του Δωτιέα να απομακρύνει τον κίνδυνο, η μπάλα κατέληξε στον Παπαρούνη, ο οποίος από το ύψος της μεγάλης περιοχής με πλασέ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 22’ ο Ουέλινγκτον επιχείρησε γυριστό σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή για να διώξει με το κεφάλι προ της γραμμής ο Γούλας, ενώ στο 39’ ο Γκίκα μετά από ωραία ενέργεια και δυνατό σουτ από τη δεξιά γωνία της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ.

Στο 43’ ο Κουβελάς έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Τσατσαλίδης πετάχτηκε υπό πίεση στο πρώτο δοκάρι όμως το πλασέ που επιχείρησε κατέληξε άουτ.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος για να ξεκινήσει η επανάληψη στην οποία η μέτρια εικόνα των γηπεδούχων συνεχίστηκε.

Στο 64’ ένα δυνατό συρτό σουτ του Γεωργίου ανάγκασε τον Σταυράκη να διώξει δύσκολα σε κόρνερ το οποίο εκτελέστηκε με τον Παπαβασιλείου να πιάνει την κεφαλιά στέλνοντας όμως την μπάλα άουτ.

Στο 73’ ο Τσατσαλίδης μπήκε στην μεγάλη περιοχή, σούταρε αλλά η μπάλα κόντραρε σε σώμα αμυνομένου. Ο επιθετικός της Αγιάς κυνήγησε την μπάλα για να τη σπρώξει στα δίχτυα αλλά τον πρόλαβε την τελευταία στιγμή ο αντίπαλος τερματοφύλακας.

Στο 84’ η ατμόσφαιρα στο γήπεδο της Αγιάς πάγωσε για δεύτερη φορά όταν ο Σιδηρόπουλος βρέθηκε με την μπάλα στα πόδια στο ύψος σχεδόν του πέναλτι όμως το σουτ που επιχείρησε ήταν άστοχο.

Στο 86’ ο Δωτιέας βρέθηκε πολύ κοντά στο γκολ όταν ο Πετρουζέλλης μετά από μία κούρσα 60 μέτρων με δυνατό σουτ λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή ανάγκασε τον αντίπαλο τερματοφύλακα να διώξει με εντυπωσιακή προσπάθεια, ενώ στο 90’+2’ μετά από ωραία ενέργεια και σέντρα του Τσιρογιάννη από τα αριστερά ο Τσατσαλίδης πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας αλλά ο αντίπαλος τερματοφύλακας κατάφερε να αποσοβήσει τον κίνδυνο.

Έτσι το 0-0 διατηρήθηκε μέχρι το τέλος με την ομάδα της Αγιάς να πανηγυρίζει την παραμονή και τους παίκτες της Άρτας να αποχαιρετούν τη Γ’ Εθνική κατηγορία.

Τον αγώνα διηύθυνε ο κ. Σημαιάκης με βοηθούς τους κ. Κελάζογλου και Γούτα (Χαλκιδικής). Την κίτρινη κάρτα αντικρισαν οι Ουέλινγκτον (19’), Κοκκίνης (41’), Πετρουζέλλης (66’), Ντακούλας (90’+2’), Παπαρούνης (68’), Νικολαΐδης (80’), Σιδηρόπουλος (81’), Μανιώτης (87’).

ΔΩΤΙΕΑΣ ΑΓΙΑΣ (Ζιάκας): Σταυράκης, Λάιος, Μπαρούτας, Πετρουζέλλης, Κοκκίνης, Δημολιός, Τσατσαλίδης, Ντακούλας, Γκίκα (87’ Κούγκος), Ουέλινγκτον (90’ Τσιρογιάννης), Κουβελάς (78’ Τσακάλι).

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΡΤΑΣ: Μπαντής, Νικολαΐδης, Παπαβασιλείου, Ηλίας (77’ Μανιώτης), Παπαρούνης, Μάρκος, Γούλας, Νικολαΐδης (87’ Ζάχος), Σιδηρόπουλος, Γεωργίου, Σιδέρης.

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ-ΣΚΟΡΕΡ

Τρίκαλα – Κοζάνη 3-1 (5′, 45+1′ Σαχινίδης, 43′ Κέρι - 76′ Τσικόπουλος)

ΑΕ Καραϊσκάκης – Ρήγας Φεραίος 2-0 (15′ Χούσος, 40′ Βασίλιεβιτς)

Μακροχώρι – Λευκάδια 3-0 ά.α.

Θεσπρωτός – Αχιλλέας Νεοκαισάρειας 2-1 (6′ Λεοντίου, 27′ Γκόμες - 75′ Λαζαρίδης)

Βατανιακός – Εθνικός Φιλιππιάδας 2-5 (10′ Κυπαρίσσης, 30′ Τοπάλλι - 26′ Κολιός, 33′, 56′, 83′ Μπενίσκος, 90′ Γιαννούλης)

Οικονόμος Τσαριτσάνης – Οπούντιος Μαρτίνου 3-2 (26′ Κουμπούρας πέν., 55′ Καραγιάννης, 61′ Χάμος - 69′ Καντού πέν., 90′ Πέππας)

Πύρασος – Πυρσός Γρεβενών 3-0 ά.α.

Δωτιέας Αγιάς – Αναγέννηση Άρτας 0-0

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. ΑΕ Καραϊσκάκης  59-12  70

-------------------------------------------------

2. ΑΟ Τρίκαλα         53-14  68

3. Νεοκαισάρεια      45-17  56

4. Θεσπρωτός 39-25         53

5. Οπούντιος 48-25  50

6. Πύρασος   39-26  48

7. Ρήγας Φεραίος    39-19  46

8. Οικονόμος 41-29  46

9. Φιλιππιάδα          39-30 45

10. Κοζάνη    47-39  44

11. Δωτιέας Αγιάς   36-24  42

------------------------------------------------

12 Αναγέννηση Άρτας        39-30  39

13 Βατανιακός         22-59  16

14 Μακροχώρι        21-72  12

*Λευκάδια και Πυρσός Γρεβενών αποχώρησαν από το πρωτάθλημα.

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (17/5, 17:00)

ΑΕ Καραϊσκάκης-Τρίκαλα

Κοζάνη- Μακροχώρι

Ρήγας Φεραίος-Θεσπρωτός

Λευκάδια-Βατανιακός 0-3 ά.α.

Νεοκαισάρεια-Οικονόμος Τσαριτσάνης

Εθνικός Φιλιππιάδας-Πύρασος Ν. Αγχιάλου

Οπούντιος Μαρτίνου-Δωτιέας Αγιάς

Πυρσός Γρεβενών- Αναγέννηση Αρτας 0-3 ά.α.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass